Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / vakantie / auto huren

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Autoverhuur portals:
alles over auto's huren
autohuurtips
autoverhuur nieuws & tips
auto huren op vakantie
autoverhuur tips en informatie

Autoverhuurbedrijven:
Alamo
Car del Mar
Holiday Cars

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt nog niet gesponsord

Auto huren in het buitenland

Er zijn veel autoverhuurders actief in het buitenland. Als toerist zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het is soms lastig te bepalen welke verhuurder nou wel en niet betrouwbaar is. Dat ook een naam niet alles zegt zul je merken als je wat vaker per jaar in het buitenland een auto huurt. Zo kan autoverhuurder "X" op Ibiza een uitstekend kantoor hebben terwijl hun vestiging in Dubai een matig onderhouden wagenpark heeft of haar afspraken niet nakomt. Als het aankom op lokale bedrijven dan wordt het nog lastiger. Want daar zitten vaak hele goede tussen die jarenlang een ijzersterke reputatie hebben op die bestemming, maar ook een aantal slechte waarbij je slecht onderhouden auto's meekrijgt, te maken krijgt met onduidelijke meerkosten of achteraf bedonderd wordt met schade die niet dor jou ontstaan is. Deels kun je op je gevoel afgaan. Een goede site waarbij de voorwaarden duidelijk aangegeven worden is al een goed begin. Kijk ook of het wagenaanbod actueel is (nieuwe modellen) en zoek vooral naar ervaringen van anderen. Als een bedrijf veelvuldig geroemd wordt of juist bekritiseerd wordt, dan zal er in beide gevallen vaak een kern van waarheid zitten.

Er zijn pakweg vier soorten autoverhuurders te onderscheiden:

1) Lokale autoverhuurders. Dit zijn niet per definitie kleine verhuurbedrijven. Soms zijn ze lokaal zelfs de grootste verhuurder omdat ze scherpere tarieven kunnen bieden dan de internationale ketens en midden in de markt staan. Goed ondernemerschap kan in dit geval tot uitstekende autoverhuurbedrijven leiden.

2) Lokale ketens. In sommige regio's vind je ketens terug die actief zijn in één of meerdere bij elkaar gelegen (ei)landen. Dit zie je o.a. terug in Griekenland, Spanje en de Canarische Eilanden.

3) Internationale ketens. Wie regelmatig reist zal namen zoals Hertz, Avis, Alamo, Sixt en National zeker bekend voorkomen. Deze internationale autoverhuurketens kom je veelvuldig tegen op en rondom internationale luchthavens. Vaak werken ze ook samen met hotelketens, reisorganisaties en andere bedrijven uit de reisbranche die behoefte hebben aan samenwerkingen met globale partners. Kenmerkend voor internationale ketens is dat ze een eigen wagenpark hebben, dat er over het algemeen een vrij jong en goed onderhouden wagenpark is en dat er sprake is van duidelijke overeenkomsten zonder onaangename verrassingen.

4) Brokers / tussenpersonen. Een steeds groter deel van de vakantieauto's wordt verhuurd via zogenaamde brokers. Deze vaak internationaal opererende bedrijven zijn een tussenpersoon tussen de klant en de verhuurder. Die verhuurder kan zowel een lokale verhuurder, een lokale keten of een internationale keten zijn. Meestal betaal je de huur na boeking aan de broker, waarna je met een voucher je huurauto op kunt halen. Soms hoef je alleen maar met een creditcard je boeking te garanderen en betaal je ter plaatse.
Autoverhuursites die als broker optreden hebben vaak speciale prijsafspraken met de leveranciers van auto's waardoor er niet zelden extra scherpe tarieven aangeboden kunnen worden. Je weet niet altijd vooraf wie de auto gaat leveren. De meeste sites zijn daar niet erg transparant in.

Bij de volgende websites kun je prijzen van huurauto's onderling vergelijken en direct via internet boeken:
Sunny Cars
Easyterra.nl

Op onze pagina autoverhuur tips en informatie staat uitgebreide informatie over het huren van een auto in het buitenland.

Vervelende verrassing: Soms betaal je toeslag bij regen

Een auto huren in het buitenland? Let op je rechten en plichten!