Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / fotopagina's / Zuid Afrika / Johannesburg

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie
meer Zuid Afrika & Johannesburg
prikbord Zuid Afrika
startpagina Johannesburg
startpagina Zuid Afrika
wikipedia
winterzon in Zuid Afrika

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Foto's & informatie: Johannesburg
Johannesburg is de grootste stad van Zuid Afrika en het economische hart van het land. Hoewel redelijk wat toeristen via de internationale luchthaven van Johannesburg het land binnenkomen, is de stad zelf geen bezienswaardige stad zoals Kaapstad dat wel is. Een groot deel van Johannesburg is onveilig en niet mooi. Armoede, misdaad en corruptie heersen in de stad. In sommige voorsteden, zoals bijvoorbeeld Sandton, Randburg en Midrand is het vele malen veiliger dan in Jo'Burg. Niet voor niets dat steeds meer multinationals hun kantoren in deze steden vestigen in plaats van in "the city".
De aanwezigheid van zichtbare rijkdom (je ziet heel veel dure auto's in de suburbs) en aan de andere kant de vele townships waar de armoede schrijnend is, maakt Johannesburg een stad waar de tegenstelling tussen arm en rijk enorm goed voelbaar is.

Vanwege de slechte reputatie op het gebied van veiligheid leek het me niet verstandig om me als allen reizende blanke man met een fotocamera hartje Johannesburg in te gaan om foto's te maken. Als je ziet dat cameraploegen van documentaires al filmen met verborgen camera's dan zegt dat veel over de kans om beroofd te worden.
In en rondom Johannesburg is wel een hoop te zien waarbij je een indruk krijgt in het leven, werken en de natuur van Zuid Afrika. Het Apartheidsmuseum moet heel indrukwekkend zijn, net als Soweto en de dierentuin van Johannesburg. Misschien voor een volgende trip naar Zuid-Afrika.

De foto's die op deze pagina staan zijn gemaakt in september 2009 met een Sony HX1 camera met panoramafunctie. Met uitzondering van het verkleinen van de foto's zijn er verder geen bewerkingen uitgevoerd.
 


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


 

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door de makers van Landenportal.nl of aan Landenportal verstrekt met de nadrukkelijke toestemming om deze foto's op de site www.landenportal.nl te plaatsen. De foto's vallen onder het Nederlandse auteursrecht. Het is aan derden niet toegestaan de foto's in gedrukte media, digitale media of op andere sites dan www.landenportal.nl te gebruiken indien er geen toestemming verleend is door de rechtmatige eigenaar van de foto's.

Pilanesberg
Informatie
Op Landenportal is nog geen Johannesburg informatiepagina aangemaakt.

Alle Zuid Afrika foto's:
overzicht
Johannesburg
Pilanesberg
Pilanesberg panorama
Sandton
Sun City
meer foto's

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl