Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Lanzarote

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Lanzarote?
alles over Lanzarote
het weer op Lanzarote
zomerzon op Lanzarote
winterzon op Lanzarote
zonkalender Lanzarote
5x zien & doen op Lanzarote
Lanzarote
Lanzarote bezienswaardigheden
Lanzarote nieuws & tips
Lanzarote lastminutes
Lanzarote reisadvies
Lanzarote startpagina
Lanzarote voor beginners
bijzondere plaatsen Lanzarote
mooiste dorpjes op Lanzarote
waar overnachten op Lanzarote
Arrecife informatie
Playa Blanca informatie
Puerto del Carmen informatie

winterzon vakanties

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt gesponsord door Sunweb Zonvakanties

Praktische informatie over Lanzarote
Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden en ligt slechts ruim 100 kilometer van het Marokkaanse vasteland. Er zijn Marokkaanse invloeden zichtbaar in de gebouwen, maar ook in de cultuur. De belangrijkste stad van Lanzarote is Arrecife, waar bijna de helft van de bevolking woont. Zo´n 85% van de beroepsbevolking is werkzaam in de dienstensector, waarvan het toerisme het belangrijkste is. De economie is pas sinds de jaren 80 stabiel geworden door de sterke groei van het toerisme.
In tegenstelling tot Tenerife en Gran Canaria heeft het toerisme op Lanzarote niet geleid tot de bouw van betonnen bouwkundige gedrochten, maar probeert men de hotels zo smaakvol mogelijk te laten zijn. Het ontbreken van schreeuwerige drukke plaatsen zorgt ervoor dat het eiland een rustiger en gemiddeld iets ouder publiek aantrekt, zonder dat het een bejaardencentrum wordt. Het eiland is ook heel erg geschikt voor vakanties met kinderen.
Lanzarote is duidelijk herkenbaar als vulkanisch eiland, maar is beduidend vlakker dan bijvoorbeeld Tenerife. Opvallend is ook dat het landschap hier veel ruiger en minder groen is.

Informatie over plaatsen op Lanzarote:
Playa Blanca

Puerto del Carmen

Reizen naar Lanzarote Gedurende het hele jaar vliegen de Nederlandse chartermaatschappijen tussen Nederland en Lanzarote. Naast rechtstreekse chartervluchten en lijndiensten vanuit Nederland kun je ook via Madrid met Iberia vliegen.
Wil je tussen de Canarische Eilanden onderling reizen, dan kan dat ook per vliegtuig en veelal tegen redelijke tarieven. Deze vluchten duren ongeveer 30 tot 50 minuten.
Er zijn veerdiensten tussen Arrecife (Lanzarote) en Puerto del Rosario (Fuerteventura). Deze veerdienst duurt ongeveer 3 uur en vaart meerdere keren per week.
Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Lanzarote is ongeveer 4 uur. Indien er een tussenstop is op Fuerteventura zal de totale reistijd zo'n 5,5 uur bedragen.
Overnachten De aanwezigheid van de bekende Spaanse hotelketens RIU, Barcelo, Sol Melia, H10, Hesperia, Beatriz en Iberostar zegt genoeg: Lanzarote is vooral ingesteld op toeristen die in alle luxe en comfort willen genieten van hun vakantie. Deze zijn vooral geconcentreerd in Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca. Sinds eind 2022 is de bekende hotelketen Radisson ook operationeel op Lanzarote. Dit geschiedde door het openen van het Radisson Blu Resort Lanzarote in Costa Teguise.
Ook eenvoudigere en kleinschaligere accommodaties zijn er te vinden op Lanzarote en er is een redelijk aanbod van privéwoningen, appartementen en villa's die vooral via internet verhuurd worden.
De vraag naar bepaalde accommodaties is gedurende het hoogseizoen (juni, juli en augustus) vaak groter dan het aanbod, dus tijdig boeken is een pré als je specifieke wensen hebt wat betreft ligging, luxe of misschien zelfs een specifieke accommodatie.
Lanzarote telt slechts 3 campings: Camping de Papagayo bij Playa Blanca (2000 slaapplaatsen), Camping de San Juan in Famara (100 slaapplekken) en Camping El Salao op La Graciosa (500 mensen).

LANZAROTE AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Reizen in Lanzarote Reizen per bus is goed te doen en niet duur. Let er wel op dat de dienstregelingen regelmatig gewijzigd worden. Vraag bij de receptie van uw accommodatie om de actuele tijden.
Taxi's zijn er volop aanwezig, zeker in toeristische gebieden. Taxiritten op Lanzarote zijn niet duur, maar vooraf informeren naar de (te verwachten) ritprijs kan verrassingen voorkomen.
Voor het huren van een auto zijn er ook op Lanzarote diverse bedrijven waar een huurauto te krijgen is. Dankzij de aanwezige concurrentie valt er zeker in het laagseizoen vaak goed te onderhandelen over de prijs of een eventuele upgrade van het type auto. Let op dat het niet toegestaan is om met een huurauto de niet geasfalteerde wegen te berijden. Schades die hierdoor kunnen ontstaan zijn vrijwel altijd voor rekening van de huurder. Om problemen te voorkomen kun je beter een jeep met vierwielaandrijving huren. Dit geeft ook extra vrijheid om stukjes van het eiland te bekijken waar je met een normale auto niet kunt of mag komen.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Lanzarote is het vrijwel hele jaar aangenaam. In de zomer kunnen er bij een oosten of zuidoosten wind hete dagen voorkomen die veroorzaakt worden door hitte uit Afrika. Temperaturen tot soms boven de 40 graden Celsius, een erg droge lucht en soms wolken van fijn Saharazand kunnen het dan onaangenaam maken. Alles over het weer op Lanzarote.
Net als alle andere Canarische Eilanden is het najaar het aangenaamste, hoewel je tijdens een vakantie op Lanzarote niet snel getroffen zult worden door een hele week slecht weer.
Op de Lanzarote zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Lanzarote.
 
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 21 15 6 4 19
Februari 21 15 6 3 18
Maart 23 16 8 3 19
April 24 17 9 2 20
Mei 25 18 11 1 21
Juni 26 20 11 0 22
Juli 26 21 11 0 23
Augustus 27 22 10 0 23
September 27 21 10 1 23
Oktober 25 21 9 2 23
November 24 19 7 4 22
December 22 17 6 5 21
Geld De monetaire eenheid op Lanzarote (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan op veel verschillende plekken op Lanzarote, vooral in de toeristische gebieden zijn er voldoende geldautomaten.
Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en restaurants.
Fooien Fooien geven is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Lanzarote is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei - nationale feestdag
8 september - Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober - Herdenking ontdekking van Amerika
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op Lanzarote wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels en in steeds meer gevallen ook Duits of zelfs Frans.
Gezondheid De medische voorzieningen op Lanzarote zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Lanzarote is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Lanzarote is 0031
Mobiel bellen op Lanzarote is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Lanzarote is er een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig.
Veiligheid Lanzarote is een relatief veilig eiland, mits de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Diefstal of zakkenrollerij kunnen voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


 

Let op! - Fotograferen van militaire objecten en havens is verboden.
- Fotograferen in musea mag meestal niet met flits
- Topless zonnen waar het niet mag is respectloos
- Ook op Lanzarote kun je lastig gevallen worden door timesharing verkopers. Zij bieden u een gratis dagje aan of zelfs een gratis vakantie. Ga niet in discussie en loop gewoon door. De verkoopmethodes die gehanteerd worden zijn erg agressief en voor je het weet zit je aan een overeenkomst vast die je helemaal niet wilde.
- Veel elektronicazaken bieden niet legale elektronica aan. Verkopers van elektronicazaken kunnen zich erg opdringerig gedragen
- Als je gaat winkelen is het raadzaam om prijzen te vergelijken. Afdingen is niet gebruikelijk, behalve bij sommige hindoe winkeliers en Afrikaanse straathandelaren
Tips (zien & doen) - De vulkanische grotten Cueva de los Verdes bieden een zeer mooi schouwspel van kleuren. Het totale ondergrondse gangenstelsel is ongeveer 7 kilometer lang.
- Lanzarote is zeer geschikt om diverse vormen van watersport te bedrijven: surfen, windsurfen, duiken, zeilen, snorkelen....individueel of georganiseerd
- Club de Golf Costa Teguise is een prachtige 18 holes golfbaan die heel mooi afsteekt bij het vulkanische landschap uit de omgeving
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Lanzarote"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote

 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels op Lanzarote in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en de Canarische Eilanden
... Lanzarote ongeveer 2 miljoen toeristen per jaar ontvangt
Cultuur  
Zomerzonbestemming (zelden te warm of te koud en vrijwel geen neerslag)
Winterzonbestemming (meestal zeer aangenaam)
Wintersportbestemming  
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden (vaak mooie zandstranden)
Kindvriendelijkheid (veel z.g. clubhotels met kinderfaciliteiten)
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (sigaretten, benzine en alcohol zijn goedkoop)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl