Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa & Azië / Turkije

Kies hierboven je bestemming
Regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Turkije?
Turkije top 10
bezienswaardigheden Turkije
weer & klimaat van Turkije
beste reisperiode Turkije
beste reistijd zonvakantie Turkije
mooiste dorpjes in Turkije
steden in Turkije
bijzondere plaatsen in Turkije
lastminutes Turkije
reisadvies Turkije
Turkije informatie
Turkije nieuws & tips
Turkije reisadvies

winterzon in Turkije
zomerzon in Turkije

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina heeft geen sponsor.

Praktische informatie over Turkije
Het transcontinentale land Turkije ligt deels in Europa en voor het grootste deel op het continent Azië. De grens tussen de continenten loopt dwars door de Bosporus, de rivier die de miljoenenstad Istanbul in twee stukken deelt. Dat Turkije zowel geografisch als politiek en religieus op een grens ligt wordt op veel manieren duidelijk. Binnen de Arabische wereld ziet men het liberale en moderne Turkije als westers. Dat gevoel wordt versterkt door het lidmaatschap van de NAVO en de gewenste toetreding tot de Europese Unie. Binnen conservatieve kringen in voornamelijk West-Europa ziet men Turkije juist als een islamitisch land met andere opvattingen en een andere levensstijl dan de Europeanen. Dankzij de belangrijke strategische positie die Turkije heeft vinden veel landen het belangrijk om een goede vriendschappelijke band te hebben met Turkije. Dat zorgt er anderzijds ook voor dat diezelfde vrienden het daarom lastig vinden om Turkije helemaal in hun armen te sluiten.
Klein-Azië zoals het land voor de komst van de Turken heette is altijd al een belangrijke plek geweest in de geschiedenis. De belangrijkste bloeiperiode die het land heeft gekend was vanaf halverwege de vijftiende tot het einde van de zestiende eeuw. Na de verovering van Constantinopel (het huidige Istanbul/Istanboel) werd deze stad de hoofdstad van het machtige Ottomaanse Rijk. De Ottomanen heersten toen over grote delen van het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de Balkan. Uit deze periode zijn nu nog veel bezienswaardigheden terug te vinden verspreid over het huidige Turkije.
Tegenwoordig is Turkije een belangrijke toeristische bestemming. Onder Nederlandse toeristen staat Turkije steevast in de top drie van populairste vliegbestemmingen. Met een kleine dertig miljoen toeristen wereldwijd richting Turkije op jaarbasis behoort Turkije zelfs tot de top tien van meest bezochte landen wereldwijd (bron: World Tourism Organisation). Bij vakanties naar Turkije denken de meesten aan all-inclusive resorts tijdens het zomerseizoen, maar Turkije heeft zoveel meer te bieden. Zo kun je in de wintermaanden uitstekend aan wintersport doen, behoort Istanbul al jarenlang tot de meest fantastische stedentripbestemmingen van Europa, kunnen natuurliefhebbers zich helemaal uitleven in Cappadocië en zijn er zoveel historische bezienswaardigheden te zien dat cultuurliefhebbers ook helemaal aan hun trekken komen. Het massatoerisme dat bij ons bijna onlosmakelijk met Turkije verbonden is, is nodig geweest om de Europese toeristen naar Turkije te lokken. Je merkt nu dat er langzaamaan een verschuiving begint te komen van toeristen die hun resorts bijna niet uitkomen naar toerisme waarbij het land zelf meer centraal staat. Wie Turkije echt wil leren kennen zal merken dat het een land met veel gezichten, gastvrije mensen en fraaie rijkdommen is.

Over de volgende bestemmingen in Turkije is op deze site uitgebreide informatie beschikbaar:
Bodrum

Mersin

Reizen naar Turkije Veruit de meeste toeristen die naar Turkije reizen zullen dat per vliegtuig doen. Vanuit de Nederlandse luchthavens, België en de grensluchthavens in Duitsland zijn er een groot aantal vliegverbindingen van en naar Turkije. Naar Istanbul, Ankara en een aantal luchthavens in toeristische gebieden zoals Bodrum en Antalya, Antalya en Izmir kun je tijdens het zomerseizoen rechtstreeks vliegen. Tijdens de winterperiode ben je vooral aangewezen op lijndiensten die niet rechtstreeks vliegen op de badplaatsen.Per trein zijn er geen goede verbindingen vanuit Nederland naar Turkije. Tot 2009 kon je vanuit Parijs per Oriënt Express naar Istanbul te reizen. Deze luxe en dure treinreis was niet de snelste manier om in Turkije te geraken, maar wel erg bijzonder.
Met de auto is het een vrij lange reis naar Turkije. Er zijn globaal twee routes: over land via Duitsland en de Balkan richting Turkije (minimaal 2500 kilometer met een reistijd van minimaal zo’n dertig uur) of via Italië waar je bijvoorbeeld vanuit Bari de veerboot naar Griekenland kunt nemen en van daaruit door kunt reizen naar Turkije. De reistijd loopt via deze route op naar minimaal 35 uur over een afstand van een kleine drieduizend kilometer tot het Europese deel van Turkije. Je kunt vanuit Italië ook rechtstreeks per veerboot naar Turkije, waarbij je rekening moet houden met een lange vaartijd. Om Turkije in te mogen met een auto dien je de eigendomspapieren bij te hebben en aan de grens een tijdelijk importcertificaat te krijgen, dat bij vertrek weer ingeleverd moet worden..
Vluchttijd De totale reistijd vanaf Nederland, België of Duitsland naar luchthavens in Turkije bedraagt ongeveer 3 tot 4 uur voor een rechtstreekse vlucht. Houd er rekening mee dat indien je overstapt in Turkije op een binnenlandse vlucht je eerst door de douane en veiligheidscontrole moet. Houd daarom rekening met een overstap van minimaal anderhalf tot twee uur.
Overnachten In Turkije zijn alle denkbare soorten accommodaties te boeken.
Binnen de populaire badplaatsen ligt het accent vooral op grotere hotels met all-inclusive formule, wie echter een kleinschalig hotel, een appartement of een vakantiewoning wil boeken kan daar ook zeker in slagen in Turkije.


 

Reizen in Turkije Reizen binnen Turkije kan op vel verschillende manieren. Als je grotere afstanden moet overbruggen dan kun je het beste gebruik maken van binnenlandse vluchten, eventueel aangevuld met taxi, bus of huurauto. De prijzen van de vliegtickets voor binnenlandse vluchten liggen in de regel lager als je ook je binnenkomende vlucht met dezelfde maatschappij geboekt hebt. Een andere manier om je over langere afstand te verplaatsen is door middel van langeafstandsbussen, die comfortabel en goedkoop zijn. Kaartjes moet je vooraf kopen bij het busstation of een reisbureau. koop geen kaartjes voor deze buslijnen op straat.
Taxi’s rijden er volop in Turkije. Zij zijn duidelijk herkenbaar als taxi door de gele kleur en het woord ‘taxi’ of ‘taksi’ op het dak en/of deuren. Taxi’s zijn voor Turkse begrippen een vrij duur vervoersmiddel, volgens onze standaard zijn taxiritten in Turkije nog steeds goedkoop. In de grote steden werken taxi’s op een taximeter, daarbuiten kun je vaak prijsafspraken maken met de taxichauffeur.
Een goedkopere manier van korte afstanden overbruggen is met dolmuşes of regionale bussen. Betalen doe je ter plaatse aan de chauffeur.
Je kunt ervoor kiezen om een auto te huren. Dat maakt je mobiel zonder afhankelijk te zijn van taxi’s of bussen. In een grote stad als Istanbul of Ankara is het af te raden om zelf te gaan rijden. Het verkeer is hier zo chaotisch dat het bijna vragen is om problemen door hier zelf achter het stuur te kruipen.
Douane & documenten Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart is vereist. Het paspoort of de identiteitskaart moet tenminste 150 dagen geldig zijn bij aankomst in Turkije. De Turkse douane is heel erg strikt met het verbod op uitvoer van oude waardevolle Turkse voorwerpen van voor het jaar 1918. Pas daarom op met wat je meeneemt als souvenir. Op stenen kunnen bijvoorbeeld fossielen zitten, waarbij sommigen zeer hoge borg hebben moeten betalen om het land uit te kunnen.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar. Pas ook op met de invoer van sommige medicijnen, die in Turkije als drug gezien kunnen worden. Verstandig is om van medicijnen een Engelse doktersverklaring mee te nemen.
Reisseizoen & klimaat Turkije heeft langs de Middellandse Zee te maken met een warm zeeklimaat, ook wel mediterraan klimaat genoemd. De zomers aan de kust zijn warm tot heet met slechts een beperkte kans op neerslag. Als het regent in de zomer dan is er meestal sprake van flinke (onweers)buien. Meer landinwaarts heerst een gematigd landklimaat, wat vooral merkbaar is aan de koudere winters waarin vorst en sneeuw vaak een hoofdrol opeisen. Centraal Turkije kent een steppeklimaat met relatief weinig neerslag, warme zomers en koele winters.
Wie een zonvakantie naar Turkije boekt die zal er rekening mee moeten houden dat de overgangsmaanden april, mei en oktober zowel met warm zomers weer te maken kunnen hebben als ook met regenachtige dagen waarin de temperaturen onder het gewenste niveau blijven. De maanden juni en september zijn over het algemeen de meest aangename maanden om naar Turkije te reizen. Het is dan in de regel wel warm, maar de ergste hitte zoals je die in juli en augustus mee kunt maken komt dan in de regel minder vaak voor
.
Meer informatie: weer en klimaat van Turkije

Op de Turkije zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Turkije.
 

Klimaattabel
deze tabel is geldig voor de badplaats Bodrum. Voor specifieke klimaatinfo per Turkse bestemming:
klimaatinfo Turkije

Maand

Gemiddelde
max. temp.
in °C
Gemiddelde
min. temp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
januari 16 7 5 10 15
februari 18 8 6 8 14
maart 20 10 7 6 16
april 24 12 8 5 17
mei 28 15 10 3 19
juni 31 21 12 1 22
juli 33 24 13 0 24
augustus 34 25 12 0 25
september 30 20 10 1 24
oktober 27 19 8 4 22
november 23 13 6 6 21
december 19 10 5 10 17
Geld Turkije heeft de Turkse Lira als officiële munteenheid. In badplaatsen waar veel buitenlandse toeristen komen kun je vaak ook met euro's betalen.
De gangbare creditcards worden in redelijk wat grotere winkels en restaurants geaccepteerd.
In sommige winkels kun je ook met je Nederlandse pinpas betalen.
Bij de meeste geldautomaten (die volop aanwezig zijn) kun je geld opnemen met een Nederlandse pas. Dit is vrijwel altijd voordeliger dan geld wisselen. Als u toch geld wilt wisselen, doe dat dan in Turkije waar een gunstigere koers gegeven wordt dan in Nederland.
Fooien Fooien zijn overal in Turkije zeer welkom. Kleine bedragen worden echter vaak als beledigend opgevat. Hoe raar het ook klinkt: in dat geval kun je beter geen fooi geven.
Geef kamermeisjes 2 YTL of 1 euro per dag. Nog beter is om na enkele dagen ineens 10 euro aan fooi achter te laten. Het personeel maakt je verblijf dan een stuk aangenamer. Meestal geven ze het zelf aan door middel van de handdoeken, op een mooi versierd met bloemetjes, speciale manier op je bed neer te leggen. Dan is het tijd voor de fooi voor de kamermeisjes. Betaal een kruier ongeveer 1 a 2 euro per koffer en/of tas. Bij taxichauffeurs rond je af naar boven.
Tijdsverschil In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland. Dit tijdsverschil geldt zowel gedurende de zomer- als de wintertijd. Dat komt omdat men in Turkije ook zomertijd kent.
Feestdagen Bekijk hier alle actuele Turkse feestdagen
Taal In Turkije spreekt men Turks. Personeel van winkels, restaurants en hotels spreekt vrijwel altijd ook redelijk goed Engels, redelijk Duits en soms ook wat Nederlands.


 

Gezondheid Let in Turkije op met eten. Rauwe groeten en fruit zorgen regelmatig voor buikloop bij bezoekers. Ook ijsblokjes en kraanwater kunnen hier voor problemen zorgen. Tevens dien je op te passen met slecht gekoeld schepijs en met softijs en milkshakes vanwege bacteriën in de machines.
Niet zelden lopen vooral kinderen maar soms ook volwassenen oorontsteking op in het zwembad. Dit gebeurt ook in de luxe hotels!
Het gebruik van oordopjes kan dit voorkomen, een andere optie is om in zee te gaan zwemmen in plaats van het zwembad.
Belangrijk is om een kleine huisapotheek mee te nemen met in ieder geval anti-diarreepillen, ORS en pijnstillers. Medicijnen zijn in Turkije niet vrij te koop en uit ervaring weten we dat het kunnen krijgen van anti-diarreepillen je al minimaal een uurtje in het ziekenhuis kost.
Voor sommige behandelingen (zeker in privéklinieken) is een reisverzekering nodig, omdat de ziektekostenverzekering slechts een deel van de kosten vergoedt.
In Turkije wil men wel eens overijverig zijn met het toepassen van onderzoeken en het voorschrijven van medicijnen of zelfs het uitvoeren van eigenlijk overbodige operaties. Dit omdat men weet dat de toerist de kosten terug kan vragen aan zijn of haar reisverzekering. Vraag daarom alleen om medische hulp als het echt nodig is en probeer eventueel via telefonisch overleg met de eigen huisarts te bepalen of het niet beter is om per direct terug te vliegen naar huis om daar behandeld te worden of de behandeling te starten na afloop van de vakantie of zakenreis.
DTP-vaccinatie en hepatitus-A-vaccinatie worden aanbevolen, maar zijn vooralsnog niet verplicht.
Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR), de GGD of het Havenziekenhuis raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Turkije is 0090
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Turkije is 0031
Mobiel bellen in Turkije is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. De dekking in dichtbevolkte steden en dorpen is over het algemeen van uitstekende kwaliteit. Trek je de natuur in dan heb je een redelijke kans op plekken zonder dekking van het mobiele netwerk.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Onze stekkers zijn vrijwel altijd zonder problemen te gebruiken.
Veiligheid - zakkenrollerij is een verschijnsel dat helaas steeds meer voorkomt in Bodrum en omgeving. Vooral op markten en bazaars wordt er vaak toegeslagen. Hoewel het lullig staat kun je hier beter een buideltasje dan een handtas dragen en geen waardevolle spullen (telefoon, portemonnee, geld) in je kontzakken stoppen
- een kluisje huren in je hotelkamer is een must. Of je nou in een eenvoudig of luxe hotel zit, er wordt veel gestolen uit hotelkamers in Turkije en de receptionisten van de hotels doen net of ze uw probleem serieus nemen maar doen er verder weinig mee.
- flirten zoals wij het hier kennen wordt in Turkije al snel gezien als wat minder vrijblijvend. Vrouwen dienen daarom Turkse mannen met een zekere terughoudendheid te benaderen. Zeker op afgelegen stranden kunnen vrouwen in de problemen komen als ze verkeerde signalen stuurt naar mannen.
- vanwege de problemen omtrent Koerdistan kan elke toeristische plaats in Turkije getroffen worden door aanslagen. Soms zorgt een bomaanslag voor gewonden of dodelijke slachtoffers
- als je zelf gaat autorijden houd er dan rekening mee dat men in Turkije wat minder strikt omgaat met de verkeersregels dan dat we in Nederland gewend zijn. Toeteren, inhalen op plekken waar het eigenlijk niet kan, vier breed over tweerijbanen... alles lijkt hier mogelijk
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Turkije of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - mobiel bellen en mobiel op het internet surfen kán een stuk duurder zijn dan in Europa. Controleer voor je vertrek de voor jou geldende tarieven en schakel dataroaming indien nodig uit.
- in Turkije mag je onbeperkt en ongestraft namaakartikelen kopen. Bij terugkeer in de E.U. kun je echter voor problemen komen te staan, want officieel is het verboden deze producten in te voeren. De Nederlandse douane gedoogt echter een beperkte hoeveelheid namaakartikelen mits het voor eigen gebruik is. Bij twijfel ben je je spullen kwijt en kun je een boete of straf krijgen.
- pas op met eten en drinken vanwege mogelijke reizigersdiarree
- militaire objecten en soldaten fotograferen is ten strengste verboden. Dat geldt ook voor vliegvelden. Overtreding kan tot zware (gevangenis)straffen leiden.
- nudisme is verboden in Turkije; topless zonnen wordt
- spreek met taxichauffeurs duidelijk een vaste ritprijs af
- hoewel Turkije redelijk modern is zul je ook hier in aanraking komen met islamitische gewoontes en wetten. Houdt je netjes aan deze regels
-  de zonkracht is in de zomermaanden, maar ook in het voor- en naseizoen aanzienlijk sterker dan bij ons. Meerdere keren per dag goed insmeren met een antizonnebrandcrème is daarom een must.
- verse vis is, geheel tegen de verwachting in, vaak erg duur in Turkije. Vooral vis die op gewicht verkocht wordt in restaurants kan weleens onaangenaam prijzig zijn. Daarom is het in zo'n geval beter om mee te kijken bij het wegen en dan de prijs afspreken in plaats van achteraf voor verrassingen komen te staan
-op hotelterreinen vaak wel toegestaan maar wordt wel als respectloos naar de lokale bevolking toe gezien
Tips (zien & doen) - als je in Turkije bent moet je een hammam bezoeken. Het gezamenlijke badritueel van het Turkse stoombad komt hier immers vandaan
- de drukst bezochte bezienswaardigheid van Turkije is Efes (Grieks: Ephesos). In en bij de sfeervolle stad zijn talloze archeologische schatten te bewonderen zoals de Tempel van Artemis, de Kuretenstraat en het nog steeds in gebruik zijnde Romeinse theater
- de stad Antalya is uitgegroeid tot een metropool. Toch kun je in de oude binnenstad van Antalya de sfeer van vroegere tijden nog prima opsnuiven.
- Istuzu Beach is een belangrijke broedplaats voor schildpadden
- spullen kopen doe je op de lokale bazaar (markt)
- in Sardes staan twee oude Griekse monumenten: het Romeinse gymnasium en de Tempel van Artemis
- veblijf je in een all inclusive resortl in Antalya of een andere Turkse badplaats? Kijk dan of je tegen bijbetaling kunt upgraden naar premium all inclusive.
- van alle moskeeën die je in Turkije kunt bezoeken is de Blauwe Moskee (Sultanahmet Camii) de bekendste. Op vrijdag tussen 13 en 15 uur kun je geen enkele moskee bezoeken vanwege gebedsdiensten. Ook tijdens de korte gebeden (meestal een kwartier) heb je als niet-moslim eventjes geen toegang tot een moskee
- Kemer is niet alleen een moderne badplaats, in de zomermaanden behoort deze stad ook tot de betere plekken in Turkije om uit te gaan.
- de Akropolis van Pergamon is niet alleen een fraai historisch bouwwerk, de hoogte van 280 meter boven zeeniveau geeft tevens een mooi panoramisch uitzicht over de omgeving
- het antieke deel van de stad Side is zeker een bezoek waard. Met name de Agora, de Griekse tempel en het oude theater zijn prachtig.
- in Alanya staat op een 250 meter hoge heuvel het Alanya Kasteel. Van hieraf heb je een prachtig zicht over Alanya en kun je een stukje middeleeuwse historie van de stad ontdekken.
- in de rotsen van Dalyan vind je uitgehouwen Lycische graftomben
- het Topkapi-paleis was vroeger de plek van heersende sultans, tegenwoordig doet het uit de vijftiende eeuw stammende paleis dienst als museum
- de Grote Bazaar in Istanbul is een druk overdekt labyrint waar je meer dan drieduizend winkeltjes aantreft. Als je souvenirs aan wilt schaffen dan moet je dat hier doen
- vanaf de brug Galata Köprüsü heb je in zuidwaartse richting een prachtig uitzicht over de skyline Istanbul, met de Blauwe Moskee daarin dominant aanwezig
- de antieke stad Myra biedt prachtige overblijfselen uit vervlogen tijden, inclusief Noel Baba Kilesi, de kerk van Sint Nicolaas (onze Sinterklaas)
- de wijk Lara bij Antalya wordt vanwege de indrukwekkende themahotels het “Las Vegas van Turkije” genoemd.
- in de antieke stad Aspendos staat een Romeins theater dat tot de mooiste monumenten van de mediterrane kust gerekend mag worden

- i
n en rondom Bodrum zijn er volop mogelijkheden van watersport. Je kuntb het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Duiken is echter alleen toegestaan onder begeleiding  van een officiële gids. Wie nog geen duikbrevet heeft kan via diverse luxe hotels in enkele dagen zijn PADI-brevet halen. De kosten hiervoor zijn redelijk laag.
- golfliefhebbers kunnen in Turkije prima terecht in Belek. Hier vind je meer dan tien golfbanen die ieder tenminste 18 holes groot zijn.
- Gümbet bij de badplaats Bodrum is een populair uitgaanscentrum. Hier kun je tot diep in de nacht doorfeesten in de vele bars en discotheken. Vlak echter ook Bodrum zelf niet uit. Vanaf de haven tot aan de oostelijk gelegen superclub Halikarnas tref je een boulevard aan vol met bars, restaurants en terrassen. Vooral oudere jongeren zullen zich meer tot dit deel aangetrokken voelen dan het vooral door jongeren bevolkte Gümbet
- Perge is een antieke stad die vlak bij Antalya ligt. Perge behoort tot de best bewaard gebleven antieke steden aan de Turkse Riviera
- wie een dagje Griekenland wil verkennen kan vanuit Bodrum met de boot op en neer naar het Griekse eiland Kos.
- op bijna 50 kilometer van Bodrum ligt de stad Milas (ruim 1000.000 inwoners). Het oude centrum van Milas is een zeer goed bewaard gebleven traditioneel Turkse binnenstad en echt de moeite waard om te gaan bekijken
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Turkije"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Turkije

 

Wist je dat... ... "kijken, kijken, niet kopen" regelmatig klinkt als men Nederlanders herkent (en dat doen ze al snel). Doel is niet om de Nederlander te beledigen, maar om de aandacht te trekken. Dat lukt dan ook regelmatig.
... de republiek Turkije pas sinds het jaar 1923 bestaat
... naast het voetbal ook het worstelen zeer populair is als sport in Turkije
... de als puur Nederlands geziene tulpen destijds uit Turkije kwamen
... Turken geloven dat je met glazen kralen het 'Kwade Oog' kunnen afweren
... afdingen een must is op bazaars
... openbare toiletten niet standaard voorzien zijn van toiletpapier
Cultuur  
Zomerzonbestemming (zeer warm en zonnig in de zomer)
Winterzonbestemming (vrij kleine kans op goed strandweer)
Wintersportbestemming (uitstekende skimogelijkheden)
Uitgaan (afhankelijk waar je bent)
Winkelen (let op: veel namaakproducten)
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (voor Nederlandse begrippen nog steeds vrij goedkoop)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl