Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Fuerteventura / Caleta de Fuste

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Caleta de Fuste?
alles over Corralejo
Caleta de Fuste klimaat & weer
beste reistijd voor Caleta de Fuste
winterzon vakanties
zonkalender Caleta de Fuste

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Caleta de Fuste
Caleta de Fuste wordt ook wel El Castillo of Costa Caleta genoemd. Het is een moderne urbanisatie die gebouwd is rondom een natuurlijke baai die dermate beschut ligt dat het als vakantiebestemming zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen. Caleta de Fuste heeft zich de afgelopen jaren zowel landinwaarts als in zuidelijke richting flink uitgebreid. De 18 holes tellende golfbaan heeft een wat hoger segment aangeboord. Hotels zoals Sheraton Fuerteventura en Elba Palace Golf vormen samen met het in 2003 geopende winkelcentrum Atlántico een aantrekkelijke plek bij de golfbaan om te verblijven. Langs deze hotels is er een zandstrand verrezen. Je kunt vanaf hier te voet naar het hoofdstrand van Caleta de Fuste lopen. In het ‘dorp’ zelf is er geen sprake van een authentiek centrum. Er zijn eigenlijk een drietal oriëntatiepunten. Allereerst is er het fraaie zandstrand met daarbij ook de grote spa. richting de kust zie je de haven, Puerto del Castillo, met daarbij het donkere verdedigingsfort dat voor die ‘andere naam’ El Castillo zorgt. Het derde centrale plekje in Caleta de Fuste is Centro Commercial El Castillo. Hier vind je een combinatie van winkels, een supermarkt, restaurants en een aantal bars. Dit is naast Correlajo en Jandía één van de weinige plekken op Fuerteventura waar een uitgaansleven is.

Reizen naar Caleta de Fuste De manier om naar Caleta de Fuste te reizen is per vliegtuig. Over het vasteland is niet mogelijk en wil je via Spanje met de veerboot reizen dan zul je meerdere dagen nodig hebben om in Caleta de Fuste aan te komen. Omdat Caleta de Fuste op slechts enkele kilometers van het vliegveld ligt ben je vrij snel in je accommodatie nadat je per vliegtuig aangekomen bent op Fuerteventura.
Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Fuerteventura is ruim 4 uur.
Overnachten Caleta de Fuste bestaat vooral uit accommodaties. De oudste hotels en appartementen vind je rondom het strand en de haven. Ten zuiden van Caleta de Fuste en ten westen van de weg FV-2 tussen Puerto del Rosario en Morro Jable staan de meest recente accommodaties. Omdat Caleta de Fuste wat minder populair is dan Corralejo en de badplaatsen op het schiereiland Jandía liggen de prijzen hier gemiddeld iets lager.
Reizen in Caleta de Fuste

Caleta de Fuste is redelijk compact, waardoor je de meeste afstanden gemakkelijk te voet kunt doen. Ter hoogte van Centro Commercial in het hartje van Caleta de Fuste is er een taxistandplaats waar altijd voldoende taxi's te vinden zijn. Als je in één van de nieuwere stukken van Caleta de Fuste verblijft kan een taxi een goed alternatief zijn voor lopen.

Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Caleta de Fuste heeft een aride klimaattype met redelijk veel zonneschijn. Vooral in de periode mei tot en met oktober schijnt de zon uitbundig. Dit is de beste reistijd voor Caleta de Fuste. De temperatuur ligt vrijwel altijd op een aangenaam niveau. Het aantal dagen dat het te koud is om naar het strand te gaan is vrij klein. Echte hitte kan in de zomermaanden sporadisch voorkomen als er een stroming van hete lucht vanuit Marokko zorgt voor de aanvoer van hitte uit de Sahara. Het strand van Caleta de Fuste ligt gunstig genoeg om niet teveel last te hebben van de wind.
Meer over het weer & klimaat van Caleta de Fuste.

Op de Fuerteventura zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Caleta de Fuste.
 
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 21 15 6 3 19
Februari 21 15 7 2 19
Maart 22 16 8 1 18
April 22 16 9 1 19
Mei 23 17 9 0 19
Juni 24 19 10 0 20
Juli 26 20 10 0 21
Augustus 27 21 9 0 22
September 27 20 8 1 23
Oktober 25 19 7 1 22
November 23 17 7 3 21
December 22 16 6 4 20
Geld In Caleta de Fuste betaal je gewoon met de euro (€). Geld pinnen kan op diverse plekken en creditcards worden over het algemeen goed geaccepteerd.
Fooien Geef in restaurants en bars een fooi van vijf tot tien procent. Hetzelfde geldt voor taxichauffeurs.
Tijdsverschil Op Fuerteventura, dus ook in Caleta de Fuste, is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
2 februari - Nuestra Señora de la Candelaria (in La Oliva)
25 april - Fiestas de San Marcos (in Tiscamanita)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
4 mei - Fiesta de Santa Mónica (in Tefía)
30 mei - nationale feestdag
14 juli - Fiesta de San Buenaventura (in Betancuria)
16 juli - Fiesta del Carmen (in Pto. del Rosario, Morro Jable en Corralejo
7 oktober - Fiesta de la Virgen del Rosario (in Puerto del Rosario)
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Officieel spreekt men Spaans in Caleta de Fuste. De aanwezigheid van veel toeristen zorgt ervoor dat je vooral met Engels maar ook met Duits prima terecht kunt in Caleta de Fuste. Nederlands wordt er amper gesproken, tenzij je het geluk hebt dat je te maken krijgt met Nederlandse of Vlaamse medewerkers in bijvoorbeeld een hotel.
Gezondheid Voor Caleta de Fuste zijn er geen specifieke gezondheidsrisico's met uitzondering van de hoge zonkracht. Vooral in de zomerperiode is de zon heel erg sterk. De wind versterkt dit effect omdat de huid iets afkoelt waardoor het afweersysteem minder sterk werkt.
Wie medische hulp nodig heeft kan terecht in het medisch centrum van
Caleta de Fuste. Voor ernstige gevallen is er het ziekenhuis van Puerto del Rosario dat op maximaal 10-15 minuten rijden van Caleta de Fuste ligt.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater. Tanden poetsen met het leidingwater kan wel.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Fuertaventura is 0031
Mobiel bellen op Fuertaventura is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Fuertaventura is er een zeer goede dekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is of met muntgeld.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Veiligheid In Caleta de Fuste zijn net als elders op het eiland dieven aanwezig die het gemunt hebben op de dure spullen van toeristen. Stop je waardevolle spullen daarom zoveel mogelijk in hotelkluizen. Als je gaat zwemmen zorg er dan voor dat je geen dure camera's, telefoons en dergelijke achterlaat zonder dat je er zicht op hebt.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - het stuk van de doorgaande weg FV-2 kent een maximum snelheid van 50 kilometer per uur ter hoogte van Caleta de Fuste
Tips (zien & doen) - het Castillo San Buenaventura is een uit de achttiende eeuw stammend verdedigingsfort dat het gezicht bepaalt van Caleta de Fuste
- golfliefhebbers kunnen terecht op de 18-holes golfbaan van Caleta de Fuste
- het strand van Caleta de Fuste is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen
- vanuit de haven Puerto de Castillo vertrekken er diverse boottochten
- op vijf minuten rijden ligt het zoutmuseum bij het schilderachtige dorpje Salinas del Carmen

- Centro Comercial Atlántico is een modern overdekt winkelcentrum met Burger King en uitstekende bioscoop
- zien hoe men vroeger leefde op Fuerteventura? Archeologisch park La Atalayita ligt op een kwartier tot twintig minuten rijden van Caleta de Fuste
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Caleta de Fuste"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Fuerteventura

 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels op Fuertaventura in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en de Canarische Eilanden
... Caleta de Fuste ook El Castillo of Costa Caleta genoemd wordt
... ongeveer twee derde van de toeristen in Caleta de Fuste uit Britten bestaat
... alle kamers in het Sheraton Fuerteventura hotel uitzicht op zee hebben
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (de wind maakt het soms wat te fris)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (in centro Comercial El Castillo)
Winkelen  
Stranden (gouden stranden)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl