Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / fotopagina's / Zuid Afrika / Pilanesberg

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie
meer Zuid Afrika
prikbord Zuid Afrika
startpagina safari
startpagina Zuid Afrika
wikipedia
winterzon in Zuid Afrika

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Foto's & informatie: Pilanesberg
Pilanesberg is een nationaal park in Zuid-Afrika. Op ruim twee uur rijden van Johannesburg en Pretoria ligt dit 55.000 hectare park waar je de befaamde "big five" kunt spotten: de leeuw, de olifant, de neushoorn, het buffel en het luipaard. Net als in andere game reserves moet je ook hier geluk hebben om bepaalde dieren te zien. De kans dat je giraffes of zebra's ziet is groot, de kans om leeuwen te zien is al kleiner en wie een luipaard spot heeft echt geluk gehad.
Voor wie het Krugerpark te ver of te groot is, is Pilanesberg een goed alternatief. Juist omdat het park kleiner is dan het in het noordoosten gelegen Krugerpark, kun je op één of twee dagen veel zien van het park. Overnachten kun je in één van de lodges bij het park of in één van de luxe hotels van het resort Sun City, dat net iets ten zuiden van Pilanesberg ligt.

Het park opende in 1979 nadat de toenmalige President Lucas Mangope van Bophuthatswana besloot dat dit gebied een natuurpark moest worden en de wilde dieren hier geherintroduceerd moesten worden. Het voormalige dorp Pilanesberg is met de grond gelijk gemaakt, het enige wat overgebleven is van het dorp is de oude rechtbank, die omgebouwd is tot een centraal in het park gelegen bezoekerscentrum met een restaurant, een winkel en een adembenemend uitzicht vanaf het terras.

Wie Pilanesberg wil bezoeken hoeft dat niet persé met een vierwielaangedreven auto te doen. Hoewel je veel Landrovers en andere soorten jeeps en SUV's ziet, kun je vrijwel het gehele park met een gewone personenauto of busje doorkruisen. Alleen bij slecht weer kunnen de onverharde wegen in het wildpark lastig begaanbaar worden.
Als je een safari in Pilanesberg wilt doen en je verblijft in Johannesburg of Pretoria, dan zul je vroeg je bed uit moeten om de mooiste foto's te maken. Vooral leeuwen zijn erg lui en laten zich overdag weinig zien. De grootste kans om leeuwen te zien is voor 9-10 uur 's morgens.
Meer informatie over Pilanesberg vind je op http://pilanesberggamereserve.com

De foto's die op deze pagina staan zijn gemaakt in september 2009 met een Sony HX1 camera met panoramafunctie. De panoramafoto's van Pilanesberg staan hier. Met uitzondering van het verkleinen van de foto's zijn er verder geen bewerkingen uitgevoerd.
 


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door de makers van Landenportal.nl of aan Landenportal verstrekt met de nadrukkelijke toestemming om deze foto's op de site www.landenportal.nl te plaatsen. De foto's vallen onder het Nederlandse auteursrecht. Het is aan derden niet toegestaan de foto's in gedrukte media, digitale media of op andere sites dan www.landenportal.nl te gebruiken indien er geen toestemming verleend is door de rechtmatige eigenaar van de foto's.

Pilanesberg
Informatie
Op Landenportal is nog geen Pilanesberg informatiepagina aangemaakt.

Alle Zuid Afrika foto's:
overzicht
Johannesburg
Pilanesberg
Pilanesberg panorama
Sandton
Sun City
meer foto's

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl