Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / informatie / Amerika paspoort & visum informatie

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie


gerelateerde sites
:
vakantiebenodigdheden

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Reizen naar Amerika
Wie naar de Verenigde Staten van Amerika wil reizen krijgt te maken met aangescherpte veiligheidsmaatregelen en specifieke eisen ten aanzien van paspoorten en het vooraf aankondigen van een reis.

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mťt chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.
De normale Nederlandse paspoorten voldoen aan de eisen die de autoriteiten stellen, de zogenaamde noodpaspoorten niet. Houd daar rekening mee als je met een noodpaspoort naar Amerika wilt reizen.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

Sinds begin 2016 is er een uitzondering op de mogelijkheid voor houders van een Nederlands paspoort om door middel van het visumontheffingsprogramma naar Amerika te reizen. Als je sinds 2011 in SyriŽ, Irak, Iran of Soedan geweest bent, dan heb je wťl een visum nodig en kun je niet met een ESTA het land in reizen. Uitzonderingen zijn mensen die als journalist, hulpverlener of lid van een internationale organisatie naar deze vier landen gereisd hebben.

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. ESTA aanvragen waren tot september 2010 gratis, 8 september 2010 wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
De Nederlandse ESTA aanmelding kun je via deze link doen. Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika. Je hebt wel een creditcard nodig om via de Amerikaanse site je ESTA te regelen.

Je kunt je ESTA voor Amerika simpel regelen via VisumBuitenland.nl. Hier neemt de ESTA aanvraag slechts enkele minuten in beslag, hebben ze Nederlandse 24/7 klantenservice, kun je via PayPal, Creditcard, iDEAL en Bancontact betalen en je ontvangt je ESTA nog dezelfde dag.

Deelnemende landen
Houders van een paspoort uit ťťn van de volgende landen deelnemen aan het Visa Waiver Program:

Andorra Frankrijk Luxemburg Singapore TsjechiŽ
Oostenrijk Duitsland Monaco SloveniŽ Estland
AustraliŽ IJsland Nederland Spanje Hongarije
BelgiŽ Ierland Nieuw Zeeland Zweden Letland
Brunei ItaliŽ Noorwegen Zwitserland Litouwen
Denemarken Japan Portugal Verenigd Koninkrijk Slowakije
Finland Liechtenstein San Marino Republiek Malta Zuid-Korea

Douaneregels
Alles over wat je wel en niet in mag voeren in Amerika lees je hier.

Disclaimer
Alle hier boven vermelde informatie is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit diverse bronnen. In het geval van onjuistheden of fouten zijn wij op geen enkele wijze aansprakelijk.

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl