Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Gran Canaria

Kies hierboven je bestemming
Regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Gran Canaria?
alles over Gran Canaria
5x zien & doen op Gran Canaria
bezienswaardigheden top 10
mooiste dorpjes van Gran Canaria
zonkalender Gran Canaria
klimaat & weer van Gran Canaria
Gran Canaria
Gran Canaria voor beginners

Gran Canaria in 24 foto's
Gran Canaria nieuws & tips
Gran Canaria lastminutes
Gran Canaria in een dag
Gran Canaria vakanties
Gran Canaria reisadvies
bijzondere plaatsen in Gran Canaria
Winterzon Gran Canaria

Zomerzon op Gran Canaria

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt nog niet gesponsord

Praktische informatie over Gran Canaria
Gran Canaria is het populairste eiland van de Canarische Eilanden onder de zonzoekers en ligt een paar honderd kilometer ten westen van Afrika. Omdat er op het eiland een zeer aangenaam klimaat heerst zijn het vooral liefhebbers van strand, zon en zee die dit eiland bezoeken. Niet voor niets komt drie kwart van de inkomsten op Gran Canaria voort uit het toerisme. In tegenstelling tot Tenerife heeft Gran Canaria wel enkele mooie zandstranden, waarbij Maspalomas eruit springt. De duinen van Maspalomas (Dunas  de Maspalomas) zijn een beschermd natuurgebied en een geliefd onderwerp voor fotografen.
Het toerisme concentreert zich vooral op het zuiden. De meest populaire plaatsen zijn Playa del Ingles, Maspalomas, Puerto Rico, Puerto de Mogan en San Agustin. De hoofdstad Las Palmas is ook populairder aan het worden. Een echte bestemming voor gezinnen met kinderen is dat echter niet.

Informatie over plaatsen op Gran Canaria:
Costa Meloneras
Playa del Inglés

Reizen naar Gran Canaria Gedurende het hele jaar vliegen de Nederlandse chartermaatschappijen tussen Nederland en Las Palmas op Gran Canaria. Behalve vanaf Schiphol kan er ook vanaf regionale luchthavens gevlogen worden. Naast rechtstreekse chartervluchten en lijndiensten vanuit Nederland kun je ook via Madrid met Iberia vliegen.
Wil je tussen de Canarische Eilanden onderling reizen, dan kan dat ook per vliegtuig en veelal tegen redelijke tarieven. Deze vluchten duren ongeveer 30 tot 50 minuten.
De hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria is ook per veerboot bereikbaar vanuit Tenerife (reistijd 1,5 tot 3 uur), Lanzarote (reistijd ongeveer 7 tot 8 uur) en Fuerteventura (reistijd 8 uur per veerboot of 2 uur met draagvleugelboot).

Bekijk voor je naar Gran Canaria reist wat het actuele reisadvies voor Gran Canaria is.

Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Gran Canaria is ongeveer 4 tot 4,5 uur.
Overnachten Gran Canaria biedt hotels en appartementen in alle prijsklassen. De meest luxe hotels zijn te vinden in Maspalomas, de goedkopere accommodaties zijn vooral te vinden in de drukkere stukken van Playa del Ingles, waar het rumoeriger is: bijvoorbeeld in de buurt van de winkelcentra.
Eén van de mooiste hotels op het eiland is het in 2009 geopende luxe hotel Lopesan Baobab, wat helemaal in Afrikaanse stijlen is opgebouwd.
Gran Canaria is een zogenaamde homovriendelijke bestemming met een relatief groot aantal homoseksuele toeristen. Deze begeven zich vooral in de buurt van winkelcentrum Jumbo, waar zich een grote gayscene bevindt.
Kamperen op Gran Canaria is vrij zeldzaam. Zover bekend zijn er op het hele eiland slechts 2 campings: Guantanamo bij Playa de Tauro (grote camping) en een zeer kleine camping in de buurt van Agüimes: Temisas. Wildkamperen is verboden. Wel kun je met een vergunning op één van de kampeerplekken staan in het bergachtige binnenland.

De website waarovernachtenin.nl geeft de beste tips over waar je goed en betaalbaar kunt overnachten op Gran Canaria.

All inclusive toerisme is enorm populair op Gran Canaria. Wie wat vaker all-inclusive vakanties viert die weet dat er wel grote verschillen zijn in het aanbod en de kwaliteit. TUI heeft daarom het label 'SUNEO CLUB' geďntroduceerd. Dit zijn all-inclusive vakanties die aan de hedendaagse eisen voldoen zoals goed eten, comfortabele kamers, gratis Wi-Fi en voldoende ontspanning in het hotel. Op Gran Canaria kun je voor zo'n superrelaxte vakantie terecht in hotel SUNEO CLUB Waikiki.

GRAN CANARIA AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Reizen in Gran Canaria Taxi's zijn relatief goedkoop op Gran Canaria en zijn daarom binnen de bebouwde kom het ideale vervoermiddel. Op langere afstanden en buiten de grotere plaatsen dien je een vaste prijs af te spreken.
Het busnetwerk is goed en goedkoop. Vanuit de toeristenplaatsen in het zuiden rijden er soms ook gratis bussen naar diverse attracties.
Een auto huren op Gran Canaria kan tegen redelijk lage prijzen, zeker als het er minder druk is en je de diverse autoverhuurders onderling tegen elkaar uit kunt spelen. Let op de soms onderling grote prijsverschillen en vergelijk de prijzen inclusief (de meestal niet vermelde) verzekeringen. Brandstof is in vergelijking met Nederland goedkoop en het wegennetwerk is goed en wordt goed onderhouden. Op sommige routes kunnen wegen erg smal, bochtig of steil worden.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Vrijwel altijd aangename temperaturen (tussen 21 en 30 graden), weinig neerslag en veel zon. Niet voor niets is Gran Canaria een geliefde zonbestemming en tevens een populaire winterzonbestemming.
Het hoogseizoen wordt gevormd door de wintermaanden en gedurende de schoolvakanties. In juli en augustus kan het benauwd zijn door de combinatie van warmte en een wat hogere luchtvochtigheid. September en oktober zijn erg goede maanden vanwege de combinatie zon, warmte en het heerlijk opgewarmde zeewater. Lees alles over het weer & klimaat van Gran Canaria.
Op de Gran Canaria zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Gran Canaria.
 
Klimaattabel
Deze tabel geeft gemiddelde waardes: in het toeristische zuiden is het over het algemeen droger en warmer dan in het noorden

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 21 15 6 5 19
Februari 21 15 7 4 19
Maart 23 15 8 4 19
April 24 16 9 3 20
Mei 25 17 10 1 21
Juni 26 19 11 0 22
Juli 27 21 11 0 23
Augustus 28 21 10 0 24
September 27 21 10 2 25
Oktober 26 20 9 3 24
November 24 18 7 5 22
December 22 16 6 6 20
Geld De monetaire eenheid op Gran Canaria (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan op veel verschillende plekken op Gran Canaria, vooral in de toeristische gebieden zijn er voldoende geldautomaten.
Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en restaurants.
Fooien Fooien geven is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
29 april - gedenkdag voor de verovering van Gran Canaria door Spanje
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei - nationale feestdag
8 september - Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober - Herdenking ontdekking van Amerika
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op Gran Canaria wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels en in sommige gevallen ook Duits of Frans.
In de Nederlandse bars en restaurants wordt uiteraard ook Nederlands gesproken.
Gezondheid De medische voorzieningen op Gran Canaria zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Gran Canaria is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.


 

Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Gran Canaria is 0031
Mobiel bellen op Gran Canaria is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Gran Canaria is er een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig.
Veiligheid Gran Canaria is een relatief veilig eiland, mits de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Diefstal, zakkenrollerij maar ook gewapende overvallen (Las Palmas) komen voor op Gran Canaria. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis. Ondanks recente berichten in de pers is er geen sprake van stelselmatig geweld door knokploegen.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Fotograferen van militaire objecten en havens is verboden.
- Fotograferen in musea mag meestal niet met flits
- Topless zonnen waar het niet mag is respectloos
- Op Gran Canaria komen kakkerlakken voor, ook op hoger gelegen verdiepingen. Vooral 's avonds en 's nachts is er een redelijke kans dat je één van deze beestjes tegenkomt. Mocht je een kakkerlak op je kamer aantreffen, waarschuw dan de receptie. Zij zijn gewend om dit soort ongedierte te bestrijden. Het verhaal dat je door het doodtrappen van kakkerlakken eitjes mee zou nemen naar je kamer (via je schoenzolen) die daar uit zouden komen is niet waar.
- Op Gran Canaria zijn er veel stromannetjes van time-sharing verkopers actief. Zij bieden u een gratis dagje aan of zelfs een gratis vakantie. Ga niet in discussie en loop gewoon door. De verkoopmethodes die gehanteerd worden zijn erg agressief en voor je het weet zit je aan een overeenkomst vast die je helemaal niet wilde
- Het stikt op Gran Canaria van de elektronica winkels waar vooral goedkope digitale fotocamera's en videocamera's verkocht worden. Bij 95% van deze winkeltjes wordt u opgelicht: veelal tweedehands (dat als nieuw verkocht wordt), gestolen spul en heel veel namaak. Wat je in de etalages ziet is meestal wel goed, maar let maar eens op: die krijg je niet echt goedkoper dan in Nederland mee. Ze proberen je te overtuigen om een ander model te kopen, soms is het zelfs een model dat helemaal niet bestaat (!). Er zijn uitzonderingen: Visanta wordt ook door Nederlandse reisleiders aangeprezen als zijnde een betrouwbare winkel van elektronische hebbedingetjes.
- Wees voorbereid op mogelijk smalle en erg bochtige weggetjes als je er met een huurauto op uit trekt.
Tips (zien & doen) - het enige naaktstrand op Gran Canaria bevindt zich onder hotel RIU Palace Maspalomas, in het naturistengebied in de Dunas de Maspalomas
- de meest romantische plaats van het eiland is Puerto de Mogán (ongeveer 20 kilometer ten westen van Playa del Inglés), ook wel het Venetië van de Canarische Eilanden genoemd.
- in het noorden ligt de Valle de Agaete (Vallei van Agaete): een dal met een prachtige subtropische flora
- voor prachtige uitzichten moet je de Roque Nublo (1803 meter hoogte) of de Pico de las Nieves (1949 meter) bezoeken. Ook de ritten vanaf de Roque Nublo naar Mogán en Tejeda zijn de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten waarop je onderweg getrakteerd wordt
- een goede winkel voor merkkleding (Diesel, Replay, Dolce & Gabbana) is Macy's. Voor parfum en sigaretten kun je heel goed terecht bij Fund Grube.
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Gran Canaria"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Gran Canaria


 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels op Gran Canaria in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en Gran Canaria
... Playa del Inglés geen winkelstraten heeft, maar winkelcentra
... het uitgaansleven in Playa del Inglés zich ook afspeelt in deze winkelcentra, net als dat de meeste restaurants zich in deze winkelcentra bevinden
... veel mensen denken dat het eiland Grand Canaria heet in plaats van Gran Canaria
... Gran Canaria erg populair is onder homoseksuelen, die vooral het uitgaansleven in en rond winkelcentrum Yumbo bepalen
... steeds meer hotels 's morgens actief handdoeken bij zwembaden verwijderen die daar liggen om een plek te "reserveren"
... muggen een zeldzame verschijning zijn aan de kusten van Gran Canaria
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (meestal aangenaam)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (Playa del Inglés en Las Palmas)
Winkelen  
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid (pas op voor diefstal)
Infrastructuur  
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl