Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Gran Canaria / Costa Meloneras

Kies hierboven je bestemming
Regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Costa Meloneras?
alles over Costa Meloneras
bezienswaardigheden top 10

het weer in Costa Meloneras
zonkalender Gran Canaria
Gran Canaria lastminutes
Gran Canaria startpagina
winterzon vakanties

zomerzon op Gran Canaria

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt nog niet gesponsord

Praktische informatie over Costa Meloneras
Ten westen van toeristenstad Playa del Inglés vind je Costa Meloneras dat ook wel een aangeduid wordt als Las Meloneras. Sommige reisorganisaties delen dit gebied in bij het nabijgelegen Maspalomas. Costa Meloneras ligt op het eiland Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden. Het gebied ten westen van de duinen van Maspalomas was aan het einde van de twintigste eeuw nog bijna niet bebouwd. Vuurtoren El Faro is jarenlang een eenzaam baken aan de kust van Gran Canaria geweest. Tegenwoordig is deze fraaie vuurtoren omringd door hotels, winkels en restaurants. Hoewel Costa Meloneras een kunstmatige toeristische plaats is, wijkt het op veel punten af van buurstad Playa del Inglés. Zo vind je de winkels en restaurants langs de wandelpromenade die parallel loopt aan de kust. De hotels zijn over het algemeen veel luxueuzer en ruimer van opzet. Wie op vakantie gaat naar Costa Meloneras moet er echter wel rekening mee houden dat er buiten strand, restaurants, bars, winkels en hotels niets te doen of te zien is. Als je cultuur wilt beleven dan zul je er op uit moeten trekken met een huurauto of deel moeten nemen aan georganiseerde excursies.

Reizen naar Costa Meloneras Dé manier om naar Costa Meloneras te reizen is per vliegtuig naar Las Palmas en aansluitend in ongeveer een half uur naar Costa Meloneras.
De hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria is ook per veerboot bereikbaar vanuit Tenerife (reistijd 1,5 tot 3 uur), Lanzarote (reistijd ongeveer 7 tot 8 uur) en Fuerteventura (reistijd 8 uur per veerboot of 2 uur met draagvleugelboot).
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Gran Canaria neemt ongeveer 4 tot 4,5 uur in beslag.
Overnachten Costa Meloneras is vooral voorzien van luxe vijfsterrenhotels, waarvan de meeste tot grotere ketens behoren zoals Lopesan en Riu. Opvallend is dat de hotels over het algemeen enorm groot zijn en tevens ruim van opzet zijn. Met name het Lopesan Costa Meloneras, Lopesan Baobab en Lopesan Villa del Conde zijn eigenlijk complete vakantiedorpen waar je als gast een plattegrond nodig hebt om de weg te vinden naar je kamer en de vele voorzieningen die de hotels bieden.
Reizen in Costa Meloneras De afstanden binnen Costa Meloneras zijn vrij beperkt . Je kunt daarom de meeste uitstapjes binnen de plaats zelf gerust te voet doen. De voetpaden lopen vrijwel allemaal vlak. Wie de taxi wil nemen die kan deze vinden bij de taxistandplaatsen en bij de ingangen van hotels.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Costa Meloneras heeft het hele jaar door lente-achtig tot ronduit zomers weer. In de winterperiode is de kans op een of enkele dagen minder goed weer het grootste. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur tegen de dertig graden aan. Bij de aanvoer van warme lucht vanaf het Afrikaanse vasteland kan het tijdelijk een stuk warmer voor. Dit verschijnsel kan in de zomermaanden voorkomen. Voor regen hoef je in de zomer niet bang te zijn. Soms valt er een buitje, maar over het algemeen verloopt de zomer droog, zonnig en warm. Ook in de winterperiode valt het aantal dagen met neerslag heel erg mee. Lees alles over het weer & klimaat van Costa Meloneras.
Op de Gran Canaria zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Costa Meloneras.
 
Klimaattabel
Costa Meloneras

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 20 14 7 5 20
Februari 20 14 7 5 19
Maart 21 14 7 4 19
April 22 15 8 3 20
Mei 23 16 9 2 21
Juni 25 17 9 1 22
Juli 28 19 9 1 23
Augustus 28 20 9 1 24
September 27 20 8 3 25
Oktober 25 18 8 5 24
November 23 17 7 5 23
December 21 14 6 6 21
Geld Op Gran Canaria betaal je met de euro, dus ook in Costa Meloneras.
Geld pinnen kan onder andere bij winkelcentrum Varadero.
Credit cards worden in vrijwel alle winkels en restaurants in Costa Meloneras geaccepteerd.
Fooien Fooien geven is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
29 april - gedenkdag voor de verovering van Gran Canaria door Spanje
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei - nationale feestdag
8 september - Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober - Herdenking ontdekking van Amerika
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Hoewel Spaanse officiële taal is op Gran Canaria zul je je met Engels heel goed kunnen redden in toeristenplaats Costa Meloneras. De meeste obers en bedienden in winkels spreken ook Duits. Als je geluk hebt tref je iemand die ook een woordje Nederlands spreekt.
Gezondheid De medische voorzieningen op Gran Canaria zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Gran Canaria is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Gran Canaria is 0031
Mobiel bellen op Gran Canaria is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Gran Canaria is er een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig.
Veiligheid Costa Meloneras is relatief veilig. Toch is er ook hier kans op diefstal, oplichting en zelfs op beroving. De aanwezigheid van rijke toeristen werkt als lokaas op dieven. Ga daarom voorzichtig met je geld en waardevolle spullen om. Berg ze op in een kluisje indien mogelijk.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - De kans is groot dat je op straat in aanraking komt met verkopers van timesharingcontracten. Lees deze informatie over timesharing maar eens voordat je je laat verleiden tot een verkoopbijeenkomst
- de rotsen langs de kust zijn uitnodigend om te vissen, krabbetjes te vangen of te zwemmen. Houd er rekening mee dat er hier een vrij sterke stroming kan staan
- de zonkracht is hier het hele jaar door sterk. Het advies is om regelmatig te smeren met een hoge factor antizonnebrandcrème
- het vinden van parkeerplek op straat is niet eenvoudig
Tips (zien & doen) - een goede winkel voor merkkleding (Diesel, Replay, Dolce & Gabbana) is Macy's. Voor parfum en sigaretten kun je heel goed terecht bij Fund Grube
- ook al verblijf je er niet: je moet een kijkje gaan nemen in de Lopesan hotels. Ze zijn allemaal bijzonder en de moeite waard om een kijkje te nemen
- golfliefhebbers kunnen op vijf minuten rijden van Costa Meloneras terecht op de golfbaan
- uit eten doe je aan de Lopesan El Faro Boulevard. Onze tip is de Italiaan die daar zit.
- flaneren doe je langs de wandelpromenade die langs de kust loopt
- het strand van Costa Meloneras is van fijn zand. Wil je meer ruimte loop dan door de Dunas de Maspalomas is, een uitgestrekt duingebied dat tussen Costa Meloneras en Playa del Inglés in ligt
- de vuurtoren (El Faro) is zeker een fotomomentje waard
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Playa del Inglés"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Gran Canaria

 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels in Playa del Inglés in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en Gran Canaria
.
.. het aandeel Britse toeristen in Costa Meloneras veel lager is dan elders op het eiland
... er altijd kans bestaat dat er bouwwerkzaamheden in de buurt van je hotel plaatsvinden
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (meestal aangenaam)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (terrasjes)
Winkelen (vooral de betere merken)
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid (één van de veiligste plekken op Gran Canaria)
Infrastructuur  
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl