Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Vakantie / Speciale reizen

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Speciale reizen

Je kunt tegenwoordig overal een standaardvakantie boeken. Naast de reisbureaus kun je ook op internet maar zelfs bij kruideniers terecht voor pakketreizen, vliegtickets en losse hotelovernachtingen.
Voor de massa is een weekendje Milaan of Dubai is al exotisch genoeg en bestaat de zomervakantie uit twee weken all-inclusive in Spanje, Griekenland of Turkije. Voor wie eens was anders wil is er tegenwoordig ook een zeer groot aanbod van speciale vakanties. Reizen die niet iedereen doet en ervaringen die een vakantie echt bijzonder maken.
Op deze pagina zetten we een aantal leuke, bijzondere en avontuurlijke tips op een rijtje.

Antarctica
Wintersport in zijn meest extreme vorm is een reis naar Antarctica ofwel de Zuidpool. Dit continent is nog niet zo lang in trek als toeristische bestemming en wordt vooral aangeboden in combinatie met een cruise waarbij bestemmingen zoals Livingstone Island en de Shetland eilanden aangedaan worden.
Naast grote organisaties zoals Kras zijn er ook een aantal kleine specialisten die Antarctica reizen aanbieden.

Wintersport ergens anders
Heb je de pistes van Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland al gezien en heb je ItaliŽ, Andorra en Lapland ook al ontdekt? Bekijk dan eens de minder voor de hand liggende wintersportgebieden. Redelijk dichtbij kun je skiŽn in Marokko, Griekenland, Turkije en Cyprus. Ook het Balkangebied is vrij onbekend als skibestemming. Bulgarije kennen de meeste mensen wel als wintersportbestemming, maar wat denk je van RoemeniŽ, MacedoniŽ of OekraÔne voor de komende winter?
Op de skigebieden startpagina vind je naast de standaard skigebieden ook een aantal heel bijzondere.

Speciale stedentrips
Zelfs in Europa zijn er stedenbestemmingen waar je nog niet struikelt over de Nederlandse toeristen. Wat te denken van de Franse steden Orange, Metz of Montelimar? Stuk voor stuk prachtige steden met een sfeervolle binnenstad.
In ItaliŽ is het tegen SloveniŽ aangelegen TriŽste een nog vrijwel onbekend pareltje. Ook prachtige Balkansteden als Sofia, Boekarest en Varna zijn nog redelijk onontgonnen terrein voor stedentrips.

Mauritius
Een geweldig alternatief voor het Caribisch gebied is Mauritius dat ten oosten van Zuid-Afrika en Madagaskar ligt. Door de samenwerking van KLM met Air France is deze bestemming beter bereikbaar en iets meer betaalbaar geworden. Langs de meest fantastische stranden die je je voor kunt stellen staan prachtige hotels die variŽren van betaalbaar tot extreem luxe. De beste koks zorgen hier voor heerlijke maaltijden, veel hotels hebben uitstekende spa-voorzieningen en de hotelkamers zijn vrijwel stuk voor stuk echte pareltjes. Het eiland zelf is prachtig groen met een grote verscheidenheid aan vegetatie en landschappen. Een echte must is om hier met een mountainbike het binnenland te verkennen.
Het land is ook geschikt als winterzonbestemming, hoewel je dan wel rekening moet houden met een redelijke kans op neerslag die meestal in de vorm van buien valt.

Oman
Waar Dubai steeds meer op Las Vegas begint te lijken is Oman nog een bestemming die veel meer authentiek Arabisch is dan de Verenigde Arabische Emiraten. Dit houdt ook in dat de traditionele normen en waarden hier nog veel steviger verankerd zitten in de samenleving zonder dat het zo extreem is als in bijvoorbeeld Saoudi ArabiŽ waar je als toerist heel erg beperkt bent in je vrijheid, vooral als je een vrouw bent. Het is te hopen dat Oman zo puur blijft en geen tweede soort Dubai wordt.

Disney Cruise
Een voor kinderen onvergetelijke vakantie boek je als je een Disney Cruise boekt. Terwijl de ouders kunnen genieten van de vele prachtige aanleghavens vermaken de kinderen zich prima aan boord van het cruiseschip. Disneyfiguren zoals Assepoester, Donald Duck en Mickey Mouse lopen aan boord en er worden diverse leuke shows voor kinderen ťn volwassenen gegeven. Je hoeft niet persť naar het Caribisch gebied te vliegen voor een Disney Cruise, want ook in Europa zijn er een aantal cruises waar je uit kunt kiezen. Zo is er een Europese Stedencruise met bestemmingen zoals Oslo, St. Petersburg en Kopenhagen maar ook een Middellandse Zeecruise waarbij Spanje, Malta, ItaliŽ, TunesiŽ en Frankrijk aangedaan worden. Goedkoop zijn deze cruises niet, maar dan heb je wel wat bijzonders.

Binnenkort meer speciale vakanties...