Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Vakantie / Handige sites

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Informatie, tips, handige sites....waar vind je ze?

Er zijn heel veel sites die een hoop informatie bevatten, maar net niet wat jij zoekt. Welke sites worden met regelmaat gebruikt door ervaren en minder ervaren reizigers? Waar haal je specifieke informatie vandaan die je reis eenvoudiger kan maken?
Wij hebben daarom een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet, ingedeeld in categorieŽn:

Categorie: vakantie
Categorie: weer en verkeer
Categorie: GSM en telefonie
Categorie: reisnieuws
Categorie: reisvoorbereiding
Categorie: vliegen en luchthavens
Categorie: tijd en geld
Categorie: reisimpressies
Categorie: andere handige sites

Categorie: vakantie

Vakantie voor beginners
Alles wat je wilt en zou moeten weten over vakantie en op vakantie gaan lees je op vakantie voor beginners. Ook erg handig overigens voor gevorderde vakantiegangers!

Goedkoop op reis
Via de website Acties.nl zie je een oogopslag welke organisaties korting geven op vluchten en accommodaties. Met de acties en kortingscodes kun je op elke online boeking besparen. Heel handig voor reizigers met een beperkt budget!

Categorie: weer en verkeer

Klimaatinformatie
De Nederlandse site klimaatinfo.nl biedt handige klimaatinformatie over alle landen ter wereld. Hier vind je maximum temperaturen, minimum temperaturen, aantal uren zon, de temperatuur van het zeewater, aantal dagen neerslag, hoeveelheid neerslag, de kans op slecht of juist heel warm weer en nog veel meer klimaatinformatie over duizenden bestemmingen ter wereld.

Zonkalender
Via de zonkalender kun je per maand kijken welke bestemmingen geschikt zijn voor een zonvakantie. Andersom kun je per bestemming opzoeken welke maanden het meest geschikt zijn voor een strandvakantie.

Wintersportkalender
Via de wintersportkalender kun je per maand zien welke skibestemmingen in die maand normaal gesproken in goede conditie zouden kunnen zijn voor een skivakantie. Andersom kun je per land en skigebied zien wanneer je er het beste terecht kunt voor wintersport.

Weersvooruitzichten via lokale sites
Altijd belangrijk: wat voor weer wordt het? Leuk om te weten of je je bikini of zwembroek mee moet nemen of dat je juist een extra dikke jas in moet pakken. De beste sites voor weersvoorspellingen zijn de lokale meteorologische sites. Die vind je vaak eenvoudig door via Google op het woord "meteo" en de landennaam op z'n Engels te zoeken. Zoeken op "meteo France" zal waarschijnlijk meteo.fr als eerste resultaat geven. Dit kun je op vrijwel alle landen toepassen. Vaak kun je ook via de landenpagina's lokale weersites terugvinden.

Weersvooruitzichten via internationale sites
Soms minder nauwkeurig dan lokale sites, maar wel handig om van een groot aantal plaatsen, landen en streken actueel weer en weersverwachtingen te bekijken zijn de internationale weersites. Wij gebruiken vooral Wunderground en Weeronline.nl, waarbij je voorspellingen voor 15 dagen vooruit kunt zien.

Klimaatinformatie
Op deze site kun je klimaatinformatie per land of soms zelfs per stad of streek terugvinden. Als je ver vooruit een reis of vakantie wilt boeken en vooraf een indicatie wilt hebben van het gangbare weer in die periode heeft hier veel steun aan. De gemiddelde minimum en maximumtemperaturen worden per maand weergegeven op basis van historische (30-jarige) statistieken. Ook wordt de gemiddelde hoeveelheid neerslag en het aantal regendagen per maand aangegeven. In tegenstelling tot een hoop andere sites gaat het hier om officiŽle klimaat informatie.

Categorie: GSM en telefonie

Bellen via Skype
Heel erg leuk, zo'n mobieltje, maar meestal nog erg duur om mee naar huis te bellen. Binnen Europa zal roaming een stuk goedkoper worden, maar zeker buiten Europa kunnen gesprekskosten oplopen tot tientallen euro's als je ze via je mobiele telefoon maakt. Als we reizen met laptop (en dat is vaak) en er een WIFI of eventueel LAN-internetverbinding is in het hotel dan bellen we meestal via Skype. Skype is een programma waarmee je via internet kunt bellen. Bellen met andere Skype-gebruikers is helemaal gratis, bellen naar ouderwetse vaste nummers en mobiele nummers gaat tegen tarieven die veelal veel lager liggen dan gebruikelijk. De kosten worden bepaald door het nummer waar je naartoe belt in plaats van de locatie waar je vandaan belt. Zo kun je vanuit de hele wereld naar vaste nummers is Nederland en ruim 60 andere landen ter wereld bellen voor iets minder dan 2 cent per minuut. Voor 1 euro kun je dan bijna een uur bellen, met je GSM zal dat 10 seconden tot 2 minuten zijn voor hetzelfde geld. Je moet wel vooraf beltegoed kopen via Skype Out. Dat gaat per 10 of 25 euro en is lang geldig (meer dan een half jaar). Je kunt het tegoed daarna ook thuis gebruiken om naar het buitenland of buiten de regio goedkoper te bellen dan via bijvoorbeeld KPN.

Roaming (GSM-dekking in het buitenland)
Hele veel mensen gaan ervan uit dat ze met hun mobiele telefoon zomaar overal ter wereld kunnen bellen. Dat is niet zo!
Of je GSM wel of niet werkt is afhankelijk van meerdere factoren:
1) Heeft jouw provider een roaming overeenkomst met de lokale GSM-provider(s)? Zo niet, dan kun je met jouw abonnement niet bellen in dat land.
2) Staat jouw abonnement of pre-paid kaart bellen in het buitenland toe? Dat is niet altijd het geval en soms moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen om te mogen bellen in het buitenland.
3) Is jouw GSM geschikt om in het land waar je naartoe gaat te bellen? Er worden wereldwijd verschillende frequenties gebruikt voor mobiele telefonie. In Nederland worden 900Mhz en 1800Mhz netwerken gebruikt, net als in vrijwel alle Europese landen en een redelijk aantal andere landen. Tegenwoordig kan bijna elke toestel beide netwerken feilloos aan. In Amerika wordt echter de 1900Mhz band gebruikt, waar je een tri-band telefoon voor nodig hebt die de 1900 Mhz frequentie aankan. In vooral Zuid-Amerika en een aantal Aziatische landen wordt het relatief nieuwe 850 Mhz netwerk gebruikt. Slechts enkele onder de bij ons verkochte telefoons zijn in staat om op deze netwerken te kunnen functioneren. Kijk hiervoor de specificaties van je telefoon na.
4) De dekking is in andere landen vaak minder dan wat men in Nederland gewend is. Zeker in dunbevolkte gebieden en in bergen is er vaak slechte of geen dekking. Via sites van de GSM-providers zijn dekkingskaarten terug te vinden per land en provider.
De juiste informatie over roaming, tarieven, abonnementsvoorwaarden, gebruikte netwerken en dekking is terug te vinden op de sites van de providers: KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort en Tele2.
Via de gebruiksaanwijzing van uw mobiele telefoon kunt u zien met welke netwerken uw telefoon overweg kan. Bezoek anders de sites van de fabrikant om de specificaties van uw telefoon op te zoeken. Via de mobile startpagina treft u een overzicht van modellen en fabrikanten aan met links naar de juiste websites.

Categorie: reisnieuws

Vakantie weblog
Vakantienieuws, achtergrondinformatie, onderzoeken en soms een dosis humor vind je op Vakantie Paginablog, het vakantie weblog van Startpagina.nl. Wij bezoeken deze site vrijwel dagelijks.

Alles over vakanties
De site Allesovervakanties.nl biedt het laatste nieuws en leuke weetjes over reizen en vakantie. Interessant, verfrissend en de moeite waard om dagelijks te bezoeken.

Categorie: reisvoorbereiding

Veilig op reis
Op de site veiligopreis.info kun je lezen wat de gevaren zijn waar je op reis mee te maken kunt krijgen, hoe je de risico's kunt beperken en krijg je een uitgebreid en duidelijk reisadvies per land.

Reisgidsen en landkaarten
Internet is een goede bron van informatie en is vaak erg actueel. Toch reizen we zelf bijna nooit zonder een reisgids . Simpelweg omdat het vrijwel niet te doen is om alle informatie te printen en overzichtelijk te bundelen en ook omdat een reisgids een stukje voorgenieten is.
Als we op het laatste moment weten dat we ergens naartoe gaan, kopen we een gids meestal snel nog eventjes op Schiphol of bij een boekenwinkel. Weten we ruim vooraf dat we gaan reizen dan kopen we de reisgidsen online via reisboekenspecialist De Zwerver omdat dat gemakkelijk en vaak ook goedkoper is.

Bezienswaardigheden
Het is altijd prettig te weten wat er te zien en te doen is op je vakantiebestemming of de directe omgeving. Het zou jammer zijn als je bij thuiskomst ontdekt dat je een gave attractie, een indrukwekkend museum of een mooie straatjes gemist hebt omdat je niets van het bestaan af wist. Op Top 10 bezienswaardigheden krijg je per stad, dorp, streek, eiland of land een mooi overzicht van de beste bekende en minder bekende bezienswaardigheden van de betreffende bestemming.

Navigatiekaarten
Leuk zo'n navigatiesysteem, maar wat als je kaarten niet meer actueel zijn of de bestemming waar je op vakantie gaat niet op je systeem staat? Bij digitale kaarten leverancier Tele Atlas kun je actuele kaarten kopen voor TomTom, Blaupunkt, Mio, Navman, VDO Dayton en voor inbouwsystemen van automerken zoals o.a. Volkwagen, Audi, Opel, BMW, Mercedes, Seat, Ford, Fiat en meer.

Vakantie & dieren
Op de site licg.nl vind je alles terug over het invoeren en uitvoeren van dieren, dierziekten in het buitenland en het meenemen van huisdieren op vakantie. Zo kun je exact zien welke inentingen nodig zijn en of jouw huisdier wel of niet in quarantaine moet voordat je op reis gaat.

Visum
Bij het regelen van een visum komt vaak heel wat kijken. Als je zelf je visum wilt regelen betekent dat vaak een hoop gedoe en tijd. Een betere oplossing is vaak om het visum door een specialist te laten verzorgen. Als je uitrekent wat je aan ellende en tijd bespaard wordt dan vraag je je af waarom je in hemelsnaam zelf de moeite zou nemen om het visum te regelen. Specialisten kennen de juiste wegen en procedures en weten ook exact wat je wel en niet nodig hebt.

Inpaklijst
Een goede inpaklijst is onontbeerlijk als je op vakantie gaat. Dit voorkomt het ontbreken van soms essentiŽle spullen die ter plaatse niet aan te schaffen zijn. Heel vervelend als je op safari gaat en je pas aangeschafte verrekijker vergeten bent of dat je snorkelspullen nog op zolder liggen terwijl je in de Cariben zit. Op de site meenemen.nl vind je jarenlang een uitstekende tool om je inpaklijst mee samen te stellen.

Categorie: vliegen en luchthavens

Online vliegtickets vergelijken
Sinds enige tijd is er een nieuwe online vliegticketvergelijker online: Supersaver.nl
Bij Supersaver.nl kun je ticketprijzen van een hoop maatschappijen vergelijken waarbij alle toeslagen en luchthavenbelastingen bij de tarieven inbegrepen zijn. Dus geen verrassingen meer!

Luchthaven informatie
Op Airportdesk.nl vind je praktische informatie over een groot aantal internationale luchthavens. Zo kun je vooraf zien hoe het zit met lokaal vervoer van en naar de luchthaven, zien welke diensten er aangeboden worden en de contactgegevens van het betreffende vliegveld.

Vliegen via Duitsland
Een manier om veel meer keuze in vliegtickets te krijgen is door ook Duitse luchthavens mee te nemen in de zoektocht naar vliegtickets. Zeven internationale vliegvelden liggen net over de grens in Duitsland waardoor ze voor een redelijk deel van de Nederlanders interessant zijn. Op die manier ben je niet afhankelijk van het monopoly dat KLM, Martinair en Transavia op veel rechtstreekse vluchten hebben. Op Vakantie Via Duitsland lees je alles over de mogelijkheden om via Duitse luchthavens te vertrekken.

Categorie: tijd en geld

Tijdsverschil
Bijna iedereen weet dat het in Londen een uur vroeger is dan bij ons en op Kreta een uur later. Maar wat zijn nu de tijdsverschillen voor andere bestemmingen? Deze wereldklok brengt daarvoor uitsluitsel. Hier kun je per plaats of tijdszone zien hoe laat het ergens anders is ten opzichte van de Nederlandse tijd. Die info is ook handig voor het thuisfront. Bellen ze je niet wakker in Miami om 4 uur 's nachts.

Categorie: reisimpressies

In 12 uur
Wil je inspiratie hebben hoe je ťťn dag in een stad of andere bestemming in kunt vullen? De website www.in12uur.nl laat je zien hoe je bijvoorbeeld een dag in Antwerpen, Gent, Londen of Dubai doorbrengt. Er wordt met verschillende thema's gewerkt, zodat je soms voor ťťn bestemming meerdere ideeŽn krijgt.

In 24 foto's
24 foto's die het verhaal van 1 bestemming vertellen. Dat is kortweg waar www.in24fotos.nl voor staat. Reisbloggers Jeroen en Patrick nemen je door middel van 24 foto's mee naar uiteenlopende bestemmingen op deze aardbol.

Categorie: andere handige sites (reis- en vakantiegerelateerd)

Steden tips & informatie
De website steden.net is een informatieve site over allerlei steden ter wereld. Niet alleen wereldsteden worden behandeld, maar ook kleinere steden die niet overspoeld worden met toeristen. Je vind de objectieve stedentips op www.steden.net

VPN Diensten
Een VPN verbinding is een aanrader wanneer je in het buitenland Met een VPN kun je in het buitenland veilig gebruik maken van publieke wifi netwerken, je kunt eventuele censuur omzeilen en je kunt gemakkelijk geografisch geblokkeerde content te bekijken, bijvoorbeeld van NPO. Lees op VPNdiensten.nl alle informatie over VPN verbindingen en over het praktische nut van VPN's.

Winterzon startpagina
Alle winterzonbestemmingen en de allerbeste winterzon aanbiedingen vind je op dť winterzon startpagina.

Winterzon vakanties
Op Winterzon.net vind je een handig overzicht van bestemmingen waar je gedurende onze wintermaanden kunt genieten van een heerlijk zonnetje en kunt bakken bij zwembad of strand.
Als je een heerlijke strandvakantie zoekt voor de periode november t/m april dan moet je hier zeker een kijkje nemen.

Zomerzon vakanties
Op zomerzon.net staan vrijwel alle zomerzonbestemmingen vermeld met praktische informatie over deze bestemmingen. Ook kun je via de site je zonvakantie voor het zomerseizoen zoeken en boeken.

Gegevens onjuist of onvolledig? Links die niet meer werken? Geef het door via e-mail.

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl