Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Tenerife / Playa de las Americas

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Playa de las Americas
Playa de las Américas informatie
klimaat Playa de las Americas
zonkalender Tenerife
zomerzon vakanties
Tenerife lastminutes
Tenerife startpagina
waar overnachten in Playa de las Americas
hotels in Playa de las Americas
kaart van Playa de las Americas

meer Tenerife

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Playa de las Americas
Playa de las Americas is dé toeristenplaats van Tenerife. De locatie waar deze plaats gebouwd is, is door projectontwikkelaars uitgekozen. Aan Playa de las Americas is weinig authentieks, het is puur gebouwd om toeristen onder te brengen. De grootste reden om juist op deze plek te gaan bouwen is het gunstige klimaat, want Playa de las Americas ligt op één van de droogste en warmste plekken van de Canarische Eilanden. De nabijheid van het direct ten westen gelegen voormalige vissersdorp Los Cristianos is ook een belangrijke reden geweest.
Wie Playa de las Americas bezoekt zal dat vooral doen voor de zon, zee en om vermaakt te worden. Het is een plaats die vergelijkbaar is met toeristenoorden op het vasteland zoals Lloret de Mar en Salou. Ook hier veel bars met live voetbalwedstrijden en happy hours, amusementshallen en Chinese restaurants waar je voor enkele euro's kunt eten. Verder vind je hier de welbekende ketens zoals McDonalds, Pizza Hut en Burger King. Wie graag in een toeristische plaats verblijft heeft aan deze stad een goede keuze. Naast de vele hotels en appartementencomplexen is de verscheidenheid aan winkels zeer groot, want naast de goedkope zooi die je overal in landen als Spanje maar ook Griekenland en Turkije kunt kopen vind je hier ook winkels van bekende modemerken met een breed aanbod van producten. Door het gunstige belastingstelsel zijn luxe producten vaak wat goedkoper dan in Nederland. Vroeger was het ook interessant om bij de winkels met een goede reputatie elektronische producten zoals fotocamera's en videocamera's te kopen. Sinds de opkomst van online winkelen en de bijbehorende lagere prijzen kun je tegenwoordig net zo goed en goedkoop in Nederland of België je spullen kopen.

Reizen naar Las Americas De meest voor de hand liggende manier om naar Playa de las Americas te reizen is per vliegtuig. Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er volop vluchten beschikbaar naar Tenerife Reina Sofia, dat op zo'n 15-30 minuten rijden van Playa de las Americas ligt. Vanwege de concurrentie en het grotere aanbod aan vluchten is het voor losse tickets vaak voordelig om te vliegen via Duitsland.
Per veerboot is ook mogelijk, hoewel het vanaf het vasteland van Spanje wel heel erg lang reizen is.
De hoofdstad Santa Cruz is per veerboot bereikbaar vanuit Cadiz (Zuid-Spanje, reistijd ongeveer 35-40 uur), Gran Canaria (reistijd 1,5 tot 3 uur), La Palma (reistijd ongeveer 7 tot 8 uur), La Gomera (reistijd ongeveer 4 uur) en El Hierro (reistijd ongeveer 8 uur). Vanaf Santa Cruz is het ongeveer een uur reizen naar Playa de las Americas.
In het zuiden is Los Cristianos per veerboot bereikbaar vanuit La Palma (reistijd 5 uur), La Gomera (reistijd 0,5 tot 1,5 uur) en El Hierro (reistijd 8 uur).

PLAYA DE LAS AMERICAS AANBIEDINGEN VAN TUI

 

Vluchttijd De vluchttijd vanaf Amsterdam, Brussel of een net over de grens gelegen Duitse luchthaven naar de luchthavens op Tenerife bedraagt ongeveer 4 tot 4,5 uur.
Overnachten Het aanbod van accommodaties in Playa de las Americas is zeer breed. Wie van luxe houdt kan terecht in een aantal uitstekende luxe hotels, maar ook voor mensen met een kleinere beurs of met een kleiner eisenpakket is er een groot aanbod van middenklasse hotels in alle soorten en maten. Ook is er een redelijk groot aanbod van appartementen in alle prijsklassen. De website waarovernachtenin.nl geeft je het beste advies over waar te overnachten in Playa de Las Americas.

De beste locaties om te zitten zijn het zuiden (omgeving Parque Santiago, Hotel H10 Conquistador) en de noordzijde (Playa del Bobo en Playa Fanabé). Wie in de meest nieuwe en luxe hotels wil verblijven zal al snel terecht komen in het ten noorden van Playa de las Americas gelegen Costa Adeje.

Reizen in Las Americas Playa de las Americas is niet zo groot, dus het meeste kun je te voet doen. Als je een klein beetje centraal zit zijn vrijwel alle voorzieningen die je nodig hebt binnen loopafstand te doen. Voor wie niet wil lopen zijn er volop taxi's beschikbaar die voor Nederlandse begrippen vrij betaalbaar zijn.
Wie ook nog wat van het eiland wil zien doet er verstandig aan om te kiezen voor een huurauto. De prijzen om een auto te huren liggen bijna nergens ter wereld zo laag als op Tenerife en voor de brandstof hoef je het ook niet te laten, want door de lage belastingen liggen de prijzen voor benzine en diesel hier een stuk lager dan bij ons.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Playa de las Americas is gezegend met een klimaat waarbij het vrijwel het hele jaar aangenaam warm, droog en zonnig is. Niet voor niets is Playa de las Americas één van de populairste winterzonbestemmingen van Europa. In de wintermaanden kan het regenen, maar meestal is het zonnig en liggen de temperaturen boven een zeer aangename grens van twintig graden. Zeker op een beschutte plek bij het zwembad kun je dan heerlijk liggen bakken in het zonnetje. Vaak zie je dat het boven land zwaar bewolkt is terwijl het in Playa de las Americas gewoon zonnig, droog en warm is.
In de zomermaanden kan het warm worden. Overdag zijn temperaturen van dertig graden of hoger dan geen uitzondering en bij een wind die warme lucht vanuit de Sahara meevoert kan het zelfs tegen de veertig graden worden.
Op het klimaat van Playa de las Americas lees je uitgebreide weer en klimaat informatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Op de Tenerife zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Playa de las Americas.
 
Klimaattabel
 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand temp.
zeewater
in °C
januari 20 16 6 7 19
februari 20 15 7 6 18
maart 21 17 8 6 19
april 23 17 9 4 19
mei 25 18 10 1 20
juni 27 19 11 1 21
juli 28 21 11 1 23
augustus 30 22 11 1 24
september 29 22 10 3 24
oktober 27 20 8 4 23
november 24 18 7 5 21
december 22 17 6 6 20
Geld De monetaire eenheid op Tenerife (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan bij diverse geldautomaten in Playa de las Americas.
Credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd, zeker in de duurdere winkels.
Fooien Obers verwachten een fooi van 5 tot 10% over de totale rekening. Ook taxichauffeurs (afronden), kamermeisjes (één of twee euro per dag) en kruiers verwachten een fooi.
Tijdsverschil Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Paasprocessies (maart/april)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal De officiële taal is Spaans, maar vrijwel al het personeel spreekt ook Engels en in sommige gevallen Duits of andere talen.
Gezondheid De medische voorzieningen op Tenerife zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Tenerife is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Playa de las Americas is 0031
Mobiel bellen op Tenerife is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar binnen Playa de las Americas is er wel een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (tarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is een verloopstekker nodig.
Veiligheid Tenerife is een relatief veilig eiland. Er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Zoals overal kan diefstal wel voorkomen. Een buurt die je 's avonds beter kunt ontwijken zijn de uitgaanscentra van Veronicas. Dronken jongeren en dan met name Engelsen zorgen later op de avond vaak voor een onaangename sfeer en niet zelden breken er hier vechtpartijen uit. Zelfs het soms zeer harde optreden van de lokale politie heeft dit verschijnsel helaas niet helemaal doen verdwijnen.
De afgelopen 100 jaar is er geen vulkaanuitbarsting geweest op Tenerife.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


 

Let op! - diefstal en zakkenrollerij is iets wat je helaas ook hier kan overkomen. Wees daarom altijd alert en let op je spullen. Als je de mogelijkheid hebt maak dan gebruik van kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen.
- helaas wordt je op de boulevard en de stranden steeds vaker lastig gevallen door verkopers van petjes, namaakhorloges en andere zooi
- pas op met spelers van balletje-balletje, die je soms aantreft langs de wandelboulevard. Hierbij moet je raden onder welk bekertje het balletje zit en kun je daarop geld inzetten. De mensen die je ziet winnen zitten in het complot en geven argeloze toeristen de indruk dat je zo makkelijk geld kunt verdienen
- een ander verschijnsel zijn de straatverkopers van vooral elektrische beestjes, lichtgevend speelgoed en andere zooi. De verkopers en verkoopsters die meestal van Aziatische afkomst zijn hebben de irritante gewoonte om het speelgoed bij jonge kinderen in de handen te duwen. Probeer dan als ouders maar eens om niets te kopen.
Tips (zien & doen) - populair in de avonduren is het waterballet, een fontein- en lichtshow in winkelcentrum Safari aan de Avenida de las Americas ter hoogte van het Mare Nostrum Resort
- betrouwbaar elektronische producten kopen doe je bij de winkels van Visanta
- wie van wandelen houdt kan dat uitstekend doen over de lange wandelboulevard die begint in het westelijk gelegen Los Cristianos en doorloopt tot in Costa Adeje
- Playa de las Americas kent een aantal Nederlandse cafés, die vooral in het zuidelijke deel van de plaats te vinden zijn
- uitgaan doe je in centra Veronica 1, 2 en 3. Hier zijn het vooral Engelsen die zeer nadrukkelijk aanwezig zijn.
- golfliefhebbers kunnen terecht op een tweetal golfbanen: Golf Las Américas en Golf Costa Adeje
- vanuit Playa de las Americas gaan er meerdere boottochten waarbij men op zoek gaat naar dolfijnen en walvissen. Vooral de kans dat je dolfijnen ziet zwemmen is erg groot in dit gebied
- een populaire bar/eetgelegenheid langs de wandelboulevard is Hooters, van de welbekende Amerikaanse keten met fraai uitziende serveersters
- wie Tenerife bezoekt moet het Nationaal park bezoeken en rondom de Teide rijden. De landschappen en natuur is zo indrukwekkend dat je hiervoor je hotelkamer of appartement in Playa de las Americas echt moet verlaten
- aan de noordzijde van Playa de las Americas, direct aan de snelweg TF-1, ligt Siam Park, volgens velen het mooiste en indrukwekkendste waterpark ter wereld. Dit in 2008 geopende park is een must voor waterliefhebbers
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "Meer Playa de las Americas"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Tenerife

 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels op Tenerife in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en Tenerife
...de Nederlandse krant De Telegraaf lokaal gedrukt wordt en daarom van dezelfde dag te koop is
... de stranden aan Playa de las Americas allemaal kunstmatig zijn
Cultuur (wel sfeervol, maar niet authentiek)
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming  
Wintersportbestemming (onmogelijk)
Uitgaan (clubs, terrasjes en restaurants)
Winkelen  
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (geen superdure bestemming)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

Playa de las Americas foto's:
Er is nog geen fotopagina van Playa de las Americas.
meer foto's


 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl