Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / informatie / vliegen met jonge kinderen

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

handig:
kinderkleding voor op vakantie

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Vliegen met  jonge kinderen
Het vliegen met jonge kinderen vraagt een andere voorbereiding dan vliegen met oudere kinderen of alleen volwassenen. Op deze pagina geven we uitleg tussen de verschillende vliegtickets en de bijbehorende regels en opties.
Alle verdere tips over vliegen met jonge kinderen geven we op de pagina "Vliegen met een baby".

Vliegticket voor een baby (0 tot 2 jaar)
Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen hanteren een flinke korting op een vliegticket voor een baby. Een korting van 90% op de ticketprijs is vrij gangbaar. Houd er wel rekening mee dat door diverse toeslagen de totaalprijs van het ticket voor het kind hoger uit kan vallen dan 10% van de volwassenenprijs. Sommige maatschappijen hanteren een vaste prijs voor baby-tickets (een soort van administratiekosten). Dit gebeurd vooral veel bij pakketreizen met een vliegticket en chartervluchten / campingvluchten.
Indien er met de goedkope babytickets gereisd wordt is er geen recht op een eigen zitplaats voor de baby. Als een vlucht niet vol zit kan het grondpersoneel de indeling zo maken dat de stoel naast de ouder(s) vrij blijft zodat die alsnog gebruikt kan worden.
Veel mensen denken dat je voor een baby geen bagage in mag checken als er met een goedkoop baby-ticket gereisd wordt. Dat is echter verschillend per luchtvaartmaatschappij. Redelijk wat maatschappijen staan per baby 10 kilo bagage toe. Bij low cost airlines kan het zo zijn dat je moet bijbetalen om er zeker van de zijn dat je handbagage mee aan boord mag.

Vliegticket voor jonge kinderen (2 tot 12 jaar)
Kinderen vanaf 2 jaar hebben tot de leeftijd van 12 bij de meeste luchtvaartmaatschappijen recht op korting. Die varieert van 10 tot 25 procent. Dit is de korting op de ticketprijs vˇˇr eventuele toeslagen, dus mogelijk dat het verschil met de ticketprijs van een volwassene iets kleiner uitvalt. Voor pakketreizen (ticket + accommodatie + eventueel transfer of andere extra's) zitten de tarieven vaak anders in elkaar. De eventuele korting wordt daarbij be´nvloed door de bestemming, de accommodatie en de reisorganisatie.
Kinderen met een kinderticket hebben vrijwel altijd dezelfde rechten als volwassenen met betrekking tot bagage en handbagage.

Leeftijd op moment van vliegen
Voor de keuze babyticket of kinderticket is de leeftijd op het moment van reizen bepalend. Is je kind op het moment van boeken bijvoorbeeld 22 maanden, maar op het moment van vliegen 2 jaar of ouder dan kan er niet met een babyticket gereisd worden.
De leeftijdsgrenzen liggen bij de meeste luchtvaartmaatschappijen als volgt:
baby's: 0 tot 2 jaar (dus 2 jaar telt niet meer mee)
kinderen: 2 tot 12 jaar (dus 12 jaar telt niet meer mee)
vanaf 12 jaar moet vrijwel altijd de volle mep betaald worden

Meer over vliegen met jonge kinderen en baby's
Lees hier de rest van de tips over vliegen met jonge kinderen of een baby.

Disclaimer
Alle hier boven vermelde informatie is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit eigen ervaringen en websites van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. In het geval van onjuistheden of fouten zijn wij op geen enkele wijze aansprakelijk.

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl