Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / La Gomera

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer La Gomera?
klimaat & weer van La Gomera
zonkalender La Gomera
La Gomera
La Gomera startpagina
waar overnachten op La Gomera

Winterzon vakanties

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt nog niet gesponsord

Praktische informatie over La Gomera
Met een oppervlakte van 373 vierkante kilometer is La Gomera het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Alleen het relatief onbekende El Hierro is kleiner met 287 km2. Het eiland is vooral populair bij natuurliefhebbers en mensen die rust willen combineren met strand, zon en een relaxte sfeer. Voor de mensen die hier komen voor de natuur is vooral het midden van het eiland interessant, waar zich het zeer groene Parque Nacional de Garajonay bevindt met schitterende wandelroutes en het grootste laurierbomenbos van de Canarische Eilanden. Aan de zuidoostkant van dit nationaal park bevinden zich Los Roques: steile rotswanden die een prachtig uitzicht over het eiland bieden.
Omdat er geen rechtstreekse vluchten vanuit het Europese vasteland naar La Gomera gaan zal het eiland niet zo snel overspoeld worden met massa's toeristen en blijft het unieke karakter van het eiland beter behouden.

Reizen naar La Gomera Omdat de landingsbaan van het pas in 1999 geopende vliegveld te kort is voor de meeste buitenlandse chartermaatschappijen zijn toeristen vrijwel altijd aangewezen op binnenlandse vluchten (vanaf Tenerife) en bootverbindingen (ook vanaf Tenerife). De boot vanuit Tenerife vertrekt vanuit Los Cristianos naar San Sebastián de la Gomera en de overtocht duurt ongeveer 50 minuten.
Vluchttijd De vlucht van Nederland naar Tenerife duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur. De vlucht van Tenerife naar la Gomera duurt iets minder dan een half uurtje.
Overnachten La Gomera telt ruim 5000 toeristenbedden, verspreid over diverse categorieën. Voor de betere hotels en appartementen is het raadzaam deze vooraf te boeken bij de reisorganisaties, omdat die vrijwel alle bedden opkopen en ze tevens vaak goedkoper aanbieden dan wanneer men rechtstreeks bij de betreffende accommodatie zouden huren. De populairste bestemming is de Valle Gran Rey, van oorsprong een echte hippiebestemming. De website waarovernachtenin.nl geeft je het beste advies over waar te overnachten in La Gomera.
Reizen in La Gomera Er zijn voldoende taxi's op La Gomera, maar vooraf telefonisch reserveren is altijd de beste oplossing. Taxi's rijden zonder meter maar werken met een vaste prijslijst.
La Gomera heeft 3 buslijnen die door de week regelmatig rijden, maar zeker op zon- en feestdagen zeer beperkt zijn. Vraag om de actuele dienstregeling bij de lokale toeristenkantoren.
Zoals overal waar de natuur de grootste attractie is, is een huurauto ook op La Gomera een aanrader. Naast de grote internationale verhuurders heb je ook een aantal lokale autoverhuurbedrijven die vaak zeer concurrerende tarieven kunnen bieden. Zoals altijd: let op de voorwaarden en de echte totaalprijzen.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat In de lager gelegen gebieden in het zuiden is het eigenlijk vrijwel altijd warm en aangenaam. Regenbuien komen er niet zoveel voor en zeker gedurende de zomermaanden is het er droog en warm (overdag tegen of rond de 30 graden).
Het noorden heeft iets lagere temperaturen dan het zuiden en daar is het ook vaker bewolkt. Door passaatwinden en lagedrukgebieden regent het ook vaker aan de noordzijde van het eiland.
In hoger gelegen gebieden (>250 meter) is het aanzienlijk frisser en meer regenachtig. Zeker in de wintermaanden kan het er koel en nat zijn. Lees meer over klimaat en weer van La Gomera.
Naar de zuidkust kun je eigenlijk het hele jaar gaan, hoewel de meeste toeristen toch tijdens de periode oktober tot en met april of mei gaan. De zomermaanden zijn relatief rustig op La Gomera.
Op de La Gomera zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar La Gomera.
 
Klimaattabel

 

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 20 15 6 6 19
Februari 21 15 6 5 18
Maart 22 16 7 3 18
April 23 16 8 2 18
Mei 24 17 9 2 19
Juni 25 18 10 1 20
Juli 27 20 9 0 21
Augustus 29 21 9 0 22
September 28 20 8 2 23
Oktober 26 20 7 4 23
November 24 18 6 6 21
December 22 16 5 7 20
Geld De monetaire eenheid op La Gomera (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan op veel verschillende plekken op La Gomera. In steden, toeristische plekken en grotere dorpen bevinden zich meestal meerdere geldautomaten.
Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en restaurants.
Fooien Het geven van fooien is tegenwoordig vrij vanzelfsprekend. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op La Gomera is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Paasprocessies (maart/april)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op La Gomera wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels en in sommige gevallen ook Duits of Frans.
Gezondheid De medische voorzieningen op La Gomera zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op La Gomera is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit La Gomera is 0031
Mobiel bellen op La Gomera is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (tarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is een verloopstekker nodig.
Veiligheid La Gomera is een relatief veilig eiland. Er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Zoals overal kan diefstal wel voorkomen. Pas dus op met uw waardevolle spullen en bewaar deze indien mogelijk zoveel mogelijk in een kluis in uw accommodatie. Pas ook op voor zakkenrollers.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Fotografeer geen lokale mensen zonder om toestemming te vragen. De Gomeros laten zich niet zo graag fotograferen, mede vanwege bijgeloof dat foto's misbruikt kunnen worden bij voodoo-praktijken.
- Naturisme is niet toegestaan opLa Gomera. Ook topless zonnen is niet gebruikelijk, zeker niet op drukkere stranden en bij zwembaden. Op erg rustige stranden komt naaktrecreatie echter wel voor en wordt het door de politie getolereerd.
- Veel winkels zijn van 12 uur tot ongeveer half vier / vier uur 's middags gesloten vanwege siësta. Uitzondering vormen vaak winkeltjes die zich specifiek richten op toeristen.
- Wildkamperen is verboden op La Gomera
Tips (zien & doen) - Het meditatiecentrum Finca Argayall in de Valle Gran Rey is erg populair onder de liefhebbers
- Vanuit La Gomera worden prachtige boottochten gehouden.
- Een heerlijke bestemming om te mountainbiken. Vanuit de Valle Gran Rey worden georganiseerde mountainbiketochten gehouden onder begeleiding van een gids.
- Voor wandelliefhebbers is La Gomera een topbestemming. Vanuit het bezoekerscentrum Juego de Bolas in het Nationaal Park en de Valle Gran Rey worden diverse dagwandeltochten georganiseerd. Zorg voor stevige schoenen!
- Voor zwemliefhebbers is het zeezwembad van Hermigua een aanrader. Hier kun je vaak zelfs nog zwemmen als het langs de rest van de kust ruiger weer is met hogere golven.

Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer La Gomera"
Wist je dat... ... je vanuit La Gomera bij goed weer een prachtig zicht hebt op Tenerife?
... in sommige delen het soms lijkt alsof de tijd tientallen jaren heeft stilgestaan?
... een groot deel van het Nationale Park Garajonay beschermd gebied is?
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (temperatuur veelal hoger dan 20 graden)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (uitgaan is niet de belangrijkste attractie van het eiland)
Winkelen  
Stranden (niet de mooiste stranden, maar soms wel heerlijk rustig)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl