Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje /Moraira

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Moraira?
klimaat & weer van Moraira
Moraira in foto's
Moraira informatie
Moraira nieuws & tips
Moraira voor beginners
Moraira op mooistedorpjes.nl
Moraira startpagina
Moraira
Moraira Costa Blanca
Teulada-Moreira
kaart van Moraira
wikipedia over Teulada-Moraira
Costa Blanca startpagina
Xenofilia over Moraira

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt gesponsord door SpaanseZon.nl, aanbieder van luxe villa's in Moraira

Praktische informatie over Moraira
Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in. Moraira vormt samen met het 4 kilometer landinwaarts gelegen Teulada één gemeente in de provincie Valencia. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Bijna alle toeristen verblijven in vrijstaande villa's, gelegen in residentiële zones en vrijwel altijd voorzien van een eigen zwembad. Je ziet het op straat ook erg goed aan het soort toeristen dat er rondloopt. Veelal mensen met een bovenmodaal inkomen zonder dat er sprake is van een opgeblazen sfeer.
Je zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar. In de bebouwde kom van Moraira heerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt. De sfeervolle terrasjes zijn zeker 's avonds altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te klagen over de belangstelling.
De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door visinkopers en toeristen uit de hele omgeving.

Reizen naar Moraira Met het vliegtuig kun je vliegen naar Alicante (80 kilometer ten zuiden van Moraira) of Valencia (110 kilometer noordwaarts). Vluchten vinden plaats vanuit Amsterdam als Rotterdam (Alicante).
De afstand Nederland-Moraira is met de auto afhankelijk van de gekozen route en de vertrekplaats in Nederland ongeveer 1900 tot 2200 kilometer. De 2 belangrijkste routes zijn via Luxemburg-Metz-Lyon-Orange-Montpellier-Barcelona-Valencia via de A31, A7, A9 en AP7 of Lille-Parijs-Vierzon-Clermont/Ferrand-Narbonne-Barcelona-Valencia via de A1, A10, A71, A75, A9 en AP7. Beide routes leiden over tolwegen en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn. Aan tolkosten ben je voor de heen- en terugreis ongeveer tweehonderd euro kwijt, met caravan tegen de driehondrd euro.
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Alicante of Valencia duurt ongeveer 2 uur en een kwartier.
Overnachten Overnachten in Moraira doe je vooral in privé-villa's. Het dorp kent slechts enkele kleinere hotels en appartementengebouwen, die vrijwel niet door Nederlandse touroperators aangeboden worden.
De privévilla's hebben vrijwel altijd een eigen zwembad en kunnen tot 3-4 kilometer landinwaarts liggen. Let bij boeking dus altijd goed op de ligging. Het boeken van de villa's geschiedt in de meeste gevallen rechtstreeks bij de eigenaar die zijn of haar villa via internet aanbiedt. Steeds meer villa's worden inmiddels ook aangeboden via bemiddelingssites.
Het dorp telt één camping: Camping Moraira, gelegen aan de rand van het dorp op een paar honderd meter afstand van zee en strand. De camping biedt ongeveer 100 staanplaatsen voor toercaravans en is het hele jaar open.
Reizen in Moraira In Moraira is een auto bijna onmisbaar, tenzij dat je in de dorpskern zit. De meeste toeristen die per vliegtuig naar Moraira komen reserveren daarom meestal een huurauto.
De fiets wordt in Moraira en omgeving alleen gebruikt om te sporten en niet als vervoersmiddel. De wegen zijn niet ingericht op fietsers en er zijn veel smalle, steile en bochtige wegen waarop fietsen geen pretje is.
Moraira heeft een eigen taxibedrijf dat 24 uur per dag operationeel is. Zij verzorgen indien gewenst ook vervoer tussen Moraira en de luchthavens van Valencia en Alicante.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Moraira ligt aan de Costa Blanca dat één van de meest aangename klimaten van Europa kent. Ruim 300 dagen zon per jaar, lange zomers en milde winters maken Moraira het hele jaar aantrekkelijk voor toeristen. In de maanden juni, juli en augustus is er vrijwel geen neerslag, maar ook in de rest van het jaar is het relatief droog.
Op het klimaat van Moraira lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
max. temp.
in °C
Gemiddelde
min. temp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 16 6 6 5 15
Februari 17 6 7 4 15
Maart 19 8 7 6 16
April 21 11 9 6 18
Mei 24 13 10 6 20
Juni 28 17 11 3 22
Juli 31 20 12 1 23
Augustus 32 21 11 2 24
September 29 18 9 5 23
Oktober 25 14 7 7 21
November 20 10 6 6 19
December 17 8 6 6 17
Geld De monetaire eenheid in Moraira (Spanje) is de euro (€). Moraira kent opvallend veel geldautomaten. Het pinnen van geld zal daarom nooit een probleem zijn, tenzij er geen saldo op uw rekening staat ;-)
Credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd.
Fooien Fooien geven is vrij gebruikelijk. Geef obers en taxichauffeurs een fooi van 5 tot 10%.
Tijdsverschil Er is geen tijdsverschil tussen Moraira (Spanje) en Nederland.
Feestdagen Naast de nationale feestdagen kent Moraira meerdere religieuze feesten waarbij er flink uitgepakt wordt.
Nationale feestdagen:
1 januari -  Nieuwjaarsdag
6 januari - Driekoningen
1 mei - Dag van de Arbeid
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal In Moraira wordt Spaans gesproken. In de meeste winkels en restaurants spreekt het personeel ook Engels en soms andere talen zoals Duits, Frans of Nederlands.
Gezondheid De medische voorzieningen in Moraira zijn goed. Er zijn meerdere medische posten, apotheken en tandartspraktijken. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht in Spanje is aanzienlijk hoger dan in Nederland. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te gebruiken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Moraira is 0031
Mobiel bellen in Spanje is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. In het dorp zijn meerdere straattelefoons aanwezig.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Men gebruikt in Spanje dezelfde stekkers als in Nederland.
Veiligheid De sfeer in Moraira is gemoedelijk en het is er relatief veilig. Diefstal of zakkenrollerij kunnen voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis.
De aanwezigheid van veel villa's en dus rijkere gasten trekt helaas ook inbrekers naar Moraira. Zorg er daarom voor dat uw villa altijd goed afgesloten is. De tijd dat je hier onbezorgd de boel bij afwezigheid open kon laten staan is inmiddels ook verleden tijd.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken..
Let op! - In de bebouwde kom moet er voor de meeste parkeerplaatsen betaald worden. Parkeerwachters zijn vrij fanatiek met het uitschrijven van parkeerboetes.
- Postzegels kopen is niet eenvoudig. Bij de meeste winkels waar je ze kunt kopen kan dat alleen maar in combinatie met de aanschaf van kaarten
- De meeste winkels zijn tijdens de siësta gesloten
- Vrijwel alle villa's zijn voorzien van een septic tank in plaats van dat ze aangesloten zijn op een riolering. Een dergelijk systeem kan vrij snel ontregeld raken door teveel toiletpapier of het doorspoelen van andere zaken.
Tips (zien & doen) - De omliggende plaatsen Denia, Javea en Calpe zijn de moeite waard om te bezoeken.
- Een prachtig dorpje is het op bijna een uur rijden gelegen Guadaleste. Vanuit het te bezoeken kasteel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en dan met name op het wat lager gelegen stuwmeer
- Benidorm ligt op een half uurtje rijden. Als je houdt van massatoerisme, drukke stranden, drukke winkelstraten vol met troep, betonnen kolossen, uitlaatgassen en ongezellige terrasjes dan zul je je hier thuisvoelen. Anders is er maar één advies: wegblijven uit deze stad
- Bij Benidorm heb je een Mundomar en Aquamundo liggen. Mundomar is een soort dolfinarium met een geweldig uitzicht op de stad en een leuke dolfijnenshow. Aquamundo is een zwembadparadijs / waterpark dat er naast ligt
- Terra Mitica ligt net buiten Benidorm en is volgens de gidsen één van de grootste themaparken van Spanje.
- Terra Natura is een mooi opgezette dierentuin die bij Terra Mitica in Benidorm ligt. In vergelijking met bijvoorbeeld Blijdorp in Rotterdam is biedt deze dierentuin minder dieren en is de entreeprijs hoger.
- Het derde park bij Terra Narura en Terra Mitica is Aqua Natura, een waterpark waar je in combinatie met een entreeticket voor Terra Natura goedkoper binnenkomt. Na een warm bezoek aan de dierentuin kun je hier heerlijk afkoelen in het zwembad.
- Het dorp Villajoyosa (
La Vila Joiosa) is een zeker een bezoekje waard. Wandel door de schilderachtige straatjes en bezoek de chocoladefabriek Valor S.A. die naast een shop met heerlijke chocoladespecialiteiten ook een klein museum herbergt. Een vriendelijke dame leidt u door het museum en de oudste chocoladefabriek van Spanje
- Vanuit Altea kun je per veerboot naar de Balearen varen (Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera). Een weekendje feesten op Ibiza behoort dus ook tot de mogelijkheden
- Steeds meer restaurants en bars bieden gratis draadloos internet aan voor hun gasten

Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Moraira"
Wist je dat... ... Moraira relatief veel Chinese restaurants kent. Voor enkele euro's kun je al deelnemen aan een Chinees buffet.
... Moraira regelmatig als Moreira geschreven wordt.
... er Duitse en Engelse slagers bij het dorp zitten
... je vanuit veel plaatsen in het dorp een prachtig uitzicht hebt op Calpe en de bijliggende rots
... er een aantal goede grotere supermarkten zitten die naast lokale producten ook veel Nederlandse, Duitse en Engelse producten verkopen. De beste supermarkt is Pepe la Sal bij de urbanisatie San Jaime
... er meerdere internetcafés zijn in het dorp
... van dagblad De Telegraaf dagelijks de nieuwste editie van die dag te koop is
Cultuur  
Zomerzonbestemming (warm, zonnig en droog)
Winterzonbestemming (milde winters met vrij weinig neerslag)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (vooral terrasjes en restaurants)
Winkelen  
Stranden (meerdere stranden)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (vergelijkbaar met Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl