Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Gran Canaria / Playa del Inglés

Kies hierboven je bestemming
Regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Playa del Ingles?
alles over Playa del Inglés
alles over Costa Meloneras
alles over Gran Chaperral

bezienswaardigheden top 10
het weer in Playa del Inglés
zonkalender Gran Canaria
Gran Canaria lastminutes
Gran Canaria startpagina
winterzon vakanties

zomerzon op Gran Canaria

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt nog niet gesponsord

Praktische informatie over Playa del Inglés
Playa del Inglés is de belangrijkste toeristenplaats op het eiland Gran Canaria. Het is zelfs de drukst bezochte badplaats van de Canarische Eilanden. Playa del Inglés is onderdeel van het toeristengebied Costa Canaria. Dit gebied beslaat het stuk langs de zuidkust van Gran Canaria en loopt van Puerto de Mogan naar San Augustin. De vele betonnen hotel- en appartementencomplexen tekenen fel af tegen de donkere rotskusten in dit gebied. De naam Playa del Inglés betekent letterlijk 'strand van de Engelsen' Dit lange strand ligt langs vrijwel het hele kustgebied van de stad. In het westen gaat het zandstrand naadloos over in het prachtige duin- en strandgebied Dunas de Maspalomas, waarna de Costa Meloneras begint. Dit nieuwe toeristengebied ligt tegen Playa del inglés aan en is vooral bedoeld voor de meer verwende reiziger. Playa del Inglés heeft geen historische centrum of gebouwen die de moeite waard zijn. De vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden bevinden zich in winkelcentra die verspreid over de stad liggen. De straten van Playa del Inglés worden verder gedomineerd door een groot aantal appartementencomplexen en een kleiner aantal hotels. Sfeervol is niet de kwalificatie die past bij het straatbeeld van Playa del Inglés. Vertier, strand en vrijwel altijd goed weer zijn de drie belangrijke redenen om een vakantie naar Playa del Inglés te boeken.

Reizen naar Playa del Inglés Dé manier om naar Playa del Inglés te reizen is per vliegtuig. Vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en net over de grens in Duitsland kun je naar de luchthaven van Las Palmas vliegen. Vanaf het vliegveld is het een klein half uurtje reizen naar Playa del Inglés.
De hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria is ook per veerboot bereikbaar vanuit Tenerife (reistijd 1,5 tot 3 uur), Lanzarote (reistijd ongeveer 7 tot 8 uur) en Fuerteventura (reistijd 8 uur per veerboot of 2 uur met draagvleugelboot).
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Gran Canaria neemt ongeveer 4 tot 4,5 uur in beslag.
Overnachten Playa del Inglés heeft genoeg plek om ruim 100.000 toeristen tegelijkertijd te herbergen. Het merendeel van de toeristenbedden zijn te vinden in appartementencomplexen. Hotels komen op de tweede plaats en verder kent Playa del Inglés nog een paar complexen met bungalows. De meeste accommodaties kunnen in de eenvoudige of middenklasse ingedeeld worden. Voor de luxe vijfsterrenhotels moet je vooral in het aangrenzende Costa Meloneras zijn.

Een populair all-inclusive hotel in Playa del Ingles is hotel SUNEO CLUB Waikiki. Wie wat vaker all-inclusive vakanties viert die weet dat er wel grote verschillen zijn in het aanbod en de kwaliteit. TUI heeft daarom het label 'SUNEO CLUB' geďntroduceerd. Dit zijn all-inclusive vakanties die aan de hedendaagse eisen voldoen zoals goed eten, comfortabele kamers, gratis Wi-Fi en voldoende ontspanning in het hotel.

De website waarovernachtenin.nl geeft de beste tips over waar je goed en betaalbaar kunt overnachten in Playa del Ingles.

Reizen in Playa del Inglés Taxi's zijn relatief goedkoop op Gran Canaria en zijn daarom binnen de bebouwde kom het ideale vervoermiddel. Taxi's vind je vooral bij de taxistandplaatsen bij winkelcentra. Een taxi die vrij is kun je ook op straat aanhouden. Taxi's werken op basis van een taximeter.
Te voet kun je Playa del Inglés uitstekend verkennen. De afstanden zijn redelijk te doen. Wel moet je rekening houden met hoogteverschillen binnen Playa del Inglés.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Het vrijwel altijd aangename weer zorgt ervoor dat Playa del Inglés niet alleen in de zomer kan rekenen op belangstelling van strandgenieters maar dat het tevens een populaire winterzonbestemming is. Playa del Inglés heeft een warm zeeklimaat waarin er weinig ruimte is voor regen of andere neerslag. Gedurende de wintermaanden valt er af en toe wel wat regen, maar ook in deze koelste periode zijn er volop dagen met zon te registreren. De meest aangename periode om Playa del Inglés te bezoeken is vanaf half augustus tot half oktober. De temperatuur is dan vrijwel alle dage op een zomers niveau terwijl de regen zich vrijwel zelden laat zien. Dit terwijl het zeewater in deze periode haar hoogste temperatuur bereikt.  Lees alles over het weer & klimaat van Playa del Inglés.
Op de Gran Canaria zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Gran Canaria.
 
Klimaattabel
Playa del Inglés

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 20 14 7 5 20
Februari 20 14 7 5 19
Maart 21 14 7 4 19
April 22 15 8 3 20
Mei 23 16 9 2 21
Juni 25 17 9 1 22
Juli 28 19 9 1 23
Augustus 28 20 9 1 24
September 27 20 8 3 25
Oktober 25 18 8 5 24
November 23 17 7 5 23
December 21 14 6 6 21
Geld Op Gran Canaria betaal je met de euro, dus ook in Playa del Inglés
Geld pinnen kan bij een groot aantal geldautomaten die zich vooral in de winkelcentra van Playa del Inglés bevinden.
Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en restaurants.
Fooien Fooien geven is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
29 april - gedenkdag voor de verovering van Gran Canaria door Spanje
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei - nationale feestdag
8 september - Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober - Herdenking ontdekking van Amerika
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Hoewel Spaanse officiële taal is op Gran Canaria zul je je met Engels heel goed kunnen redden in toeristenplaats Playa del Inglés.
In de Nederlandse bars en restaurants wordt uiteraard ook Nederlands gesproken.
Gezondheid De medische voorzieningen op Gran Canaria zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Gran Canaria is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Gran Canaria is 0031
Mobiel bellen op Gran Canaria is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Gran Canaria is er een zeer goede bedekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig.
Veiligheid Playa del Inglés is relatief veilig. Het grootste risico is de kans om slachtoffer te worden van diefstal. Dieven hebben het vooral gemunt op apparatuur en geld. Pas daarom op met telefoons en camera's op het strand. Bewaar je dure spullen in je hotelkamer of appartement bij voorkeur in een kluis indien die beschikbaar is. Rondom CC Plaza, hét uitgaanswinkelcentrum, willen wel eens vechtpartijen zijn.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Fotograferen van militaire objecten en havens is verboden.
- Op veel plekken in Playa del Inglés moet je een deel van de dag betalen om je huurauto te parkeren
- Topless zonnen waar het niet mag is respectloos
- Op Gran Canaria komen kakkerlakken voor, ook op hoger gelegen verdiepingen. Vooral 's avonds en 's nachts is er een redelijke kans dat je één van deze beestjes tegenkomt. Mocht je een kakkerlak op je kamer aantreffen, waarschuw dan de receptie. Zij zijn gewend om dit soort ongedierte te bestrijden. Het verhaal dat je door het doodtrappen van kakkerlakken eitjes mee zou nemen naar je kamer (via je schoenzolen) die daar uit zouden komen is niet waar.
- De kans is groot dat je op straat in aanraking komt met verkopers van timesharingcontracten. Lees deze informatie over timesharing maar eens voordat je je laat verleiden tot een verkoopbijeenkomst
- Het stikt in Playa del Inglés van de elektronica winkels waar vooral goedkope digitale fotocamera's en videocamera's verkocht worden. Bij 95% van deze winkeltjes wordt u opgelicht: veelal tweedehands (dat als nieuw verkocht wordt), overjarige modellen, gestolen spul en namaak. Wat je in de etalages ziet is meestal wel goed, maar let maar eens op: die krijg je niet echt goedkoper dan in Nederland mee. Ze proberen je te overtuigen om een ander model te kopen, soms is het zelfs een model dat helemaal niet bestaat (!). Er zijn uitzonderingen: Visanta wordt ook door Nederlandse reisleiders aangeprezen als zijnde een betrouwbare winkel van elektronische hebbedingetjes.


 

Tips (zien & doen) - het enige naaktstrand op Gran Canaria bevindt zich onder hotel RIU Palace Maspalomas, in het duingebied Dunas de Maspalomas
- dé attractie van Playa del Inglés is het fijne zandstrand dat langs de kust loopt
- uitgaan doe je vooral in de winkelcentra Plaza en Kasbah
- de gayscene zit geconcentreerd in Centro Comercial YUMBO
- vanuit Playa del Inglés worden mountainbiketours georganiseerd
- voor luxe winkelen en de betere restaurants kun je naar het aangrenzende Costa Meloneras gaan
- golfliefhebbers kunnen een balletje slaan op de golfbaan van Maspalomas
- kinderen zullen zich prima vermaken in Holiday World. Dit is een verzameling van attracties en games. Eigenlijk een soort van extreem grote amusementshal.
- zoals in bijna iedere toeristische plaats in Spanje ontbreekt ook in Playa del Inglés de minitrein niet
- het centrum van Playa del Inglés wordt gevormd door de Paseo Maritimo. Dit is een promenade van ongeveer één kilometer die vooral bestaat uit terrasjes, restaurants en enkele toeristenwinkeltjes. Bij de paseo vind je een grote parkeerplaats (betaald parkeren!), een taxistandplaats en ook het strand van Playa del Inglés loopt langs de promenade. De lokale McDonalds is hier ook gevestigd. Op het strand voor de paseo worden diverse watersport mogelijkheden aangeboden zoals waterfietsen, windsurfen en jetskiën
- een goede winkel voor merkkleding (Diesel, Replay, Dolce & Gabbana) is Macy's. Voor parfum en sigaretten kun je heel goed terecht bij Fund Grube.
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Playa del Inglés"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Gran Canaria

 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels in Playa del Inglés in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en Gran Canaria
... Playa del Inglés geen winkelstraten heeft, maar winkelcentra
... het uitgaansleven in Playa del Inglés zich ook afspeelt in deze winkelcentra, net als dat de meeste restaurants zich in deze winkelcentra bevinden
... veel mensen denken dat het eiland Grand Canaria heet in plaats van Gran Canaria
... Playa del Inglés erg populair is onder homoseksuelen, die vooral het uitgaansleven in en rond winkelcentrum Yumbo bepalen
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (meestal aangenaam)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (in de winkelcentra en Pacha)
Winkelen  
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid (pas op voor diefstal)
Infrastructuur  
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl