Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / vakantie / last minutes

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer over lastminutes:
lastminute vakanties
lastminute vakanties
lastminute startpagina

lastminute vakanties:
lastminutes Aruba
lastminutes Australië
lastminutes Canarische Eilanden
lastminutes Cyprus
lastminutes Dubai
lastminutes Frankrijk
lastminutes Griekenland
lastminutes Jamaica
lastminutes Malediven
lastminutes Mexico
lastminutes Spanje
lastminutes Turkije
lastminutes USA - Florida
meer lastminutes
 

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Wat is een last minute reis?

Vroeger (ongeveer tot de millenniumwissel) waren last minute reizen onverkochte pakketreizen, tickets en hotelkamers waar de reisorganisatie contractueel aan vast zat. De meeste organisaties nemen gedurende langere periodes een vast aantal kamers en/of vliegtuigstoelen af. In minder drukke periodes of door minder goed inkopen kunnen er daarom onverkochte producten overblijven die de organisatie wel bij de leverancier af moet nemen. Dit soort goedkope last minutes vind je nog steeds tussen het reisaanbod, maar het aantal echte prijsknallers neemt verhoudingsgewijs wel af door slimmer en flexibeler inkopen.
Om de kosten geheel of gedeeltelijk terug te verdienen werden deze vliegtickets, reizen en hotelkamers tegen vaak sterk gereduceerde tarieven aangeboden. Dit gebeurde doorgaans vlak voor de vertrekdatum of de aanvang van een huurperiode. Daar komt de term last minute vandaan: een aanbieding die eigenlijk vlak voor het verstrijken van de termijn gedaan wordt. Ook binnen Nederland is het inmiddels normaal om een last minute te boeken, bijvoorbeeld naar een last minute vakantiepark.
De reisorganisaties zagen dat de consumenten steeds meer afwachtend werden met het boeken van vakanties. Die afwachtende houding was deels te wijten aan het nog niet vooraf vast willen leggen of wachten op een eventueel goede zomer in Nederland. Belangrijkste oorzaak waren echter de last minute aanbiedingen. De vakantiegangers kregen door de goedkope aanbiedingen het gevoel dat ze juist teveel betaalden als ze vroeg boekten. Wat ze echter niet in de gaten hadden was dat het aantal echte aanbiedingen, met kortingen van vele tientallen procenten, zeer klein is. Maar maak een Nederlanders maar eens wijs dat dat zo is. De meeste lastminutes zijn geen echte lastminutes meer: de kortingen zijn meestal veel lager dan vroeger en ook wordt de termijn waarin een reis in de uitverkoop gedaan wordt veel langer. Sommige zogenaamde koopjes zijn al maanden vooraf te boeken. De reisbranche heeft zo een prachtig middel zelf om zeep geholpen en moet zelfs met hoog oplopende vroegboekkortingen komen om mensen nog te paaien om in december of januari al te boeken. De term last minute vakantie zorgt daarom voor steeds meer verwarring bij de consument.

Wanneer is een lastminute reis nog echt interessant?

Als je je pijlen richt op een bepaalde periode (zomervakantie, Kerst, voorjaarsvakantie en overige speciale periodes), je een specifieke bestemming wilt (plaats of accommodatie) of op vakantie wilt naar een plek waar weinig aanbieders op actief zijn, dan kun je beter niet wachten met het boeken van een lastminute. Tijdig je keuze bepalen en boeken is dan het advies. Zeker kindvriendelijke vakanties (speciale kinderactiviteiten, appartementen en/of familiekamers) zijn tijdens schoolvakanties vaak vroeg uitverkocht.
Het boeken van een lastminute vakantie wordt wel interessant als je niet zo erg gebonden bent aan een periode of bestemming. Een land of streek dat dan een jaar wat minder goed verkoopt dan dat vooraf verwacht was zal zeker net buiten het seizoen vaak resulteren in leuke koopjes. Zo zijn er in 2005 aardig wat mensen voor weinig naar Kreta en Portugal gegaan en kon je in 2006 voor een prikkie naar de Turkse kust. In 2009 waren het vooral Mexico en een groot aantal bestemmingen langs de Middellandse Zee die je in de aanbieding kon boeken. In 2015 zijn er vooral leuke winterzon en wintersport aanbiedingen te vinden. Voor de zomervakantie lijkt het lastminute aanbod dit jaar niet zo groot te worden door voorzichtige inkoop van de organisaties.

De beste periode voor een zonvakantie
Op de website zonkalender.nl zie je per land of vakantiebestemming welke maanden het meest geschikt zijn voor een zon-, zee-, zwembad- en strandvakantie. Ook kun je per maand kijken wat voor die betreffende maand de beste vakantiebestemmingen zijn voor een zonvakantie.

Ik zie door de bomen het bos niet meer...waar kun je het beste een last minute vakantie boeken?

Wij kunnen niet zeggen waar u moet boeken. Die beslissing is aan u. Wel weten we uit ervaring dat de beste en meest actuele aanbiedingen op internet te vinden zijn. Via een reisbureau werkt het vaak veel omslachtiger en vaak is ook hun beste bron een vaste aanbieder waar ze veel mee werken (lees: goede commissie van krijgen). De echte koopjes zijn vaak juist op internet te vinden. Zo zijn er aanbieders die vaak aanbiedingen hebben waarbij je de dag na boeken vertrekt. Deze mazzeltjes tref je vaak alleen aan op hun internetsites en zijn direct online te boeken.
Een goed overzicht van lastminute-aanbiedingen en lastminute-aanbieders is te vinden op lastminute.startpagina.nl

Een overzicht van aanbieders van last minutes naar Kreta met beoordelingen van de sites en extra informatie vind je hier.
Een overzicht van aanbieders van last minutes naar Rhodos met beoordelingen van de sites en extra informatie vind je hier.
Een overzicht van aanbieders van last minutes naar Samos met beoordelingen van de sites en extra informatie vind je hier.
Bekijk hier lastminute vakanties naar andere bestemmingen

De volgende aanbieders bieden last minute pakketreizen (combinatie reis + accommodatie) aan:
tui.nl - onderdeel van TUI en één van de bekendste merken op het gebied van vakanties
Neckermann Reizen - mooi aanbod van lastminutes naar een groot aantal landen
Sunweb - één van de grootste online verkopers van vliegreizen naar zon- en wintersportbestemming

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl