Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Lanzarote / Puerto del Carmen

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Puerto del Carmen?
Puerto del Carmen info
het weer in Puerto del Carmen
zomerzon in Puerto del Carmen
zonkalender Puerto del Carmen
winterzon in Puerto del Carmen
waar overnachten in Puerto del Carmen

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Puerto del Carmen
Puerto del Carmen is het toeristisch hart van het Canarische eiland Lanzarote. Hier vind je grote stranden en een boulevard van ruim 6 kilometer vol restaurants, bars en winkeltjes. Puerto del Carmen is de plaats van vertier, fastfood restaurants en plezier op het water. Niet voor niets vind je hier de grootste concentratie van hotels, appartementen en toeristen. De brede stranden liggen uit de voor Lanzarote zo kenmerkende wind, waardoor de gevoelstemperatuur op de stranden een stukje hoger ligt dan op veel andere plekken van het eiland. De boulevard, de winkels en de meeste hotels zijn ook zo gebouwd of aangelegd dat er vrijwel geen last is van de wind. Hierdoor is Puerto del Carmen vrijwel het hele jaar door geschikt voor een strandvakantie en is het één van de belangrijkste winterzonbestemmingen van Europa.
Puerto del Carmen ligt centraal op de zuidelijke kustlijn van Lanzarote op enkele kilometers van de hoofdstad Arrecife. Door de ligging is Puerto del Carmen een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes over het hele eiland. Geen enkel plekje op het eiland ligt op meer dan een uur rijden van Puerto del Carmen. Mooie dorpen zoals San Bartolomé, Yaiza en Femés liggen op slechts enkele kilometers afstand. Wie overigens twijfelt tussen Puerto del Carmen en Costa Teguise (deze twee plaatsen worden vaak met elkaar vergeleken) dan is wat ons betreft de beslissing niet moeilijk. Costa Teguise is een kunstmatige badplaats die aan het begin van het ontstaan van het toerisme gebouwd is. Die plaats heeft naar onze bescheiden mening veel minder sfeer dan Puerto del Carmen.
De langgerekte boulevard (Avenida de las Playas) met alle toeristenwinkels en grote stranden vormen het nieuwe Puerto del Carmen. Vaak wordt gesproken over "New Town". Het oude centrum concentreert zich rondom de haven "Puerto Tinosa". Door de hoogteverschillen is dit stukje lastiger bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, maar het is zeker de moeite waard. van hieruit kun je diverse boottrips maken en daarna heerlijk vanaf een restaurantje met uitzicht over zee en haven genieten van tapas en  versgevangen vis.
 

Reizen naar P.d.C. Gedurende het hele jaar vliegen chartermaatschappijen tussen Nederland en Lanzarote. Naast rechtstreekse chartervluchten en lijndiensten vanuit Nederland kun je ook via Madrid met Iberia vliegen.
Via Duitsland heb je nog meer keuze uit vliegmaatschappijen en vluchtdagen, waardoor ook de ticketprijzen vaak wat voordeliger uit kunnen vallen en de kans dat je op specifieke data kunt vliegen groter is.
De luchthaven van Arrecife ligt op ongeveer vijf minuten (oosten van PdC) tot een kwartier rijden van Puerto del Carmen. De afstand bedraagt nog geen tien kilometer tot hartje stad.

PUERTO DEL CARMEN AANBIEDINGEN VAN TUI

 

Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Lanzarote is ruim 4 uur. Indien er een tussenstop is op Fuerteventura zal de totale reistijd zo'n 5,5 uur bedragen.
Overnachten Puerto del Carmen kent enkele tientallen hotels en appartementengebouwen in verschillende prijscategorieën. De meest luxe hotels bevinden zich in het oosten van Puerto del Carmen. Hier vind je grote hotels zoals Riu Paraiso, Riu Palace, Sol Lanzarote en Beatriz Playa. De meeste hotelkamers zijn als pakketreis te boeken via een groot aantal reisorganisaties, rechtstreeks reserveren behoort echter ook steeds meer tot de mogelijkheden. Dat kan via de internetsites van de accommodaties zelf of via een hotelboekingssite.
Kamperen is in Puerto del Carmen niet mogelijk.
Reizen in P.d.C. Wie in Puerto del Carmen verblijft zal vrijwel alles te voet kunnen doen. Mocht je aan de rand van de plaats zitten dan kun je overwegen om de taxi te pakken, maar in veel gevallen is dat niet nodig.
Omdat het eiland Lanzarote zelf zoveel te bieden heeft zouden we iedereen aan willen raden om een auto te huren. Het geeft je allereerst voldoende vrijheid om je binnen Puerto del Carmen te vervoeren.
Wie geen auto wil huren kan zich per bus verplaatsen. Er is een vaste busverbinding tussen Arrecife en Playa Blanca met een bushalte in Puerto del Carmen.
Puerto del Carmen kent geen trein, metro of tram.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar, net als het gebruik.
Reisseizoen & klimaat Puerto del Carmen heeft een warm zeeklimaat met warme winters en zomers. Gedurende het hele jaar liggen de temperaturen overdag tussen de 18 en 30 graden. Alleen tijdens de enkele regenbuien die in de wintermaanden voor kunnen komen kan de temperatuur nog iets verder dalen.
In de zomer kunnen er bij een zuidelijke, oostelijke of zuidoostelijke wind hete dagen voorkomen die veroorzaakt worden door hitte uit Afrika. Temperaturen tot soms boven de 40 graden Celsius, een erg droge lucht en soms wolken van fijn Saharazand kunnen het dan onaangenaam maken. Op satellietfoto's is goed te zien hoe grote hoeveelheden zand vanaf het Afrikaanse vasteland de Atlantische Oceaan opgeblazen worden en zo de Canarische Eilanden bereiken.
Gemiddeld genomen is het ruim driehonderd dagen per jaar aangenaam tot zeer aangenaam weer met zomerse of lenteachtige temperaturen en een heerlijk zonnetje. Wie geen last van de bekende wind wil hebben die vanuit noordoostelijke richting over het eiland waait die hoeft in de meeste plekken van de stad niet te vrezen. De stranden, veel hotels, de havens en de hoofdstraat liggen beschut tegen de wind.
Op het klimaat van Puerto del Carmen lees je uitgebreide weer en klimaat informatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Op de Lanzarote zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Puerto del Carmen.
 
Klimaattabel
 

maand

gemiddelde
dagtemp.
in °C
gemiddelde
nachttemp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand temp. zeewater
in °C
januari 19 14 7 5 19
februari 20 14 7 5 19
maart 21 15 7 5 19
april 21 16 8 4 20
mei 23 17 9 2 21
juni 25 18 10 1 21
juli 27 20 10 1 22
augustus 28 21 9 0 23
september 27 21 7 0 25
oktober 26 20 7 1 24
november 23 18 7 2 22
december 20 16 6 3 21
Geld De monetaire eenheid op Lanzarote (Spanje) dus ook in Puerto del Carmen is de euro (€). Geld pinnen kan op veel verschillende plekken in Puerto del Carmen, er zijn ruim voldoende geldautomaten te vinden waar je met een Nederlandse pinpas terecht kunt.
Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en sommige restaurants.
Fooien Fooien geven is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Lanzarote dus ook in Puerto del Carmen is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei - nationale feestdag
8 september - Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op Lanzarote wordt Spaans gesproken. In Puerto del Carmen wordt er in veel winkels, hotels en restaurants door het personeel ook redelijke Engels en in sommige gevallen ook Duits gesproken.
Gezondheid De medische voorzieningen in Puerto del Carmen zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten te vinden in het stadje.
Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Lanzarote is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Puerto del Carmen / Lanzarote is 0031
Mobiel bellen in Puerto del Carmen is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Lanzarote is er een zeer goede dekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig. In de praktijk komt dit echter bijna niet meer voor.
Veiligheid Puerto del Carmen is een veilige bestemming. De kans op geweld, berovingen en andere zaken waar je als toerist mee te maken kunt krijgen ligt hier gemiddeld lager dan elders in Spanje. Diefstal of zakkenrollerij kunnen echter wel voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis. Neem geen mobiele telefoons, camera's of andere dure spullen mee naar het strand tenzij er altijd iemand is om er op te letten. Vooral op de drukke stranden Playa Blanca en Playa de los Pocillos is het overzicht op je spullen door de drukte zeer beroerd en moet je er niet van staan te kijken als je spullen ineens gejat zijn.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - topless zonnen waar het niet mag wordt respectloos gezien en kan tot afkeurende blikken van katholieke Spanjaarden leiden.
- in Puerto del Carmen kun je lastig gevallen worden door time-sharing verkopers. Zij bieden u een gratis dagje aan of zelfs een gratis vakantie. Ga niet in discussie en loop gewoon door. De verkoopmethodes die gehanteerd worden zijn erg agressief en voor je het weet zit je aan een overeenkomst vast die je helemaal niet wilde.
- sommige elektronicazaken bieden niet legale elektronica aan. Verkopers van elektronicazaken kunnen zich erg opdringerig gedragen. Een winkel die al jarenlang een uitstekende reputatie heeft is Visanta. In Puerto del Carmen vind je ze aan de Avenida de Las Playas 55. Dit is de hoofdboulevard van de stad.
- als je gaat winkelen is het raadzaam om prijzen te vergelijken. In veel winkels kun je goed afdingen, vooral bij hindoe winkeliers
- Puerto del Carmen kent veel zebrapaden, het is "not done" om niet te stoppen bij deze voetgangersoversteekplaatsen als men over wil steken
- de hoofdweg/boulevard kent lichte hoogteverschillen. Voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten kan dit zwaar zijn.
Tips (zien & doen) - als je uit eten gaat in één van de vele restaurants die Puerto del Carmen telt dan moet je echt één van de lokale wijnen bij het eten bestellen. Wijnstreek La Geria ligt op nog geen tien kilometer van Puerto del Carmen en brengt heerlijke wijnen voort die vooral gebaseerd zijn op de Malvasiadruif. Als je tijd hebt moet je zeker ook één van de wijnhuizen bezoeken en daar wijn proeven én kopen om mee naar huis te nemen. Als je in Nederland op zoek gaat naar deze wijnen zul je ze bijna niet kunnen vinden. Als je ze al wel vindt dan betaal je minimaal tien tot twaalf euro voor een fles die daar nog niet de helft kost.
- een hele leuke en redelijk goedkope excursie is de kamelentocht, die feitelijk met dromedarissen in plaats van kamelen uitgevoerd wordt. Je moet hiervoor vanuit Puerto del Carmen ongeveer 10-15 minuten rijden met de auto. In een tocht van ongeveer een half uur krijg je een fantastisch uitzicht over de vulkaanlandschappen van Montañas del Fuego
- op tien minuten rijden ligt het prachtige Puerto Calero. In de schitterende jachthaven zit je op de terrasjes van de restaurants bijna tussen de mooie jachten te dineren
- direct naast de snelweg vind je het Rancho Texas Park, een themapark dat op het Wilde Westen is gebaseerd. Hier kun je genieten van wilde dieren,  zeeleeuwenshows, papegaaienshows en shows met roofvogels. Wie zelf actief wil zijn kan kanovaren of ponyrijden
- een beetje platvloers maar de kinderen vermaken zich meestal wel is de Rancho Texas Country & Western Night. Hier kun je eten tussen de comboys en indianen onder het genot van shows en livemuziek.
- fout maar wel vermakelijk is de Titti Trollop's Music Hall Tavern. In deze travestieten theater bar kunnen volwassenen en kinderen een komische show bijwonen onder het genot van een tweegangen maaltijd.
- gokkers kunnen zich uitleven in het Gran Casino de Lanzarote, dat zich aan de Avenida de las Playas nummer 12 bevindt. Hier kun je black jack, poker, op speelautomaten of Amerikaans roulette spelen tot diep in de nacht. Er wordt een minimumleeftijd van 18 jaar gehanteerd.
- vanuit de haven kun je een groot aantal boottochten maken
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "Meer Puerto del Carmen"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote

 

Wist je dat... ... Puerto del Carmen meerdere kleinere tot middelgrote supermarkten kent, maar dat je voor een echt groot aanbod aan verse waren richting Arrecife moet gaan
... Puerto del Carmen het grootste toeristencentrum van Lanzarote is
... de vis die je in de restaurants eet nog steeds alle dagen vers in de haven afgeleverd wordt door de vissers
... je vanuit Puerto del Carmen in een half uur naar Fuerteventura kunt varen
... toerisme veruit de belangrijkste inkomstenbron van Puerto del Carmen is
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (meestal zeer aangenaam)
Wintersportbestemming  
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (sigaretten, benzine en alcohol zijn goedkoop)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© foto's Landenportal.nl
 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl