Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / La Palma

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer La Palma?
het weer op La Palma
zonkalender La Palma
La Palma
La Palma bezienswaardigheden
La Palma reisadvies
La Palma startpagina.nl
La Palma startpagina.be
La Palma prikbord
Canarische Eilanden startpagina
Canarische Eilanden prikbord

Winterzon vakanties

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt nog niet gesponsord

Praktische informatie over La Palma
La Palma is het eiland met de eeuwige lente. Prachtige kloven, groene dichtbegroeide bossen en mooie beekjes vormen het groene paradijs aan de noordkant van het eiland. De zuidkant is een stuk kaler en toont geweldige lavahellingen.
La Palma is erg populair onder wandelaars. Er zijn talloze wandelpaden (conquista) aanwezig die wandelaars langs prachtige landschappen brengt. Het toerisme is sinds midden jaren 80 flink toegenomen, maar is (gelukkig) nog lang niet zo massaal als bijvoorbeeld op Tenerife en Gran Canaria. In 2002 is het eiland door de Unesco tot beschermd biosfeerreservaat uitgeroepen. Hierdoor zal men zich vooral blijven richten op kleinschalig toerisme en zullen massale betonkolossen zoals op sommige andere Canarische Eilanden niet weggezet gaan worden op La Palma. Ruim driekwart van de toeristen is Duits en inmiddels hebben er ook redelijk wat Duitsers hier hun eigen (veelal tweede) woning gekocht. Wie kiest voor een vakantie op la Palma vanwege de natuur en de mooie plekjes die het eiland te bieden heeft die zal niet teleurgesteld worden.

Reizen naar La Palma Gedurende het hele jaar vliegen de Nederlandse chartermaatschappijen tussen Nederland en La Palma. Ook met Iberia kun je naar La Palma vliegen.
Per boot kan er gereisd worden vanuit Cadiz (vasteland Spanje), Tenerife (reistijd 8 uur), La Gomera (reistijd 4 uur) en El Hierro (reistijd ongeveer 4,5 uur). Deze veerboten komen aan in de hoofdstad Santa Cruz.

LA PALMA AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar La Palma duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur.
Overnachten Verwacht op La Palma niet teveel luxe en/of grootschalige hotels. De meeste toeristen verblijven in kleinschalige hotels en pensions, bungalows, privéhuizen en fincas (oude landhuizen en boerderijen). Er zijn veel (meestal buitenlandse) particuliere eigenaren van woningen en bungalows die hun woning verhuren gedurende periodes dat ze er zelf niet verblijven.
Kamperen is ook mogelijk. Er zijn naast een aantal campings ook een aantal andere plekjes waar kamperen toegestaan is en waar u zich één zult voelen met de natuur op La Palma.
Reizen in La Palma Met de bus zijn de meeste toeristische bestemmingen en belangrijke plaatsen zoals Santa Cruz en Los Llanos met elkaar verbonden. De bussen rijden op de meeste routes meerdere keren per dag. Actuele dienstregelingen zijn te verkrijgen bij de toeristeninformatie in Santa Cruz en vaak ook via de receptie van uw accommodatie.
Taxi's zijn er voldoende aanwezig en in de grotere plaatsen zijn ook vaste taxistandplaatsen vanwaar er een taxi genomen kan worden. Taxi's op La Palma rijden altijd op de taximeter en zijn iets goedkoper dan we in Nederland gewend zijn.
Om de mooiste plekjes van het eiland te beleven is een huurauto een optimaal vervoersmiddel. Huurauto's zijn te huur voor enkele tientjes per dag en de benzineprijs ligt enkele dubbeltjes per liter lager dan in Nederland. Let op de verzekeringen: soms is niet alles verzekerd. Kijk ook goed op de brandstofmeter als je de auto ophaalt: soms zit er nog maar een paar liter in en is zo snel mogelijk tanken noodzakelijk.
Houd er rekening mee dat La Palma redelijk wat bochtige en soms steile wegen en weggetjes heeft. Niet iedereen vind het prettig om op dergelijke wegen te rijden, zeker niet tijdens hevige regenval.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat In de periode november tot en met februari regent het relematig op La Palma, zeker aan de noordkant van het eiland. De mooiste reisperiode wat betreft natuur is het voorjaar (maart t/m juni), omdat de meeste delen van het eiland dan prachtig groen zijn. Voor zonaanbidders is de periode mei t/m september de beste, omdat er dan veel minder regen valt en de temperaturen zeer aangenaam zijn. Alles over het klimaat van La Palma
Op de La Palma zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar La Palma.
 
Klimaattabel

 

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 18 14 5 14 17
Februari 18 14 5 12 17
Maart 19 15 6 8 17
April 21 16 6 6 18
Mei 23 17 7 3 18
Juni 24 18 8 2 19
Juli 25 19 8 2 20
Augustus 26 20 8 3 21
September 26 20 8 5 22
Oktober 24 19 7 9 22
November 22 17 6 14 21
December 20 16 5 15 19
Geld De monetaire eenheid op La Palma (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan bij diverse geldautomaten, die zich vooral bij banken bevinden.
Over het algemeen is het geen probleem om met de grotere credit cards te betalen bij restaurants, hotels, winkels en autoverhuurbedrijven. Controleer dit echter voor de zekerheid om eventuele betalingsproblemen te voorkomen.
Fooien Het geven van fooien is tegenwoordig vrij vanzelfsprekend. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%. Kamermeisjes betaal je 1 of 2 euro per dag.
Tijdsverschil Op La Palma is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei - Dag van de Canarios
25 juli - Santiago (St. Jacob)
15 augustus - Maria Hemelvaart
12 oktober - Dag van de ontdekking van Amerika
1 november - Allerheiligen
6 december - Dag van de grondwet
8 december - Onbevlekte Ontvangenis
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart) - belangrijkste feest van het jaar; duurt hele week
Paasprocessies (maart/april)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)


 

Taal Op La Palma wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels en/of Duits.
Gezondheid De medische voorzieningen op La Palma zijn goed. Naast het ziekenhuis in Buenavista zijn er meerdere gezondheidscentra op het eiland. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op La Palma is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit La Palma is 0031
Mobiel bellen op La Palma is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (tarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is een verloopstekker nodig.
Veiligheid La Palma is een relatief veilig eiland. Zoals overal waar redelijk wat toeristen komen is er wel sprake van zogenaamde kleine criminaliteit: diefstal, auto inbraken, zakkenrollerij. Oplettendheid met betrekking tot voor dieven interessante spullen is raadzaam.
Er is een (kleine) kans op vulkaanuitbarstingen. Deze kondigen zich normaal gesproken ruim van tevoren aan zodat er indien nodig tijdig geëvacueerd kan worden.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Voor gehandicapten is La Palma geen goede bestemming. Faciliteiten voor rolstoelgebruikers zijn er amper en het is lastig om je per rolstoel te verplaatsen op het eiland, zeker zonder begeleiding.
- Musea zijn op maandag gesloten
- Zwemmen in de zee is niet zonder gevaar. Jaarlijks komen er toeristen om het leven die de sterke stroming onderschatten en/of te ver uit de kust zwemmen. Niet zelden gaat het hierbij om geoefende zwemmers die zichzelf overschatten en onverwacht in te sterke aflandige stroming terecht komen. Zeker met kinderen is het oppassen geblazen. Wel geschikt voor kleine kinderen zijn twee baaitjes ten oosten van Los Cancajos.
- Naaktrecreatie is alleen toegestaan op het Playa de las Monjas, ongevere 2 kilometer ten zuiden van Puerto Naos.
- Topless zonnen gebeurt wel, maar de lokale bewoners juichen het niet toe
- Haast is iets wat lokale mensen vrijwel niet kennen. Om frustraties te voorkomen kun je je daarom beter aanpassen aan het wat langzamere tempo van de eilandbewoners.
Tips (zien & doen) - Vanwege de schitterende natuur en de vele hellingen is La Palma een uitdaging en genot om te mountainbiken. Met normale toerfietsen kun je op het eiland niet veel doen, tenzij het is om in de buurt van de accommodatie wat boodschappen te doen.
- Vlak bij de vuurtoren aan de noordoostkust vind je een uit gestolde lava uitgehouwen natuurzwembad: de Piscina La Fajana. Er is hier ook een restaurant met schitterend uitzicht over de kust en zee aanwezig.
- Een mooie vulkaan om te bekijken is de Vólcan de San Antonio, waarbij er in een halve cirkel om de krater heen gelopen kan worden
- Los Llanos de Aridane is de grootste stad van La Palma en de moeite waard om een dagje te bezoeken. Een combinatie van nauwe straatjes, leuke boetiekjes en een aantal gezellige terrasjes.
- Voor liefhebbers van cactussen is er Cactustuin Palmex, een paar kilometer ten zuiden van Los Llanos gelegen.
- De markt van Puntagorda wordt in het eerste en derde weekend van elke maand gehouden en biedt veel traditionele producten

Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer La Palma"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van La Palma

 

Wist je dat... ... de naam La Palma voortkomt uit de aanwezigheid van veel palmbomen en de bewoners Palmeros heten
... het hoogste punt Roque de los Muchachos is en op een hoogte van 2426 meter ligt
... er van juni tot en met augustus in alle dorpen openluchtbioscopen zijn, waar vooral oudere films getoond worden
... het ontbijt op La Palma meestal erg simpel is....een bak koffie en een stukje zoetigheid of wat geroosterd brood
... er op La Palma sigaren geproduceerd worden van lokale tabak, die in kwaliteit niet onderdoen voor Cubaanse sigaren
Cultuur  
Zomerzonbestemming (niet te warm)
Winterzonbestemming (goede temperaturen, maar regelmatig regen)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (geen paradijs voor stappers)
Winkelen (weinig leuke winkeltjes)
Stranden (slechts zwarte lavastranden)
Kindvriendelijkheid (weinig te beleven voor kinderen)
Veiligheid (wat kleine criminaliteit)
Infrastructuur  
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl