Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Lanzarote / Playa Blanca

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Playa Blanca?
Playa Blanca info
het weer in Playa Blanca
zomerzon in Playa Blanca
zonkalender Lanzarote
waar overnachten in Playa Blanca
winterzon in Playa Blanca

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Playa Blanca
Playa Blanca is de meest zuidelijke plaats van het eiland Lanzarote, één van de Canarische Eilanden. Het dorpje wordt gekenmerkt door de gezellige wandelboulevard met restaurantjes en winkeltjes, de jachthaven en de autovrije winkelstraat die parallel loopt aan de wandelboulevard. Echte hoogbouw zie je hier niet, bij vier tot vijf verdiepingen houdt het meestal op. Uitzondering vormen de luxe hotels die je aan de oostzijde van Playa Blanca ziet, hier zitten er een aantal tussen die enkele verdiepingen hoger zijn. In en rondom Playa Blanca zie je veel bungalows, villa's en villaparken. Omdat het aanbod van villa's met eigen zwembad vrij groot is liggen de prijzen op een relatief laag niveau.
In vergelijking met Puerto del Carmen en Costa Teguise is Playa Blanca rustiger. De levendigheid concentreert zich vooral in het centrum en daar heerst dan ook een gezellige sfeer zonder de aanwezigheid van teveel neon en TL-licht.
De afgelopen jaren is Playa Blanca flink uitgebreid. Zo is in het oosten de prachtige jachthaven Marina Rubicon ontwikkeld, waar je naast prachtige jachten en wat meer bescheiden boten sfeervolle restaurants, een aantal leuke winkeltjes en een aantal accommodaties vindt. Hier vind je onder andere de luxe vijfsterrenhotels Princesa Yaiza en Gran Mélia Volcan Lanzarote. Veel mensen die deze prestigieuze jachthaven bezocht hebben noemen het één van de mooiste jachthavens van Spanje.
 

Reizen naar Playa Blanca Gedurende het hele jaar vliegen chartermaatschappijen tussen Nederland en Lanzarote. Naast rechtstreekse chartervluchten en lijndiensten vanuit Nederland kun je ook via Madrid met Iberia vliegen.
Via Duitsland heb je nog meer keuze uit vliegmaatschappijen en vluchtdagen, waardoor ook de ticketprijzen vaak wat voordeliger uit kunnen vallen en de kans dat je op specifieke data kunt vliegen groter is.
De luchthaven van Arrecife ligt op ongeveer een klein half uurtje rijden van Playa Blanca. De afstand bedraagt ongeveer 25 kilometer.
Vanaf Fuerteventura kun je ook per veerboot naar Playa Blanca reizen. Er zijn meerdere afvaarten per dag tussen de twee eilanden.
Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Lanzarote is ruim 4 uur. Indien er een tussenstop is op Fuerteventura zal de totale reistijd zo'n 5,5 uur bedragen.
Overnachten Playa Blanca kent enkele tientallen hotels en appartementengebouwen in verschillende prijscategorieën. De meest luxe hotels bevinden zich in het oosten van Playa Blanca, in de directe nabijheid van Marina Rubicon en vlakbij de prachtige stranden van Playa Papagayo. De meeste hotelkamers zijn als pakketreis te boeken via een groot aantal reisorganisaties, rechtstreeks reserveren behoort echter ook steeds meer tot de mogelijkheden. Dat kan via de internetsites van de accommodaties zelf of bijvoorbeeld via een hotelboekingssite zoals Booking.com
In en rondom Playa Blanca vind je enorm veel villa's en bungalows, zowel met als zonder eigen zwembad. Veel van deze huizen zijn in particulier bezit en worden rechtstreeks, via reisorganisaties en via grote vakantiewoningsites aangeboden om te huren. Het aanbod is enorm dus de prijzen zijn zeer redelijk tot zelfs goedkoop als je kijkt wat je ervoor krijgt. Wie een beetje goed zijn best doet vind een leuke zespersoons villa voor ongeveer vijftienhonderd euro per week, wat neerkomt op slechts 250 euro per persoon per week. Je moet dan alleen je vliegticket nog regelen.
Vlak bij Playa Blanca vind je de grootste camping van Lanzarote. Camping de Papagayo kan ongeveer 2000 gasten herbergen.

PLAYA BLANCA AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Reizen in Playa Blanca Omdat het eiland Lanzarote zelf zoveel te bieden heeft zouden we iedereen aan willen raden om een auto te huren. Het geeft je allereerst voldoende vrijheid om je binnen Playa Blanca te vervoeren. Omdat veel hotels, appartementen en villa's zich buiten het centrum bevinden en de afstand om te lopen niet voor iedereen te doen is maakt het je niet afhankelijk van taxi's. Tevens geeft het je de vrijheid om de vele bezienswaardigheden die verspreid over het eiland Lanzarote liggen op eigen houtje te bezoeken. Op één dag kun je veel meer zien dan wanneer je dat per georganiseerde busexcursie doet en je bepaalt helemaal je eigen ritme.
Wie geen auto wil huren kan zich per bus verplaatsen. Er is een vaste busverbinding tussen Arrecife en Playa Blanca die twee haltes in Playa Blanca aandoet: "Muelle" net iets ten noorden van de haven en "Playa Blanca" bij het grote busstation aan de noordzijde van het centrum. Met deze buslijn kun je ook naar Puerto del Carmen reizen.
Taxi's vind je ook volop in Playa Blanca. Er is een grote taxistandplaats aan de Calle del Cercado in het centrum. Je ziet de roodgekleurde taxi's hier gedurende de hele dag opgesteld staan naast elkaar.
Playa Blanca kent geen trein, metro of tram.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Playa Blanca heeft een aangenaam klimaat met het hele jaar door lenteachtig tot zomers weer. Regen komt weinig voor, de kans hierop is het grootste gedurende de iets koelere wintermaanden. Wie een winterzonvakantie naar Playa Blanca wil boeken moet er rekening mee houden dat het in de wintermaanden iets koeler is dan in de zomer. Dat is vooral goed merkbaar tijdens de avonden en de nachten, het is daarom zeer aan te raden iets van een trui, vest of jas mee te nemen.
Rondom Playa Blanca staat vaak een vrij harde wind die uit noordelijke richting komt. Deze wind zorgt er voor dat de gevoelstemperatuur op plekken waar de wind vrij kan waaien een stukje lager ligt dan de daadwerkelijke temperatuur. Zelfs in de zomermaanden kan het bij temperaturen van 28 graden fris aanvoelen bij het zwembad als daar de wind op staat. In het centrum van Playa Blanca merk je hier echter weinig van en ook de hotels hebben met de bouw rekening gehouden met deze wind. Hun zwembaden liggen vrijwel altijd uit de wind.
In de zomer kunnen er bij een oosten of zuidoosten wind hete dagen voorkomen die veroorzaakt worden door hitte uit Afrika. Temperaturen tot soms boven de 40 graden Celsius, een erg droge lucht en soms wolken van fijn Saharazand kunnen het dan onaangenaam maken.
Op het klimaat van Playa Blanca lees je uitgebreide weer en klimaat informatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Op de Lanzarote zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Playa Blanca.
 
Klimaattabel
 

maand

gemiddelde
dagtemp.
in °C
gemiddelde
nachttemp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand temp. zeewater
in °C
januari 19 13 7 5 19
februari 20 13 7 5 19
maart 21 13 7 5 19
april 21 14 8 4 19
mei 23 15 9 2 20
juni 24 17 9 1 21
juli 27 19 9 1 22
augustus 27 20 9 0 23
september 27 19 7 0 24
oktober 25 18 7 1 23
november 23 16 7 2 22
december 20 14 6 3 21
Geld De monetaire eenheid op Lanzarote (Spanje) dus ook in Playa Blanca is de euro (€). Geld pinnen kan op veel verschillende plekken in Playa Blanca, er zijn ruim voldoende geldautomaten te vinden waar je met een Nederlandse pinpas terecht kunt.
Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en sommige restaurants.
Fooien Fooien geven is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Lanzarote dus ook in Playa Blanca is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei - nationale feestdag
8 september - Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober - Herdenking ontdekking van Amerika
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op Lanzarote wordt Spaans gesproken. In Playa Blanca wordt er in veel winkels, hotels en restaurants door het personeel ook redelijke Engels en in sommige gevallen ook Duits gesproken.
Gezondheid De medische voorzieningen in Playa Blanca zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Als je Playa Blanca langs de LZ-30 binnenrijdt vind je een Engelstalige dokterspost aan de linkerzijde, vlak bij het politiebureau. Ook elders in Playa Blanca vind je artsenposten en tandartspraktijken.
Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Lanzarote is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Playa Blanca / Lanzarote is 0031
Mobiel bellen in Playa Blancais met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Lanzarote is er een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig.
Veiligheid Playa Blanca is een veilige bestemming. De kans op geweld, berovingen en andere zaken waar je als toerist mee te maken kunt krijgen ligt hier gemiddeld lager dan elders in Spanje. Diefstal of zakkenrollerij kunnen echter wel voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis. Neem geen mobiele telefoons, camera's of andere dure spullen mee naar het strand tenzij er altijd iemand is om er op te letten.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - topless zonnen waar het niet mag wordt respectloos gezien en kan tot afkeurende blikken van katholieke Spanjaarden leiden.
- in Playa Blanca kun je lastig gevallen worden door time-sharing verkopers. Zij bieden u een gratis dagje aan of zelfs een gratis vakantie. Ga niet in discussie en loop gewoon door. De verkoopmethodes die gehanteerd worden zijn erg agressief en voor je het weet zit je aan een overeenkomst vast die je helemaal niet wilde.
- sommige elektronicazaken bieden niet legale elektronica aan. Verkopers van elektronicazaken kunnen zich erg opdringerig gedragen
- als je gaat winkelen is het raadzaam om prijzen te vergelijken. In veel winkels kun je goed afdingen, vooral bij hindoe winkeliers
- Playa Blanca kent veel zebrapaden, het is "not done" om niet te stoppen bij deze voetgangersoversteekplaatsen als men over wil steken
Tips (zien & doen) - de jachthaven Marina Rubicon is een must-see van Playa Blanca
- wie een romantisch plekje bij de zee zoekt moet naar de vuurtoren van Playa Blanca rijden, die ten westen van de plaats te vinden is
- de stranden bij Playa Papagayo behoren tot de mooiste stranden van Lanzarote. Nadat je een tolpoort gepasseerd bent kun je op vijf minuten rijden van Playa Blanca je auto parkeren en verder te voet naar één van de mooie straden lopen. Topless zonnen en nudisme zijn hier geen probleem.
- op tien minuutjes rijden vind je een prachtige groene lagune, de Laguna Verde ligt verscholen tussen de rotsen en wordt door een zwart kiezelstrand omsloten.
- je kunt niet in Lanzarote op vakantie gaan zonder natuurpark Timanfaya bezocht te hebben. Dit vulkanische natuurpark biedt adembenemende uitzichten. Bij het bezoekerscentrum kun je zien en voelen dat de vulkaan daadwerkelijk werkt en in het bijbehorende restaurant kun je maaltijden eten die door middel van vulkanische warmte bereid zijn.
- heerlijke tapas eten doe je in Playa Quemada, een gehucht dat slechts via één weg te bereiken is en wat ten noordwesten van Playa Blanca ligt. In restaurant "7 islas" geniet je van verse sardientjes van de gril, heerlijke garnalen in knoflook en pimentos de padron
- als je uit eten gaat in één van de vele restaurants die Playa Blanca telt dan moet je echt één van de lokale wijnen bij het eten bestellen. Wijnstreek La Geria ligt op nog geen twintig kilometer van Playa Blanca en brengt heerlijke wijnen voort die vooral gebaseerd zijn op de Malvasiadruif. Als je tijd hebt moet je zeker ook één van de wijnhuizen bezoeken en daar wijn proeven én kopen om mee naar huis te nemen. Als je in Nederland op zoek gaat naar deze wijnen zul je ze bijna niet kunnen vinden. Als je ze al wel vindt dan betaal je minimaal tien tot twaalf euro voor een fles die daar nog niet de helft kost.
- een hele leuke en redelijk goedkope excursie is de kamelentocht, die feitelijk met dromedarissen in plaats van kamelen uitgevoerd wordt. In een tocht van ongeveer een half uur krijg je een fantastisch uitzicht over de vulkaanlandschappen van Montañas del Fuego
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "Meer Playa Blanca"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote

 

Wist je dat... ... Playa Blanca meerdere kleinere tot middelgrote supermarkten kent, maar dat je voor een echt groot aanbod aan verse waren richting Arrecife moet gaan
... er elke zaterdag van 10 tot 14 uur markt is in Playa Blanca
... Playa Blanca na Puerto del Carmen en Costa Teguise het derde toeristencentrum van Lanzarote is
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (meestal zeer aangenaam)
Wintersportbestemming  
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden (stranden bij Playa Papagayo)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (sigaretten, benzine en alcohol zijn goedkoop)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© foto's Landenportal.nl
 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl