Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Caribische eilanden / Curaçao

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Curaçao
5x zien & doen op Curaçao
alles over Curaçao
bijzondere plaatsen op Curaçao
Curaçao beste reisperiode
Curaçao bezienswaardigheden
Curaçao informatie
Curaçao op landenwijzer.nl
Curaçao klimaat & weer
Curaçao nieuws & tips
Curaçao top 10
Curaçao voor beginners
Curaçao zonkalender
waar overnachten op Curaçao
winterzon op Curaçao
Willemstad informatie
meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Curaçao
Curaçao is een land dat behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Tot 10 oktober behoorde het eiland tot het voormalige land Nederlandse Antillen, waarvan het op Curaçao gelegen Willemstad de hoofdstad was. Curaçao ligt in de Caribische Zee, ten noorden van Venezuela. Geografisch behoort Curaçao tot de Benedenwindse Eilanden (vanwege de ligging ten opzicht van de noordoostpassaat) en de Kleine Antillen, waarmee de eilanden ten oosten en zuiden van Puerto Rico aangeduid worden.
Vanwege de koloniale geschiedenis waarbij Curaçao anderhalve eeuw een kolonie van Nederland is geweest is Curaçao een mengelmoes van Caribische sfeer met Nederlandse invloeden, waaronder de Nederlandse taal. Omdat de huidige bewoners voor een groot deel afstammen van mensen die van elders (o.a. West-Afrika, Europa en Latijns-Amerika) door de eeuwen heen naar Curaçao gekomen zijn is de prachtige smeltkroes ontstaan die je heden ten dage aantreft op dit prachtige Caribische eiland.
Dankzij de vliegverbindingen tussen Amsterdam en Curaçao is het land decennia lang een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen. Niet alleen toeristen weten het tropische eiland te vinden, landgenoten trekken ook naar Curaçao op daar tijdelijk of permanent te gaan wonen en/of werken. Net als Aruba en Bonaire is Curaçao een geliefde bestemming voor stages, waardoor je in het uitgaansleven op het eiland relatief veel Nederlandse jongeren tegenkomt. Wat betreft sfeer en landschap wijkt Curaçao duidelijk af van de ernaast eilanden Bonaire en Aruba. Waar Aruba zich vooral richt op de rijkere toerist uit de Verenigde Staten en Bonaire vooral een rustige duikbestemming is, daar lijkt Curaçao het meest op een normaal eiland waar het alledaagse leven centraal staat en handel naast het toerisme als belangrijke bron van inkomsten bestaat. De economie van Curaçao staat regelmatig onder druk. Het eiland kent dan ook redelijk hoge werkloosheidscijfers en een substantieel deel van de bevolking heeft moeite om rond te komen. Als gevolg hiervan heerst er op dit eiland dan ook meer criminaliteit dan op de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen. Meer over de criminaliteit lees je bij het stukje veiligheid. Laat je niet teveel afschrikken hierdoor, want ook veel andere populaire vakantiebestemmingen hebben te maken met criminaliteit of erger.

Het toerisme naar Curaçao is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door uitbreiding van het aantal vluchten en pakketreizen naar het zonnige Curacao is het aantal mensen dat vanuit Nederland een vakantie boekt explosief gestegen. Niet raar als je je bedenkt dat het eiland steeds beter betaalbaar wordt, het gegarandeerd warm is en je daar niet te maken hebt met de terreurdreiging die Europa wel teistert. Goedkoop naar Curaçao reizen wordt steeds eenvoudiger, zeker als je niet vast zit aan bepaalde reisperiodes. Wie enigszins flexibel is moet in staat zijn om voor leuke prijsjes een vakantie op Curaçao te kunnen vieren. Zelfs de all inclusive vakanties op Curaçao zijn tegenwoordig relatief betaalbaar.

De vijf favoriete plekken van onze redacteur
Natuurlijk heeft onze Curaçao-redacteur zijn eigen favoriete plekjes in Curaçao. In het stuk '5x zien & doen op Curaçao' lees je welke plekken je op Curaçao volgens hem niet mag missen!

Op vakantie naar Curaçao

De mooiste vakanties op Curaçao boek je via Tui.nl. Deze reisorganisatie heeft het grootste aanbod van Curaçao vakanties. Het grote voordeel van TUI is dat ze geregeld zeer aantrekkelijke last minute aanbiedingen naar Curaçao hebben.
Boek nu de voordeligste vakanties naar Curaçao bij TUI

Reizen naar Curaçao Naar Curaçao doe je per vliegtuig. Vanaf Schiphol kun je met KLM en TUI naar Hato Airport op Curaçao vliegen. De vliegtickets naar Curaçao zijn voor beide maatschappijen van belang, omdat hier redelijk leuke marges op te behalen zijn. Niet alle vluchten gaan rechtstreeks, soms heb je een overstap of tussenstop op Aruba of één van de andere Antillen. Omdat deze Nederlandse maatschappijen vrijwel een monopoliepositie hebben op deze routes, waardoor met name tijdens de Nederlandse schoolvakanties de ticketprijzen soms vrij hoog kunnen liggen.
Let bij het boeken van een vliegtickets naar Curaçao goed op de vluchttijden. In sommige reisschema’s zit een tussenstop ingecalculeerd.
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht naar Hato Airport op Curaçao duurt ruim negen uur, de terugvlucht duurt in de regel iets korter vanwege wind mee waar je dan mee te maken hebt.
Overnachten Curaçao telt een redelijk divers aanbod van accommodaties, waarbij het grootste aantal bedden te vinden zijn in hotels en villa’s. De afgelopen jaren zie je een toename in de belangstelling voor Curaçao, wat op zijn beurt weer heeft gezorgd voor een toename in het aantal beschikbare hotelbedden. Zo opende het luxe Santa Barbara Beach Golf Resort haar deuren in Nieuwpoort en ten zuiden van de wijk Otrobanda in Willemstad verwelkomde het vijfsterren hotel Renaissance Curacao Resort & Casino haar eerste gasten. Andere luxe hotels zijn het Hilton, Floris Suite Hotel, het Marriot en het Livingstone Jan Thiel Resort.
Wie een villa wil huren kan verspreid over het eiland een groot aantal privévilla’s huren. Relatief liggen de prijzen van losse villa’s vrij gunstig ten opzichte van hotelkamers in luxe hotels op Curacao. Onder Nederlanders zijn de villa’s en appartementen op het Papagayo Beach & Lounge Resort erg in trek.
Kampeerders hebben op Curaçao weinig te zoeken. Officiële campings zijn er niet op Curaçao en om zomaar elders in de vrije natuur een tentje op te zetten is niet direct aan te raden. En waarom zou je eigenlijk? Er is immers zoveel keuze aan leuke hotels op Curaçao!

Het aanbod van goede all-inclusive hotels op Curaçao wordt steeds groter. De vraag naar dit soort hotels waar je niet apart hoeft te betalen voor eten en dringen neemt ieder jaar verder toe.

Curaçao is tijdens de Nederlandse schoolvakanties relatief duur. Dat wordt vooral veroorzaakt door de hoge vraag naar vliegtickets, waardoor de prijzen opgedreven worden. Wie een voordelige Curaçao aanbieding wil vinden die maakt meer kans buiten de Nederlandse schoolvakanties.

Wil je uitgebreide informatie hebben? De website waarovernachtenin.nl geeft de beste tips over waar je goed en betaalbaar kunt overnachten op Curacao.

 

Reizen in Curaçao Autorijden is prima te doen op Curaçao. Als je echt wat van het eiland wilt zien dan zouden we graag willen adviseren om een huurauto te nemen. De prijzen liggen ten opzichte van andere Caribische bestemmingen op een redelijk laag niveau. De brandstofprijzen zijn op Curaçao ook een stuk lager dan wat je in Nederland gewend bent.
Taxi’s zijn een uitstekend alternatief voor wie geen auto wil rijden. Taxi’s zijn voldoende beschikbaar. Spreek met de chauffeur vooraf een prijs af, want de taxi’s kennen geen taximeter.
Hotels hebben vaak de beschikking over pendelbussen die gasten van en naar de luchthaven brengen. Hotels die buiten Willemstad staan gebruiken deze bussen vaak ook om hotelgasten tussen het hotel en de stad te vervoeren.
Curaçao kent een redelijk en goedkoop netwerk van bussen. In Willemstad vind je twee busstations (in Punda en in Otrobanda) van waaruit de bussen vertrekken. Zonder vaste dienstregeling kun je gebruik maken van de minibusjes die je aan het woord ‘bus’ op de kentekenplaat herkent. Deze minibusjes kun je op elke gewenst punt staande houden om op te stappen.
Curaçao kent geen spoornetwerk; reizen per trein is dus niet mogelijk op het eiland.
Douane & documenten Om naar Curaçao te reizen heb je een geldig Nederlands paspoort nodig, waarmee je in principe drie maanden op het eiland mag verblijven. Je moet in het bezit zijn van een bevestigde retourvlucht (e-ticket, ticket of reservering) en voldoende geld om minimaal enkele weken te kunnen verblijven op Curaçao.
Pas op met het invoeren van drugs. Dit is streng verboden en er staan zware straffen op. Voorgeschreven medicijnen waar verdovende bestanddelen in zitten moeten voorkomen op het medisch paspoort van de passagier. Tevens moet de meegenomen hoeveelheid in verhouding staan tot de voorgeschreven dosering en de geplande verblijfsduur.
Bij terugkeer op Schiphol moet je er rekening mee houden dat er 100% controles plaats kunnen vinden. Dat betekent dat drugshonden door de passagiers lopen, dat alle bagage bij aankomst gecontroleerd wordt en dat er kans bestaat dat je gefouilleerd wordt. Dit alles heeft te maken met het feit dat er op de vluchten van de Antillen naar Nederland op grote schaal drugssmokkel plaatsvond.
Reisseizoen & klimaat Curaçao heeft een aangenaam tropisch savanneklimaat. De temperatuur ligt overdag altijd rond de dertig graden, ‘s avonds koelt het slechts langzaam af en pas tegen de ochtend wordt de minimum temperatuur van 24 tot 27 graden bereikt. Het verkoelende effect van de vrijwel altijd aanwezige passaatwind wordt overdreven, omdat deze vooral aanwezig is aan de kustgebieden waar de toeristen het minste komen. Langs de zuidwestkust, waar de meeste hotels en villa’s staan, merk je eigenlijk niet zoveel van deze wind. De combinatie van hoge temperaturen met een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het benauwd aan kan voelen.
Het regenseizoen op Curaçao begint in september en duurt tot december. Van een echt regenseizoen met veel regen zoals op veel andere tropische bestemmingen is er echter geen sprake, wel is de kans op buien groter en kunnen zowel de duur als de intensiteit van de buien langer/sterker zijn. Vanaf juni tot december is er in het Caribisch gebied sprake van een orkaanseizoen. Omdat Curaçao ten zuiden van de zogenaamde ‘hurricane lane’ ligt hebben orkanen weinig kans om het eiland te bereiken. Heel af en toe komen deze zware stormen wel erg dicht in de buurt van Curaçao waardoor er overlast door regen en wind ontstaat. Een voorbeeld hiervan is de tropische storm Thomas die begin november 2010 voor veel regen op Curaçao zorgde. Er zijn toen honderden huizen ondergelopen. Ook vielen er twee dodelijke slachtoffers.
Het beste reisseizoen voor Curaçao loopt van februari tot juli. De kans op overwegend zonnige dagen is in die periode het grootst. Houd er rekening mee dat op Curaçao dagenlange periodes met een strakblauwe lucht bijna niet voorkomen. Wolkjes zijn er bijna altijd aan de lucht en van tijd tot tijd kunnen er buien ontstaan.
Op het klimaat van Curaçao lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief gedetailleerde klimaattabellen voor de Dominicaanse Republiek en een aantal plaatsen en streken binnen het land.
Op de Curaçao zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Curaçao.
 
Klimaattabel
deze tabel is een gemiddelde voor het eiland Curaçao. Klimaatinfo per bestemming:
klimaatinfo Curaçao
 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand zeewater
temperatuur
in °C
januari 30 24 8 6 27
februari 30 24 9 4 26
maart 31 25 9 4 26
april 31 26 8 5 27
mei 32 26 8 7 27
juni 32 26 9 9 28
juli 32 26 9 9 28
augustus 32 26 9 8 28
september 33 27 9 10 29
oktober 32 26 8 12 29
november 31 26 8 11 28
december 30 25 8 10 27
Geld De munteenheid op Curaçao is ook na de zelfstandigheid per 10-10-2010 de Antilliaanse gulden (ANG. of NAfl.), ook wel florin genoemd. De koers is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (US$ 1,00 = NAfl. 1,77), waardoor je bij een vakantie op Curaçao profiteert van een zwakke dollar. Aan de andere kant werken koersstijgingen van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro negatief op je vakantiebudget. De dollar is op Curaçao ook een wettelijk erkend betaalmiddel. Het wisselgeld wordt dan echter meestal wel in Antilliaanse guldens gegeven. Op sommige plekken wordt de euro ook geaccepteerd als betaalmiddel. Dit is te herkennen aan een sticker met het euroteken bij de entree.
Creditcards worden op veel plekken geaccepteerd. Vooral met de bekende betaalkaarten van Visa, Mastercard en American Express zul je in de regel weinig problemen ondervinden bij betalingen.
Geld pinnen kan bij een redelijk aantal geldautomaten verspreid over het eiland. normaal gesproken kun je bij de geldautomaten kiezen uit geldopnames in Amerikaanse dollars of in Antilliaanse guldens. Per transactie rekenen de banken een vergoeding voor het pinnen van geld. Deze kosten kunnen per bank verschillen.
Fooien Het geven van een fooi aan bediening in restaurants, bars en hotels hoeft niet. Er is echter al een zogenaamde service charge inbegrepen in de rekening (restaurants 10% en hotels 12%). Een kleine fooi bovenop deze service charge is echter niet geheel ongebruikelijk. Voor taxichauffeurs kun je een fooi van 10% als richtlijn aanhouden. Kruiers geef je 1 NAfl. tot 2 NAfl. per koffer of tas. Voor kamermeisjes laat je een zelfde bedrag per dag achter op de hotelkamer.


 

Tijdsverschil Curaçao ligt in de Atlantische tijdzone (GMT -4), waardoor het in de winter 5 uur vroeger is op Curaçao dan in Nederland. Zodra in Nederland de zomertijd begint bedraagt het tijdsverschil 6 uur. Dit duurt tot eind oktober, als in Nederland de wintertijd weer ingaat.
Om op de heenreis een jetlag te beperken kun je op de dag van aankomst het beste proberen zo laat mogelijk naar bed te gaan, indien mogelijk pas na 11 uur lokale tijd. Herhaal dit de dag daarop en de kans is groot dat je redelijk aangepast bent aan het lokale tijdsritme.
Feestdagen Nationale feestdagen:
01/01 Nieuwjaarsdag
27/04 Koningsdag
01/05 Dag van de Arbeid
30/05 Herdenking van 1969
02/07 Dag van de Vlag
17/08 Herdenking Slavenopstand
21/10 Antillendag
24/12 t/m 26/12 Kerstmis
31/12 Oudjaarsavond
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Hemelvaart (mei/juni)
Pinksteren (mei/juni)
Taal De spreektaal op Curaçao is Papiaments, de officiële taal is echter nog steeds Nederlands. Met Nederlands kun je je prima redden, maar je moet er rekening mee houden dat niet iedereen op Curaçao het Nederlands machtig is. Engels en eventueel Spaans zijn dan prima alternatieven.
Gezondheid Tropische ziektes komen vrijwel niet voor op Curaçao. Inentingen zijn daarom niet verplicht. De grootste risico’s op Curaçao worden gevormd door de zon (risico op verbranding en op langere termijn op huidkanker), een zonnesteek als gevolg van te weinig vocht en de manzanillaboom die ernstige reacties kan veroorzaken van de huid. Aanraking kan door het gif van deze boom ernstige reacties van de huid veroorzaken zoals verbranding, irritatie en blaren. Het onder een manzanillaboom schuilen tijdens een regenbui is ook niet geheel ongevaarlijk, omdat het regenwater ervoor kan zorgen dat het gif naar jou getransporteerd wordt met dezelfde uitwerkingen als directe aanraking met het de boom. Het eten van de vruchten van de boom, die lijken op appeltjes, levert pijn en misselijkheid op. Het gif zou zelfs dodelijk zijn. Acute medische hulp is nodig indien je kind per ongeluk in zo’n ‘onschuldig appeltje’ bijt.
De gezondheidszorg is van een prima niveau. Op het eiland staat één ziekenhuis, dat echter vanuit bijna elke plek op het eiland binnen ruim een half uur te bereiken is. Verder zijn er voldoende artsen en tandartsen te vinden op Curaçao. Veel artsen spreken Nederlands, wat het gemakkelijker maakt om symptomen uit te leggen en de gestelde diagnose te begrijpen.
Uit de kranen in Curaçao komt uitstekend drinkwater, dat zonder enig risico voor de gezondheid gedronken kan worden. Het leidingwater heeft een zeer neutrale smaak zonder de bijsmaak van chloor.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Curaçao is 005999
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Curaçao is 0010100 of +31
Mobiel bellen en gebeld worden is op Curaçao mogelijk met de meeste mobiele telefoons. Jouw provider moet wel roaming toestaan met Curaçao. De kosten voor bellen op Curaçao zijn over het algemeen niet goedkoop. Dit geldt al helemaal voor dataverkeer, waardoor je voor internetgebruik op je smartphone beter gebruik maakt van wifinetwerken, bijvoorbeeld in hotels.
Elektriciteit Curaçao heeft een stroomnetwerk dat lijkt op dat van de Verenigde Staten en Aruba, maar niet helemaal overeen komt. De netspanning op Curaçao is 110-130 volt / 50 hertz. In Amerika en Aruba is dat 60 hertz.
Europese apparaten kunnen vaak een netspanning van 110 tot 240 volt aan. Met een verloopstekker (vanwege de andere stopcontacten) kun je de meeste apparatuur gewoon gebruiken op Curaçao. Pas wel op met föhns, stijltangen en krultangen omdat die oververhit zouden kunnen raken.
In sommige hotels wordt 220 volt stroom aangeboden.
Veiligheid Zoals in de inleiding al geschreven is kun je op Curaçao te maken krijgen met kleine criminaliteit. Het is veel minder erg dan wat er wel eens gesuggereerd wordt en zeker in vergelijking met eind vorige eeuw is er ook al veel verbeterd. Drugs vormen een serieus probleem op het eiland, waardoor er overlast kan zijn van drugs gebruikende jongeren of straathandel in drugs. In de veelal beveiligde villaparken en hotels merk je hier echter niets van. Toch is het belangrijk om een aantal regels in acht te nemen. Laat allereerst geen dure spullen zichtbaar achter in huurauto’s of onbeheerd aan het strand. Berg je sieraden, elektronische apparatuur, horloges en geld indien mogelijk op in een kluis. ‘s Avonds na een uur of tien kun je beter niet meer op straat of op stranden komen. Omdat het dan rustig en donker is ben je een gemakkelijke prooi voor junks, dieven en andere kwaadwillende lieden. Als je van plan bent om een villa te huren op Curaçao kun je er het beste voor kiezen er eentje te huren die op een bewaakt park ligt.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - bij tarieven van hotelkamers en verhuurprijzen van vakantiewoningen zijn de lokale belastingen meestal niet inbegrepen
- omdat merknamen van medicijnen af kunnen wijken van de bij ons gebruikte namen is het belangrijk om etiketten, verpakkingen of recepten bij te hebben van de door u gebruikte medicijnen indien u geen medicijnenpaspoort heeft
- het meenemen van koraal is ten strengste verboden


 

Tips (zien & doen) - Curaçao is gezegend met prachtige stranden, zoals Blue Bay, Grote Knip, Mambo Beach, Playa Kalki en de Jan Thiel Baai
- fietsliefhebbers kunnen op Curaçao fietsen of mountainbiken. Houd er wel rekening mee dat er geen fietspaden of fietsstroken zijn en dat automobilisten niet altijd goed rekening met fietsers houden. Wie wil mountainbiken kan dat het beste met een gids doen, omdat er weinig geschikte mountainbikepaden aanwezig zijn
- het Maritiem Museum in Willemstad geeft een indruk van de geschiedenis en de toekomst van de scheepvaart en de marine in Curaçao
- vanaf de luchthaven gaan er dagelijks meerdere vluchten naar zowel Bonaire als Aruba. Deze vluchten zijn in de regel niet zo duur. Je vliegt in 20 tot 30 minuten naar één van deze twee buureilanden. Een ideale kans op binnen een of meerdere dagen een extra (ei)land te leren kennen.
- met een gids kun je per kano de zuidwestkust van Curaçao verkennen
- de joodse gemeenschap op Curaçao is in de loop der tijd een stuk gekrompen. In 1732 is de Mikve Israël Emanuel Synagoge in Willemstad weggezet, op het moment dat er op het eiland zo’n tweeduizend joden woonden. Tegenwoordig is hun aantal afgenomen naar rond de tweehonderd, die echter nog steeds voor hun diensten op vrijdag en zaterdag naar deze synagoge komen. Bij de synagoge vind je het Joods Historisch Museum
- Curaçao is uitermate geschikt om in de natuur paard te rijden
- voor lokaal Curacaos eten ga je naar Plasa Bieu in Willemstad, een eetschuur waar diverse eetkraampjes hun maaltijden aanbieden. Geniet op deze ‘oude markt’ van stoofvlees, Kabritu en Galina di Smor (gestoofde kip). Aanrader volgens lokale bewoners is ‘Zus van Plasa’
- postzegelliefhebbers kunnen het Postmuseum in Willemstad bezoeken
- om te snorkelen hoef je niet ver de zee in te gaan. Wie de branding net gepasseerd is die kan daar al volop mooie vissen zien. Vanwege de felle zon is het raadzaam om midden op de dag met een T-shirt aan te snorkelen
- in Bandabou vind je veel van de oorspronkelijke landhuizen terug. Een klein deel hiervan is open voor publiek
- vanaf de Christoffelberg heb je een fraai uitzicht over het eiland
- de Grotten van Hato vormen samen een grottenstelsel van bijna vijfduizend vierkante meter met daarin een Madonnabeeld en een waterval
- per boot kun je een dagtocht maken naar Klein Curaçao, een smal onbewoond eiland met een fantastisch zandstrand, een vuurtoren en wat hutjes waar je kunt schuilen voor de zon
- het Curaçaos Museum toont diverse vaste collecties die te maken hebben met de geschiedenis van het eiland Curaçao door de eeuwen heen
- in Willemstad kun je tussen Otrobanda en Punda wandelen via de Koningin Emmabrug, beter bekend als pontjesbrug
- wandelaars kunnen hun hart ophalen op Curaçao. Er zijn ontzettend veel hiking trails die verspreid over het eiland liggen. De Curaçao Hiking Map bevat zo’n veertig fraaie wandelroutes
- Kas Di Pal’i Maishi is een cunucu-huisje dat een goede indruk geeft van hoe men in de negentiende eeuw op het platteland van Curaçao leefde
- vanaf de hoge Koningin Julianabrug heb je een formidabel uitzicht over Willemstad
- het Kura Hulunda Museum is een museum dat je niet mag overslaan als je Curaçao bezoekt
- Punda is de wijk van Willemstad die veel op foto’s afgebeeld staat. Vooral de Handelskade en het winkelpand Penha zijn bekende landmarks van de stad
- op de drijvende markt aan de De Ruyterkade in Willemstad komen Venezolaanse handelaren hun groente en fruit aanbieden
- wie niet zelf wil duiken of snorkelen die kan de onderwaterwereld bekijken in het Curaçao Sea Aquarium, waar ook de mogelijkheid geboden wordt om met dolfijnen te zwemmen. De Dolphin Academy biedt een speciaal programma voor autisten, waarbij therapie met dolfijnen soms tot verbluffende resultaten komt
- de smalle steegjes van de wijk Otrobanda (of Otrabanda) bieden een inzicht in hoe het leven voor de armen op Curaçao vroeger was
- het Riffort stamt oorspronkelijk uit 1828 en is tegenwoordig een fraaie plek in de wijk Otrobanda waar winkels en restaurantjes een sfeervol geheel vormen binnen een historische setting
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Curaçao"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Curaçao

 

Wist je dat... ... Nederlandse televisie via BVN te bekijken is
... de Spanjaarden de latere Nederlandse Antillen niet interessant genoeg vonden om bezet te houden
... de Koninklijke Shell al sinds het jaar 1918 aanwezig is op Curaçao
... de welbekende Curaçaolikeur haar oorsprong ook daadwerkelijk op het eiland Curaçao vond en gebaseerd is op de inheemse Laraha-sinaasappels
... de landhuizen op Curaçao uniek in hun soort zijn
... de historische binnenstad van Willemstad op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat
... het carnaval op Curaçao zeer uitbundig gevierd wordt
... half november Sinterklaas ook in Willemstad aankomt, in het Waaigat om precies te zijn
... Curaçao voor Nederland een belangrijk tussenstation was binnen de slavenhandel
... Otrobanda ook vaak als Otrabanda geschreven wordt
Cultuur  
Zomerzonbestemming (warm, einde zomer is regenseizoen)
Winterzonbestemming (één van de betere winterzonbestemmingen)
Wintersportbestemming (vergeet skiën hier maar)
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie


© Jessica Bee / wikipedia

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl