Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / informatie / sigarettenprijzen

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer sigaretten?
wikipedia

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Sigarettenprijzen in het buitenland
Voor mensen die niet roken is dit totaal oninteressante informatie, maar voor de rokers onder ons (zo'n 30% van de volwassenen in Nederland) kan het erg nuttig zijn: wat kost een pakje sigaretten in het buitenland?
Omdat veel landen de accijnzen en belastingen op sigaretten gebruiken om de staatskas te spekken, zijn er in de loop van de jaren grote verschillen ontstaan in de prijzen van sigaretten wereldwijd. Zo is het mogelijk dat je voor een pakje Marlboro ergens in Afrika minder dan 1 euro betaalt terwijl je ergens anders makkelijk het tienvoudige af moet tikken.
Als vakantieganger of reiziger is het prettig om vooraf te weten wat een pakje sigaretten ergens kost: als het (veel) duurder is dan in Nederland, dan kun je ze beter alvast uit Nederland meenemen. Als ze goedkoper zijn dan in Nederland, dan kun je ze beter lokaal kopen. Vaak is het ergens anders zelfs goedkoper dan het relatief goedkope taxfree hier in Nederland. Belastingvrij kopen op Schiphol is niet altijd zo voordelig als het lijkt.

Wat kost een pakje sigaretten in het buitenland?
In 2005 was Sigaretten.web-log.nl begonnen om de prijzen te verzamelen, te verifiŽren en te publiceren op hun website. De betreffende webmaster is daar in juli 2006 mee gestopt en heeft ons gevraagd of we zijn werk op onze website willen voortzetten: het publiceren en bijhouden van sigaretten in het buitenland. Omdat wij het verstrekken van elke vorm van informatie voor reizigers ondersteunen, zijn we hiermee akkoord gegaan. Het resultaat is dat wij nu de nodige informatie verstrekken die je nodig hebt over het kopen en meenemen van sigaretten van/naar/in andere landen.

Wij hebben de volgende informatie verzameld:
Prijzen van een pakje Marlboro in een groot aantal landen wereldwijd
Prijzen van andere sigaretten in het buitenland
Prijzen van sigaretten in tax free shops
Informatie over slechte en namaaksigaretten
Douanevoorschriften sigaretten

Waarom Marlboro als basis?
Net als Coca-Cola is Marlboro een merk dat op bijna elke uithoek van de wereld te koop is. Als je de prijzen van een pakje Marlboro in verschillende landen onderling vergelijkt, heb je meteen goed referentiemateriaal. Andere merken zullen in verhouding ook duurder zijn als Marlboro ergens duurder is dan in Nederland en andersom ook.

Wil je prijzen doorgeven?
Stuur dan een e-mail met de nodige informatie: merk, aantal sigaretten per pakje, waar gekocht etc.

Waarschuwing
Roken schaadt de gezondheid, is zeer verslavend en kan dodelijk zijn. Dit specifieke gedeelte van de site is bedoeld om informatie te verstrekken over de prijzen van sigaretten in verschillende landen over heel de wereld, zodat consumenten de prijzen onderling kunnen vergelijken. De beheerders van deze site wil op geen enkele manier aansporen tot het roken van sigaretten en moedigen het stoppen met roken aan. Informatie over sigaretten en sigarettenprijzen op deze site is niet bestemd voor minderjarigen.

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl