Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Tenerife / Costa Adeje

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Costa Adeje
Costa Adeje informatie
weer & klimaat van Costa Adeje
zonkalender Tenerife
Tenerife lastminutes
Tenerife startpagina
waar overnachten in Costa Adeje

zomerzon vakanties
meer Tenerife

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Costa Adeje
Costa Adeje is de jongste toeristenplaats van Tenerife op de Canarische Eilanden. Uit het niets ontstaan ten westen van Playa de las Americas en vernoemd naar het nabijgelegen dorpje Adeje, dat echter niets met dit toeristenoord te maken heeft. Officieel is Costa Adeje zelfs geen dorp of gemeente, maar wordt er een toeristenwijk aangeduid bij Las Americas.
Wie eind jaren negentig of het begin van deze eeuw naar Costa Adeje ging kreeg nogal eens het gevoel in een halve bouwput terecht te komen. Veel hotels hadden last van bouwactiviteiten in de directe omgeving en ook de winkelcentra waren vaak nog in aanbouw of maar deels bezet met winkels, restaurants en barretjes. Inmiddels is de plaats vrijwel helemaal "af" en wordt er nog maar op weinig plekken gebouwd. Wie aan de rand van de plaats een hotel of appartement boekt moet wel voorzichtig zijn wat betreft bouwactiviteiten en doet er verstandig aan om vooraf te informeren of er direct naast het gebouw werkzaamheden zijn.
Wie Costa Adeje bezoekt zal opvallen dat deze plaats in alle opzichten meer luxe uitstraalt dan alle andere plaatsen op Tenerife. Hier vind je vooral de mensen met de goed gevulde beurs, waarbij sommigen niet schromen door middel van opzichtige merkkleding, dure zonnebrillen en de laatste tassen van merken als Prada, Louis Vuitton en Gucci te laten zien hoeveel geld ze hebben. Het toppunt van deze weelderige levenswijze is het opzichtige luxe hotel Bahia del Duque. Hier vind je vooral rijke Europeanen, nog rijkere Russen en beroemde sterren van over de hele wereld. Achter hoge hekken en bewaakte poorten laten ze zich hier helemaal in de watten leggen. Veel van de later gebouwde winkelcentra en hotels zijn voor een deel geïnspireerd door de bouwstijl van Bahia del Duque.
Het publiek dat dit gebied bezoekt bestaat vooral uit Duitsers, Spanjaarden, Russen, Belgen, Engelsen en in mindere mate Nederlanders. De gemiddelde leeftijd is ouder dan in de andere toeristenplaatsen, waarbij je niet moet denken aan een bejaardenoord maar vooral veel mensen tussen de dertig en vijftig jaar. De Engelsen die je hier ziet zijn upperclass Engelsen, dus geen door de zon roodgekleurde dronken voetbalfans zoals je ze in de wijk Veronicas in Playa de las Americas wél ziet.
Bij een ander publiek horen ook andere winkels en horecagelegenheden. Hier geen broodjes frikandel, zuipgelegenheden met halve liters bier voor een paar centen en toeristenwinkels vol meuk en namaak artikelen maar winkels, restaurants en loungebars van niveau. Vooral de shopping centers Plaza del Duque en El Mirador zijn hier een mooi voorbeeld van.

Reizen naar Costa Adeje De meest voor de hand liggende manier om naar Costa Adeje te reizen is per vliegtuig. Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er volop vluchten beschikbaar naar Tenerife Reina Sofia, dat op zo'n 20-30 minuten rijden van Costa Adeje ligt. Vanwege de concurrentie en het grotere aanbod aan vluchten is het voor losse tickets vaak voordelig om te vliegen via Duitsland.
Per veerboot is ook mogelijk, hoewel het vanaf het vasteland van Spanje wel heel erg lang reizen is.
De hoofdstad Santa Cruz is per veerboot bereikbaar vanuit Cadiz (Zuid-Spanje, reistijd ongeveer 35-40 uur), Gran Canaria (reistijd 1,5 tot 3 uur), La Palma (reistijd ongeveer 7 tot 8 uur), La Gomera (reistijd ongeveer 4 uur) en El Hierro (reistijd ongeveer 8 uur). Vanaf Santa Cruz is het ongeveer een uur reizen naar Costa Adeje.
In het zuiden is Los Cristianos per veerboot bereikbaar vanuit La Palma (reistijd 5 uur), La Gomera (reistijd 0,5 tot 1,5 uur) en El Hierro (reistijd 8 uur).

COSTA ADEJE AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Vluchttijd De vluchttijd vanaf Amsterdam, Brussel of een net over de grens gelegen Duitse luchthaven naar de luchthavens op Tenerife bedraagt ongeveer 4 tot 4,5 uur.
Overnachten De accommodaties in Costa Adeje bestaan vooral uit hotels en appartementen uit het luxere segment (vier en vijf sterren). Goedkope hotels vind je hier vrijwel niet, hoewel de prijzen voor sommige vijfsterrenhotels soms lager liggen dan een driesterrenhotel elders. Populair onder Nederlanders zijn de twee hotels van de RIU-keten. De website waarovernachtenin.nl geeft je het beste advies over waar te overnachten in Costa Adeje.
Reizen in Costa Adeje Costa Adeje is niet zo groot, dus het meeste kun je te voet doen. Zelfs als je naar Playa de las Americas of Los Cristianos wilt gaan kun je dat heel goed te voet doen mits je de lange wandelboulevard langs het water neemt.
Voor wie niet wil lopen zijn er volop taxi's beschikbaar die voor Nederlandse begrippen vrij betaalbaar zijn.
Wie ook nog wat van het eiland wil zien doet er verstandig aan om te kiezen voor een huurauto. De prijzen om een auto te huren liggen bijna nergens ter wereld zo laag als op Tenerife en voor de brandstof hoef je het ook niet te laten, want door de lage belastingen liggen de prijzen voor benzine en diesel hier een stuk lager dan bij ons.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Costa Adeje is gezegend met een klimaat waarbij het vrijwel het hele jaar aangenaam warm, droog en zonnig is. Niet voor niets is Costa Adeje één van de populairste winterzonbestemmingen van Europa. In de wintermaanden kan het regenen, maar meestal is het zonnig en liggen de temperaturen boven een zeer aangename grens van twintig graden. Zeker op een beschutte plek bij het zwembad kun je dan heerlijk liggen bakken in het zonnetje.
In de zomermaanden kan het warm worden. Overdag zijn temperaturen van dertig graden of hoger dan geen uitzondering en bij een wind die warme lucht vanuit de Sahara meevoert kan het zelfs tegen de veertig graden worden.
Op het klimaat van Costa Adeje lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Op de Tenerife zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Costa Adeje.
 
Klimaattabel
 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand temp.
zeewater
in °C
januari 20 16 6 7 19
februari 20 15 7 6 18
maart 21 17 8 6 19
april 23 17 9 4 19
mei 25 18 10 1 20
juni 27 19 11 1 21
juli 28 21 11 1 23
augustus 30 22 11 1 24
september 29 22 10 3 24
oktober 27 20 8 4 23
november 24 18 7 5 21
december 22 17 6 6 20
Geld De monetaire eenheid op Tenerife (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan bij diverse geldautomaten in Costa Adeje.
Credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd, zeker in de duurdere winkels.
Fooien Obers verwachten een fooi van 5 tot 10% over de totale rekening. Ook taxichauffeurs (afronden), kamermeisjes (één of twee euro per dag) en kruiers verwachten een fooi.
Tijdsverschil Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Paasprocessies (maart/april)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal De officiële taal is Spaans, maar vrijwel al het personeel spreekt ook Engels en in sommige gevallen Duits of andere talen.
Gezondheid De medische voorzieningen op Tenerife zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Tenerife is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Costa Adeje is 0031
Mobiel bellen op Tenerife is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar binnen Costa Adeje is er wel een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (tarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is een verloopstekker nodig. In Costa Adeje is dat echter vrij zeldzaam.
Veiligheid Tenerife is een relatief veilig eiland. Er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Zoals overal kan diefstal wel voorkomen. Vooral een plek als Costa Adeje waar veel welgestelde toeristen komen die voor duizenden euro's aan sieraden, apparatuur en merkkleding bijhebben is interessant voor dieven. Pas dus op met uw waardevolle spullen en bewaar deze indien mogelijk zoveel mogelijk in een kluis in uw accommodatie. Pas ook op voor zakkenrollers.
De afgelopen 100 jaar is er geen vulkaanuitbarsting geweest op Tenerife.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - diefstal en zakkenrollerij is iets wat je helaas ook hier kan overkomen. Wees daarom altijd alert en let op je spullen. Als je de mogelijkheid hebt maak dan gebruik van kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen.
- helaas wordt je op de boulevard en de stranden steeds vaker lastig gevallen door verkopers van petjes, namaakhorloges en andere zooi
Tips (zien & doen) - winkelcentrum Plaza del Duque biedt leuke winkels en en aantal aantrekkelijke restaurants. De bar op het centraal gelegen plein heeft vaak goede livemuziek
- op donderdag en zaterdag is het markt van 9 tot 14 uur
- een ander winkelcentrum is El Mirador waar je naast een paar winkels een aantal zeer sfeervolle restaurants en bars vind. Wie op zoek is naar relaxed eten en drinken komt hier helemaal aan zijn of haar trekken
- het El Duque strand is een uitstekend (wit) zandstrand waar de kans op luide muziek en voetballende jongeren minimaal is
- prachtig is het om te wandelen over de wandelboulevard die langs heel Costa Adeje loopt en aan de zuidoostkant overgaat in Playa de las Americas. Als je doorwandelt kom je uiteindelijk zelfs in Los Cristianos terecht
- wie Tenerife bezoekt moet het Nationaal park bezoeken en rondom de Teide rijden. De landschappen en natuur is zo indrukwekkend dat je hiervoor je hotelkamer in Costa Adeje echt moet verlaten
- op tien minuten van Costa Adeje ligt Siam Park, volgens velen het mooiste en indrukwekkendste waterpark ter wereld. Dit in 2008 geopende park is een must voor waterliefhebbers
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "Meer Costa Adeje"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Tenerife


 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels op Tenerife in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en Tenerife
...de Nederlandse krant De Telegraaf lokaal gedrukt wordt en daarom van dezelfde dag te koop is
... sommige hotels net Russische kolonies zijn
... Costa Adeje erg populair is als bestemming voor huwelijksreizen
... de twee RIU hotels in Costa Adeje tot de populairste RIU hotels van de Canarische Eilanden behoren en veel geboekt worden door honeymooners
Cultuur (wel sfeervol, maar niet authentiek)
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming  
Wintersportbestemming (onmogelijk)
Uitgaan (terrasjes en restaurants)
Winkelen (vooral luxe merken)
Stranden (El Duque strand)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (voor Tenerife aan de dure kant)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

Costa Adeje foto's:
Er is nog geen fotopagina van Costa Adeje.
meer foto's


 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl