Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Amerika / Verenigde Staten / Florida / Key West

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Key West?
alles over Key West
Key West tips
Key West
zonkalender Key West
klimaat & weer van Key West
lastminutes naar Key West
winterzon in Key West
zomervakantie in Key West
Key West informatie
hotels in Key West

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Key West
Wie de route zuidwaarts vanuit Miami over de Florida Keys volgt komt uiteindelijk in Key West uit, het laatste eiland dat met de auto bereikbaar is. Op het eiland Key West ligt de gelijknamige stad die vooral bekendheid geniet als toeristische trekpleister. Als je Key West binnenrijdt zal het je opvallen dat de sfeer hier anders is dan in de rest van Florida. De architectuur wijkt duidelijk af van andere plaatsen in Florida en de sfeer is veel meer relaxed dan op het vasteland. De hele stad ademt meer romantiek uit door de typische bouwstijl van houten huizen met sfeervolle veranda's. Wie door de straten wandelt zal zich ongetwijfeld af en toe terug in het hippietijdperk wanen.
Omdat Key West zo anders is trekt het niet alleen buitenlandse toeristen maar vooral ook Amerikanen die niet zelden zelf woonachtig zijn op het vasteland van Florida. Je merkt hier dat deze laatste groep vooral in de weekeinden naar Key West trekt om daar te genieten van een lang weekendje vol sun & fun.

Reizen naar Key West Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, België of Duitsland naar Key West. Je zult altijd minimaal één overstap moeten maken om op de luchthaven van Key West te landen. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld naar Miami of Fort Lauderdale te vliegen en van daaruit per auto naar Key West te rijden. Deze rit kost je ongeveer 4 uur. De meeste mensen die Key West bezoeken doen dat sowieso vaak in combinatie met minimaal één andere bestemming binnen Florida.

FLORIDA AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Vluchttijd Als je een overstap hebt met een zo kort mogelijke overstaptijd dan kost een vliegreis naar Key West je nog altijd minimaal twaalf uur. Meer ongunstige schema's kunnen oplopen naar 16 tot 20 uur, zeker als er maar liefst twee overstapplekken in verwerkt zitten.
Overnachten Key West is het eiland waar je vooral een combinatie vind van op vakanties gerichte hotels en kleinere Bed & Breakfasts. Zelfs de vestigingen van de grote ketens zoals Radisson, Hyatt en Hilton zijn minder zakelijk dan dat je van ze gewend bent. Redelijk wat hotelkamers zijn dan ook met minimaal één aparte slaapkamer, soms zelfs twee slaapkamers. Het zijn dan eigenlijk meer appartementen dan hotels. In Amerika wordt dit vaak aangeduid als "self catering". De kamerprijzen liggen hier relatief hoog als je ze vergelijkt met andere toeristische plaatsen in Florida. Dit geldt vooral voor het hoogseizoen en de weekeinden.
Key West is overigens heel erg populair als onderdeel van een Florida rondreis. De stad (en het eiland) wordt zelden twee weken bezocht door Nederlandse toeristen. Vaak wordt het in een rondreis gecombineerd met Orlando, Miami, de Everglades en andere leuke bestemmingen in Florida
Reizen in Key West De meeste mensen die Key West bezoeken zullen dat in combinatie doen met andere bestemmingen binnen Florida. er zal daarom vrijwel altijd sprake zijn van een huurauto. Wie een auto wil huren is het goedkoopste uit als de huurauto vooraf gereserveerd wordt. Dat kan bijvoorbeeld via een reserveringssite als Holiday Cars, een autoverhuurvergelijkingssite als Easyterra of rechtstreeks via de sites van internationale verhuurders. Een goedkope en in Florida erg populaire autoverhuurder is Alamo. Als je met een huurauto naar Key West reist moet je er rekening mee houden dat parkeerplek niet altijd voorhanden is. Dit geldt vooral in het centrum. Zorg ook voor voldoende kleingeld om de parkeermeters op niveau te houden zodat je niet tegen een parkeerboete oploopt. Sommige hotels bieden hun gasten parkeerplaatsen aan, al dan niet tegen betaling.
Douane & documenten Houders van een geldig Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor de Verenigde Staten maar vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program. Iedereen, zowel volwassenen, kinderen als zuigelingen (baby's), hebben een eigen paspoort nodig dat minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Kinderen mogen dus niet bijgeschreven zijn op het paspoort van één van hun ouders.
Iedereen die naar Amerika vliegt moet minimaal 72 uur voor vertrek zichzelf elektronisch aanmelden bij ESTA, het Electronic System for Travel Authorization. Zonder deze aanmelding kun je niet naar Amerika reizen en zul je bij het inchecken voor een vlucht naar Miami geweigerd worden.
Aanmelden kan al vanaf 2 jaar voor vertrek, maar moet minimaal 72 uur voor vertrek uitgevoerd zijn via deze site.
Sinds begin 2016 is er een uitzondering op de mogelijkheid voor houders van een Nederlands paspoort om door middel van het visumontheffingsprogramma naar Amerika te reizen. Als je sinds 2011 in Syrië, Irak, Iran of Soedan geweest bent, dan heb je wél een visum nodig en kun je niet met een ESTA het land in reizen. Uitzonderingen zijn mensen die als journalist, hulpverlener of lid van een internationale organisatie naar deze vier landen gereisd hebben.
Meer informatie over reizen naar Amerika vind je hier.
Het invoeren van alle soorten drugs is ten strengste verboden en personen die elders in verband met handel van drugs ooit veroordeeld zijn mogen het land niet in. Bij aankomst in Amerika is er kans dat je ruit gepikt wordt en ondervraagd wordt naar je reisdoel, verblijfplaats en meer. Dit zijn meestal routinecontroles die steekproefsgewijs plaatsvinden en zijn vormen niet direct aanleiding om je zorgen te maken.
Het invoeren van bederfelijke etenswaren zoals vlees, groente, fruit, melk en kaas is verboden. Dit dien je in het vliegtuig achter te laten bij aankomst.
De invoer van sigaretten is beperkt tot 200 stuks per volwassene (of 50 sigaren). Sterke drank is beperkt tot 1 liter per volwassene.
Reisseizoen & klimaat Key West heeft een tropisch savanneklimaat (type Aw). Het hele jaar door is het warm tot zeer warm. Tijdens de wintermaanden ligt de temperatuur overdag rond de 24-25 graden en zelfs 's nachts is het nog aangenaam warm met minimumtemperaturen die rond de 17-18 graden liggen. Veel kouder wordt het zelden, in tegenstelling tot het vasteland van Florida waar koufronten vanuit het noorden meer kans hebben om ervoor te zorgen dat er een koelere periode is. De wintermaanden zijn ook de droogste maanden op Key West. In de periode november tot en met april regent het gemiddeld ongeveer 6 dagen per maand. Deze regen valt vrijwel altijd in de vorm van buien waarna de lucht vaak snel weer opklaart. Het stabielere weer in de winter zorgt er ook voor dat dit het drukkere en duurdere hoogseizoen is voor Key West.
Vanaf april stijgen de temperaturen om snel uit te komen bij tropische temperaturen van 31-32 graden in de zomer. Niet alleen de temperatuur stijgt in de zomermaanden, ook de relatieve luchtvochtigheid en de kans op regen. De lucht wordt duidelijk vochtiger en instabieler. De kans op wolkenloze dagen is in de zomermaanden veel kleiner dan in de winter. Ongeveer de helft van de dagen in de periode juni-september valt er neerslag. Vaak in de vorm van buien, soms zit er echt een dag tussen dat er grote hoeveelheden regen geregistreerd wordt, soms in combinatie met felle wind. Er is vanaf juli tot begin december ook een kans op orkanen en tropische stormen. Key West ligt in een gebied waar ieder jaar in die periode orkaanactiviteit heerst. De kans echter dat Key West daadwerkelijk getroffen wordt door een orkaan op het moment dat jij daar op vakantie bent is veel minder klein dan dat het lijkt. Omdat men orkanen al dagen van tevoren aan ziet komen is er in het geval dat er wel kans is om getroffen te worden door een orkaan voldoende tijd om maatregelen te nemen. Toeristen worden dan indien nodig geëvacueerd.
Op het klimaat van Key West lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief gedetailleerde klimaattabellen.
Op de Key West zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Key West.
 
Klimaattabel

 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand temp. zeewater
in °C
januari 24 17 8 7 24
februari 24 17 9 6 24
maart 26 20 10 6 24
april 28 21 11 5 25
mei 29 23 11 9 27
juni 31 25 10 13 28
juli 32 26 10 13 29
augustus 32 26 10 15 30
september 31 25 9 14 29
oktober 29 23 8 10 28
november 27 21 8 7 27
december 24 18 7 7 25
Geld De monetaire eenheid in Florida (Verenigde Staten) is de Amerikaanse dollar ($). Er zijn voldoende mogelijkheden om geld te pinnen en credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd. Het betalen met contant geld kan je korting opleveren in zelfstandige winkels. Houd er rekening mee dat men op veel plekken niet graag biljetten van 100 dollar accepteert.
Handig is om ervoor te zorgen dat je voor fooien altijd wat briefjes van 1 en 5 dollar op zak hebt. Voor tolwegen en parkeerautomaten is het handig om voldoende kleingeld op zak te hebben.
Fooien In Amerika leeft dienstverlenend en bedienend personeel van fooien. Voor horecapersoneel is het voor een groot deel het inkomen. Obers en barmensen verwachten een fooi van 15 tot 20 procent over de totale rekening. Op veel toeristische plekken wordt de fooi in de vorm van "gratuity" of "tip" al aan de rekening toegevoegd. Indien je meent slecht bediend te zijn kun je dit bedrag van de rekening afhalen.
Ook kruiers (bell boys), conciërges, kamermeisjes en taxichauffeurs verwachten een fooi voor elke dienst die ze je bewijzen. In een hotel betaal je minimaal $ 1 per koffer of tas, kamermeisjes $ 1 tot $ 2 per dag en taxichauffeurs 10 tot 20 procent van de ritprijs. Als een conciërge van het hotel je een dienst bewijst (iets regelt voor je) is het raadzaam om een fooi te geven. Een tweede keer zul je dan net zo goed en snel geholpen worden.
Tijdsverschil In Key West is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Omdat men hier ook zomer- en wintertijd kent is het tijdsverschil vrijwel het hele jaar gelijk. Uitzonderingen zijn de volgende periodes omdat Daylight Saving Time in Amerika eerder ingaat en later eindigt:
- tussen de tweede zondag en de laatste zondag van maart
- tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november
In deze periodes is het tijdsverschil 5 uur, deze regeling geldt sinds het jaar 2007.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 januari -  Nieuwjaarsdag
laatste maandag van mei - Memorial Day
4 juli - Independence Day
eerste maandag van september - Labour Day
vierde donderdag van november - Thanksgiving
25 december - Kerstmis
Lokale feesten:
- in juli worden de Hemingway Days gehouden waarin er allerlei activiteiten zijn rondom de beroemde schrijver Ernest Hemingway
- eind oktober is er het Fantasyfest waarbij het Hallowoonfeest uitbundig gevierd wordt door middel van diverse feesten
Taal In Key West is de officiële taal en de voertaal Engels.
Gezondheid De medische voorzieningen in Key West zijn uitstekend. Het Lower Keys Medical Center herbergt 75 artsen en specialisten en is gevestigd in het noordwesten van Key West. Verder vind je op het eiland een aantal artsen, tandartsen en dierenartspraktijken. Het nivo van de medische voorzieningen in Key West is net als in de rest van Amerika uitstekend te noemen.
Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen. Let erop dat de medische zorg in Amerika vaak duurder is dan in Nederland dus kijk of de dekking voldoende is voor de Verenigde Staten.
De zonkracht in Key West is veel hoger dan in Nederland. Tussen maart en september ligt de maximale UV-index op de hoogste waardes van 10 of 11. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor de Verenigde Staten is 001
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Key West Florida is 0031
Mobiel bellen in Key West is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk, mits de contractant gebruik kan maken van roaming-diensten.
Het mobiele netwerk in Amerika is een 1900 Mhz netwerk. In Nederland hebben we 900 Mhz en 1800 Mhz netwerken. Om mobiel te kunnen bellen in Amerika heb je daarom een triple-band, quad-band of een Amerikaans 1900 Mhz toestel nodig.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 110 Volt (60 Hz). Veel Nederlandse apparatuur werkt ook op 110 Volt (110-240 Volt). Zo niet, dan is er een transformator nodig van 110 naar 220 Volt.
De stekkers wijken af van onze stekkers, vandaar dat voor onze elektrische apparaten een adapter nodig is. Deze is te koop op de meeste Europese luchthavens (bijv. Schiphol) en bij de ANWB.
Veiligheid

- Een potentieel gevaar in Key West (en de rest van Florida) zijn orkanen en tropische stormen. Het is niet zo dat Key West elk jaar getroffen wordt door een orkaan en dat elke orkaan zeer veel schade veroorzaakt, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden als je naar Key West reist. Op het klimaat van Key West lees je meer over orkanen en het orkaanseizoen in Key West.
- de zon is erg fel in Key West. Tijdens de wintermaanden is de zonkracht al even sterk als bij ons hartje zomer. Tussen maart en september is de zon gemeen fel waardoor onbeschermd zonnen of buiten lopen gemakkelijk kan resulteren in verbranding van de huid. Dit effect wordt nog eens flink versterkt door het reflecterende zeewater als je je op de Golf van Mexico begeeft. Goed smeren met zonnebrandcrème is daarom een must, het liefst met een hoge beschermingsfactor. Probeer tevens tussen 11 en 15 uur niet te zonnebaden. Als je gaat snorkelen is het raadzaam om ook een (oud) shirt aan te trekken ter bescherming tegen de zon.
- Key West zal niet bovenaan de lijst staan van mogelijke doelwitten van terroristische aanslagen. Toch loopt elke bestemming in de Verenigde Staten gevaar als het gaat om aanslagen door vijanden van Amerika.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Let op! - Het met de neus in tegengestelde richting van de rijrichting parkeren levert je een parkeerboete op
- Politieagenten, mensen van de immigratie dienst en douanebeambten hebben onder werktijd geen gevoel voor humor. Behandel ze met respect, beantwoord netjes hun vragen en probeer niet grappig te zijn.
- Naakt zonnen is officieel nergens toegestaan. Wie wel naakt wil zonnen en zwemmen kan dat doen op het strand bij Boca Chica. Ook dit is geen officieel nudistenstrand maar hier wordt het wel al jarenlang gedaan. Meer informatie vind je op de Florida Keys Naturisten Club
- Topless zonnen is op openbare stranden verboden. Wel kun je op enkele privéstranden van hotels topless zonnebaden. Sommige hotels hebben een speciaal zonnedek voor (deels) naakt zonnen
- Alcohol is verboden voor mensen onder de 21 jaar en legitimatie is verplicht om je leeftijd aan te tonen bij twijfel.
Tips (zien & doen) - je moet 's avonds zeker de zonsondergang vanaf de Sunset Pier bekijken. Onder het genot van een drankje en live muziek zie je de zon langzaam ondergaan in de Golf van Mexico
- op ruim een uur rijden van Key West kun je met dolfijnen zwemmen. Het Dolphin Research Center op Marathon Key (Florida Keys) is een diervriendelijk park waar je kunt zwemmen met dolfijnen. Hier kun je ook kiezen voor de Dolphin Dip, waarbij je meer speelt dan zwemt met dolfijnen. Voor jongere kinderen (4-6 jaar) meer geschikt dan zwemmen met dolfijnen en ook voor ouderen misschien wel leuker.
- vanuit Key West worden er diverse boottochten georganiseerd. Zo kun je op een feestboot meevaren om van de zonsondergang te genieten maar kun je ook met een catamaran de Golf van Mexico op gaan om te gaan snorkelen
- wie de onderwaterwereld liever bekijkt zonder zelf nat te worden kan het Key West Aquarium bezoeken.
- het middelpunt van Key West is Mallory Square. Dit plein trekt elke avond veel publiek die komen kijken naar straatartiesten tijdens de 'Sunset Celebration'
- Sloppy Joe's is een begrip in Key West. Deze bar aan Duval Street staat bekend om de live muziek en het feit dat de schrijver Ernest Hemingway hier regelmatig vertoefde
- wie de originele Hemingway daiquiri wil proeven moet een "papa doble" bestellen
- een bezoek aan Key West is niet compleet zonder een foto bij Southernmost Point te maken. Dit meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten ligt op slechts 90 mijl van Cuba.
- de Curry Mansion Inn is een historische Bed & Breakfast die vrijwel altijd in de top tien van beste B&B's in Amerika genoemd wordt. Ook al overnacht je hier niet dan moet je zeker even een kijkje gaan nemen
- het voormalige huis van schrijver Ernest Hemingway doet tegenwoordig dienst als museum. Je vindt het Ernest Hemingway Home & Museum aan 907 Whitehead Street in de oude binnenstad van Key West
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Key West"
Wist je dat... ... Key West door het Amerikaanse leger gebruikt wordt voor spionage- en afluisteractiviteiten van Cuba
... Key West in 1982 zich onofficieel afscheidde van de Verenigde Staten. Nog steeds is de Conch Republic een begrip op Key West
Cultuur  
Zomerzonbestemming (klam en verhoogde kans op neerslag)
Winterzonbestemming (heerlijk weer in de winter)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (uitstekend uitgaansleven)
Winkelen  
Stranden (vooral privéstranden bij hotels)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur (parkeren soms een ramp)
Prijspeil (voor Amerikaanse begrippen aan de dure kant)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl