Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Vakantie / Wintersport

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer wintersport
wintersport kalender
wintersport voor beginners
wintersport tips
wintersport vakantie
wintersport startpagina

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Wintersport
Het fenomeen wintersport trekt jaarlijks honderdduizenden Nederlanders naar de sneeuw. Velen gaan echt voor het skiŽn, snowboarden en langlaufen, maar de meesten gaan vooral voor de sfeer en de gezelligheid die horen bij een skivakantie. Besneeuwde pistes zorgen voor een sprookjesachtige setting en zeker bij een heerlijk zonnetje is het vaak heerlijk genieten van de omgeving.

wintersport-aanbiedingen bij tui.nl
(nu extra voordeel op skivakanties naar o.a. Frankrijk, ItaliŽ, Oostenrijk, Finland, Zwitserland en Duitsland)

Populaire bestemmingen
Het gros van de Nederlandse wintersporters kiest voor Oostenrijk, Frankrijk en in iets mindere mate Duitsland, TsjechiŽ, Zwitserland en ItaliŽ als wintersportbestemming. De skigebieden in deze landen zijn vaak al tientallen jarenpopulair als wintersportbestemming en zijn daarom wat betreft accommodaties, liften, pistes, voorzieningen en informatie helemaal voorbereid op grote aantallen wintersporters.
De populariteit van deze landen voor de wintersport brengt ook een groot nadeel met zich mee. De routes over de snelwegen naar de Alpenlanden zijn vaak erg druk, zeker in het hoogseizoen. De zaterdagen en zondagen rondom Kerst, Oud- & Nieuw en de krokusvakantie zijn meestal extreem druk en op een aantal trajecten en knooppunten zijn (lange) files dan bijna gegarandeerd.
Omdat het reizen gebeurt in de wintermaanden kan winters weer voor extra verkeersproblemen zorgen. Elke winter hoor en lees je wel berichten over wintersporttoeristen die compleet vast komen te zitten in extreme winterse omstandigheden.

Andere wintersportbestemmingen
Wie uitgekeken is op de Alpen, Duitsland of TsjechiŽ heeft tal van andere wintersportbestemmingen waar uit gekozen kan worden. Bulgarije is al sinds enige tijd in opkomst als wintersportbestemming en uiteraard zijn de Scandinavische landen Zweden, Noorwegen en Finland erg sneeuwzeker, helemaal als je richting Lapland gaat.
Andorra is ook zeker een goede bestemming en nog zuidelijker kun je in de Sierra Nevada in Spanje uitstekend skiŽn. In het voorjaar kun je zelfs een skivakantie met een zonvakantie langs de Costa del Sol combineren.
De Balkan leent zich ook uitstekend voor wintersportvakanties. SloveniŽ, MacedoniŽ en Hongarije bieden diverse mogelijkheden. Maar ook het vooral als zonbestemming bekenden Griekenland heeft een aantal goede wintersportgebieden op het vasteland.
Een Europese wintersportbestemming waar je vrijwel geen Nederlanders tegenkomt is Cyprus. Het Troodos gebergte leent zich in de winter uitstekend voor winterse activiteiten.

Buiten Europa
Zeer onbekend als wintersportbestemming is Libanon. Weinig mensen staan er bij stil dat je in het Midden-Oosten Łberhaupt zou kunnen skiŽn. Dat Rusland zich uitstekend leent als wintersportgebied zal geen verrassing zijn. Winterse omstandigheden zijn volop aanwezig en door de snel groeiende economie zal ook de infrastructuur snel beter worden.
In Canada vind je zeer veel wintersportgebieden, die vooral bevolkt zijn door Amerikanen en Canadezen.
In de Verenigde Staten is Colorado de wintersport-staat met als jetset topbestemming de plaats Aspen.

SkiŽn in de zomer
Als het bij ons zomer is, is het op het zuidelijk halfrond winter. In zowel AustraliŽ als Nieuw-Zeeland kun je in onze zomermaanden uitstekend terecht voor een wintersportvakantie. Niet overal, maar wel op een aantal plekken.
Op skigebieden.startpagina.nl vind je een overzicht van de skigebieden in deze landen.

Geld besparen
Wintersporten is niet goedkoop, zeker niet op populaire bestemmingen en tijdens de hoogseizoenweken. Vrijwel alles is dan duurder, van hotelkamer tot ski-uitrusting tot skipas. Een week wintersporten is dan meestal duurder dan een week naar de zon in de zomervakantie.
Met de volgende tips kun je goedkoper naar de wintersport:
- de meest voor de hand liggende tip is uiteraard om de duurste weken (Kerstvakantie en krokusvakantie) te ontwijken als dat kan
- nog een inkopper is te proberen de dure bestemmingen te ontwijken. Zwitserse wintersportvakanties kunnen al snel twee keer zo duur worden dan vergelijkbare wintersportvakanties in bijvoorbeeld Oostenrijk
- geen behoefte aan aprťs-ski of een grote keuze aan restaurants en skipistes? Dan kun je kiezen voor kleinere plaatsen die vaak goedkoper zijn dan de populairste plaatsen
- als je weet dat je volgend jaar op wintersportvakantie wilt gaan dan moet je het jaar daarvoor aan het einde van het wintersportseizoen je kleding en uitrusting kopen. Veel gaat er dan in de opruiming en zeker de modegevoelige artikelen worden dan vaak flink afgeprijsd
- vliegen is niet automatisch duurder dan met de auto afreizen. Tol, hoge brandstofkosten als gevolg van veel files en veel bagage, de aanschaf van winterbanden en sneeuwkettingen kunnen de kosten van een autorit flink opschroeven
- mensen die afhankelijk zijn van de schoolvakanties beseffen vaak niet dat ook tijdens de meivakantie er nog voldoende plekken zijn in Europa waar je nog kunt skiŽn. De prijzen liggen dan vaak een stuk beter dan in de wintermaanden en het is veel minder druk op de autosnelwegen

Meer over wintersport vind je hier:
wintersport nieuws & tips
Nederlandse Ski Vereniging
overzicht van wintersportseizoenen van alle skibestemmingen
nieuws over wintersport
skigebieden.startpagina.nl
ski.startpagina.nl
wintersport.startpagina.nl

wintersporters.nl

Winterzon
Wil je in de winter juist naar het strand in plaats van op de lange latten staan, dan kun je op de volgende pagina's meer informatie vinden over geschikte winterzonbestemmingen:
Winterzon.net
Winterzon informatie op Landenportal