Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Tenerife / Los Cristianos

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Los Cristianos
Los Cristianos informatie
klimaat van Los Cristianos
zonkalender Tenerife
Tenerife lastminutes
Tenerife startpagina
Tenerife prikbord
hotels in Los Cristianos
kaart van Los Cristianos

zomerzon vakanties
meer Tenerife

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Los Cristianos
Los Cristianos vormt samen met Playa de las Americas en Costa Adeje het toeristisch centrum van zuid Tenerife. Dit voormalige vissersdorp grenst aan het westen direct aan het toeristische bolwerk Playa de las Americas, waarbij beide plaatsen vrijwel geruisloos in elkaar overgaan. Als je langs de kust Los Cristianos binnenwandelt zie je direct aan het begin van het brede zandstrand dat je de plaats binnengetreden bent. Het centrale punt van Los Cristianos is de haven, waar de vissers nog steeds elke dag met verse vis binnenvaren. Van hieruit vertrekken ook de veerboten naar de andere Canarische eilanden zoals La Gomera, La Palma en El Hierro.
Omdat Los Cristianos al bestond voordat het toerisme op gang kwam, zie je hier nog wat sporen van het traditionele leven. Nog steeds wonen en leven lokale bewoners hier tussen de hotels en de vele toeristen die hier jaarlijks naartoe komen. Je merkt dan ook dat de plaats rustiger is dan Playa de las Americas. Los Cristianos doet iets gemoedelijker en minder massaal aan. Een belangrijke trekpleister van de plaats zijn de twee grote stranden, waaraan een lange wandelboulevard met een groot aanbod aan restaurants en winkeltjes te vinden zijn.

Reizen naar Los Cristianos De meest voor de hand liggende manier om naar Los Cristianos te reizen is per vliegtuig. Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er volop vluchten beschikbaar naar Tenerife Reina Sofia, dat op zo'n 15-25 minuten rijden van Los Cristianos ligt. Vanwege de concurrentie en het grotere aanbod aan vluchten is het voor losse tickets vaak voordelig om te vliegen via Duitsland.
Per veerboot is ook mogelijk, hoewel het vanaf het vasteland van Spanje wel heel erg lang reizen is.
De hoofdstad Santa Cruz is per veerboot bereikbaar vanuit Cadiz (Zuid-Spanje, reistijd ongeveer 35-40 uur), Gran Canaria (reistijd 1,5 tot 3 uur), La Palma (reistijd ongeveer 7 tot 8 uur), La Gomera (reistijd ongeveer 4 uur) en El Hierro (reistijd ongeveer 8 uur). Vanaf Santa Cruz is het ongeveer een uur reizen naar Playa de las Americas.
In het zuiden is Los Cristianos per veerboot bereikbaar vanuit La Palma (reistijd 5 uur), La Gomera (reistijd 0,5 tot 1,5 uur) en El Hierro (reistijd 8 uur).

LOS CRISTIANOS AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Vluchttijd De vluchttijd vanaf Amsterdam, Brussel of een net over de grens gelegen Duitse luchthaven naar de luchthavens op Tenerife bedraagt ongeveer vier tot vier-en-een-half uur.
Overnachten Los Cristianos heeft een ruim aanbod aan hotels en appartementen die vooral in de middenklasse horen. Over het algemeen zijn de hotels hier minder massaal dan in andere toeristenplaatsen op Tenerife.
Los Cristianos kent geen jeugdherbergen of hostels, maar wel enkele bed en breakfasts waar je voordelig kunt overnachten. In de plaats is er redelijk wat aanbod van appartementen van particuliere bezitters en van timesharing objecten.
Campings vind je niet binnen de bebouwde kom.
Reizen in Los Cristianos Los Cristianos is een vrij kleine en compacte stad, dus het meeste kun je te voet doen. Als je een klein beetje centraal zit zijn vrijwel alle voorzieningen die je nodig hebt binnen loopafstand te doen. Voor wie niet wil lopen zijn er volop taxi's beschikbaar die voor Nederlandse begrippen vrij betaalbaar zijn.
Wie ook nog wat van het eiland wil zien doet er verstandig aan om te kiezen voor een huurauto. De prijzen om een auto te huren liggen bijna nergens ter wereld zo laag als op Tenerife en voor de brandstof hoef je het ook niet te laten, want door de lage belastingen liggen de prijzen voor benzine en diesel hier een stuk lager dan bij ons.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Los Cristianos is heeft een warm mediterraan klimaat waarbij het vrijwel het hele jaar aangenaam warm, droog en zonnig is. Niet voor niets is Los Cristianos één van de populairste winterzonbestemmingen van Europa. In de wintermaanden kan het regenen, maar meestal is het zonnig en liggen de temperaturen boven een zeer aangename grens van twintig graden. Zeker op een beschutte plek bij het zwembad kun je dan heerlijk liggen bakken in het zonnetje. Omdat direct langs de stranden van Los Cristianos hogere gebouwen staan wordt eventuele wind die van land komt tegengehouden waardoor het op de stranden en de boulevard vaak warmer aanvoelt dan dat het is.
In de zomermaanden kan het warm tot zeer warm worden. Overdag zijn temperaturen van dertig graden of hoger dan geen uitzondering en bij een wind die warme lucht vanuit de Sahara meevoert kan het zelfs tegen de veertig graden worden.
Op het klimaat van Los Cristianos lees je uitgebreide weer en klimaat informatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Op de Tenerife zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Los Cristianos.
 
Klimaattabel
 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand temp.
zeewater
in °C
januari 21 16 6 7 19
februari 20 15 7 6 18
maart 22 16 8 6 19
april 23 17 9 4 19
mei 25 18 10 1 20
juni 27 19 11 1 21
juli 28 21 11 1 23
augustus 30 22 11 1 24
september 29 22 10 3 24
oktober 27 20 8 4 23
november 24 18 7 5 21
december 22 17 6 6 20
Geld De monetaire eenheid op Tenerife (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan bij diverse geldautomaten in Los Cristianos.
Credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd, zeker in de duurdere winkels.
Fooien Obers verwachten een fooi van 5 tot 10% over de totale rekening. Ook taxichauffeurs (afronden), kamermeisjes (één of twee euro per dag) en kruiers verwachten een fooi.
Tijdsverschil Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Paasprocessies (maart/april)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal De officiële taal is Spaans, maar vrijwel al het personeel spreekt ook Engels en in sommige gevallen Duits of andere talen.
Gezondheid De medische voorzieningen op Tenerife zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Tenerife is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Los Cristianos is 0031
Mobiel bellen op Tenerife is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar binnen Los Cristianos is er wel een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (tarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is een verloopstekker nodig.
Veiligheid Tenerife is een relatief veilig eiland. Er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Zoals overal kan diefstal wel voorkomen en zakkenrollers zijn soms ook in Los Cristianos actief. Op de stranden moet je voorzichtig zijn met het onbeheerd achterlaten van dure spullen zoals digitale camera's, mobiele telefoons, zonnebrillen en mp3-spelers.
De afgelopen 100 jaar is er geen vulkaanuitbarsting geweest op Tenerife.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - diefstal en zakkenrollerij is iets wat je helaas ook hier kan overkomen. Wees daarom altijd alert en let op je spullen. Als je de mogelijkheid hebt maak dan gebruik van kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen.
- een irritant verschijnsel zijn de straatverkopers van vooral elektrische beestjes, lichtgevend speelgoed en andere zooi. De verkopers en verkoopsters die meestal van Aziatische afkomst zijn hebben de irritante gewoonte om het speelgoed bij jonge kinderen in de handen te duwen. Probeer dan als ouders maar eens om niets te kopen.
- parkeren in Los Cristianos is op sommige plekken een ramp. Een ideale plek om te parkeren is de parkeerplaats in de haven. Wel betaald, maar goed bereikbaar en centraal gelegen
Tips (zien & doen) - op zondagochtend is het zwarte markt in Los Cristianos, waarbij er heel veel rotzooi aangeboden wordt tussen enkele wat meer interessante artikelen. Voor de koopjes hoef je hier niet naartoe, voor de sfeer
- met kinderen naar het strand kun je het beste op Playa Las Vistas, waar weinig stroming in de zee is
- als je de wandelpromenade in westelijke richting afloopt dan kom je automatisch uit in Playa de las Americas. Nog verder doorlopen langs de kust en dan kom je in het modernere en luxere Costa Adeje uit
- wie Tenerife bezoekt moet het Nationaal park bezoeken en rondom de Teide rijden. De landschappen en natuur is zo indrukwekkend dat je hiervoor je hotelkamer of appartement in Los Cristianos echt moet verlaten
- ten noorden van Los Cristianos, bij Playa de las Americas aan de snelweg TF-1, ligt Siam Park, volgens velen het mooiste en indrukwekkendste waterpark ter wereld. Dit in 2008 geopende park is een must voor waterliefhebbers. De prijzen liggen wel aan de hoge kant.
- het Parques Exoticos is een park met tropische planten, cactussen, vlinders en vogels
- vanuit de haven van Los Cristianos gaan er meerdere bootexcursies op zoek naar dolfijnen en walvissen. Als je met een catamaran met glazen bodem gaat kun je meteen meegenieten van de onderwaterwereld en de vissen
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "Meer Los Cristianos"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Tenerife

 

Wist je dat... ... veel appartementengebouwen en hotels er van buiten soms ouderwets uitzien, maar vaak van binnen al een grote renovatie achter de rug hebben
... sigaretten en sterke drank in de winkels op Tenerife in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en Tenerife
...de Nederlandse krant De Telegraaf lokaal gedrukt wordt en daarom van dezelfde dag te koop is
... Los Cristianos vaak verkeerd geschreven wordt als Los Christianos
... in 2008 er een grootscheepse renovatie plaatsgevonden heeft van de wandelpromenade langs het strand
... Los Cristianos de oudste badplaats van Zuid Tenerife is
Cultuur  
Zomerzonbestemming (heerlijk weer)
Winterzonbestemming  
Wintersportbestemming (onmogelijk)
Uitgaan (terrasjes en restaurants)
Winkelen  
Stranden (mooie brede stranden)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (geen superdure bestemming)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

Los Cristianos foto's:
Er is nog geen fotopagina van Los Cristianos.
meer foto's


 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl