Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Engeland / Londen

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Dublin
Londen bezienswaardigheden
Londen voor beginners
Londen top 10
Londen klimaat & weer
Londen informatie
Londen nieuws & tips
Londen in 12 uur
Londen toerisme
bijzondere plaatsen Londen
goedkoop naar Londen
wikipedia
meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Londen
Londen is de zeer bruisende hoofdstad van Engeland. Een geweldige leuke stad waar dag en nacht altijd wat te doen is. Al sinds de Romeinse tijd ontstond er een stadje wat in de middeleeuwen alleen maar verder werd uitgebouwd. Gelegen aan de Thames was het een ideale havenplaats waar vanuit vele schepen vertrokken. Of het nu was op weg naar nieuwe werelden of het veroveren en oorlog voeren met andere landen. Londen was de uitvalsbasis. De stad ligt dan ook op slechts enkele uren van de kust en is met de tunnel, trein of veerboot prima te bereiken. Je bent er dan vanuit Nederland bijna net zo snel als in Parijs. Met al voordeel da je tijdens je reis nog een uurtje winst maakt ook door het tijdsverschil. Londen bestaat uit een aantal deelgemeenten die op hun buurt weer uiteenvallen in een aantal wijken. Veel van deze wijken waren vroeger kleine dorpjes die door het groter groeien van de stad aaneen zijn gegroeid. Zo kent iedere wijk zijn eigen sfeer en charmes. Van statige herenhuizen uit de victoriaanse tijd tot intieme pleintjes en markten of zelfs een Chinese wijk London is erg divers en daarom ook zo ontzettend leuk. De stad kent maar liefst 5 inschrijvingen op de werelderfgoedlijst en staat barstenvol monumenten. Menigmaal diende stad als decor voor speelfilms. Of het nu James Bond of Sherlock Holmes is de straten en pleinen komen een ieder bekend voor. De Big Ben, de Tower Bridge en het House of Parlements, de grote rode bussen die door de straten heen rijden.

De meest geijkte sfeerbeelden van London kent bijna iedereen. Er is echter veel meer te ontdekken. London kent een van de meest bijzondere museumcollecties ter wereld. In de verschillende musea vallen vele bijzondere stukken te zien. Ook op de grote pleinen valt altijd wel iets te zien. Op Trafalgar Square, Piccadilly Circus of Covent Garden probeert altijd wel en groep demonstranten zijn standpunt duidelijk te maken of is een straatartiest bezig zijn kunsten te vertonen. In de avonduren is het gezellig druk in de vele pubs en stappen kun je hier tot in de vroege uurtjes in de vele clubs. Voor wat rustiger entertainment kun je naar het theater of de bioscoop. Alle succesvolle musicals worden uitgevoerd in de theaters op West-end en er gaat hier geen avond zonder theaterstuk voorbij. Ontbijten doe je tenslotte in de ochtend uiteraard met een groot full English breakfast. Eieren, spek, witte bonen in tomatensaus en toast. Een prima begin van de drukke dag die weer komen gaat. Want wie London bezoekt heeft tijd te kort. Men zou hier met gemak enkele weken kunnen doorbrengen en nog steeds niet al het moois wat de stad te bieden heeft kunnen zien. Bedenk dus goed van te voren wat je wil bekijken en waar je in geïnteresseerd bent. Het is te veel om allemaal in een paar dagen te proppen. En heb je niet alles gezien, kom dan gewoon nog en keertje terug.

Londen en voetbal
London heeft de meeste professionele voetbalclubs van elke stad ter wereld. Maar liefst 6 teams komen uit op het allerhoogste niveau. De afgelopen jaren is een voetbalreis naar Tottenham Hotspur erg populair onder Nederlanders. Een mooie voetbalwedstrijd bekijken in combinatie met al het leuke wat London te bieden heeft vormt het recept voor de ideale citytrip. .

Reizen naar Londen Per vliegtuig
Het vliegtuig is verreweg de makkelijkste en de snelste manier om in Londen te komen. Vanuit de verschillende luchthavens in Nederland vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar één van de vijf luchthavens in de buurt van Londen. Van deze vijf luchthavens ligt het London City Airport het dichtst bij het centrum van Londen. Het grootste en populairste vliegveld van Loden in London Heathrow. Dit is één van de drukst bezocht luchthavens ter wereld. vanaf de meest luchthavens kun je de trein nemen naar het centrum van Londen. Deze reis, afhankelijk van de luchthaven zal tussen de 25 en 55 minuten in beslag nemen.
Per spoor
Londen is erg goed te bereiken met de trein. In Nederland neem je de internationale trein naar Brussel. Hier stap je over op de Eurostar die door de Kanaaltunnel naar Londen brengt. Deze reis neemt inclusief overstappen ongeveer vier uur in beslag en is vaak één van de goedkoopste opties om naar Londen te reizen. Deze trein stopt in Londen op de stations St. Pancras en Kings Cross.

Met de bus
Een busreis naar Londen kan via de Kanaaltunnel maar ook via een ferry. Als de bus door de Kanaaltunnel heen gaat wordt de bus bij Calais in de trein gereden en in Engeland weer er uit. Hier zal de bus zijn weg aan de linkerkant vervolgen om je vervolgens af te zetten op één van de busstations in Londen. Dit is de snelste manier om met de bus naar Londen te gaan. Een langzamere manier maar misschien wel een leukere manier is om een bus de ferry te nemen. De reistijd wordt hierdoor echter wel aanzienlijk verlengt. Dit natuurlijk afhankelijk welke ferry je neemt maar je reistijd naar Londen kan bij elkaar opgeteld oplopen tot tien uur.
Met de auto
De auto is misschien wel het mist populaire vervoermiddel om naar Londen. De overtocht met de ferry of door de kanaaltunnel is duur, het parkeren in Londen is duur en je kunt de auto maar beperkt gebruiken in de stad. Zeker voor mensen die het niet gewend zijn om links te rijden is het niet verstandig om met de auto naar Londen te gaan. wat bijvoorbeeld wel kan is een combinatie maken van de meerder vervoersmiddelen die er zijn om in Londen te komen. Een redelijk snelle maar goedkope optie is om met de auto naar Calais, Duinkerken, Oostende of Hoek van Holland te rijden hier op de ferry te stappen naar Dover, Ramsgate of Harwich en hierna de trein naar Londen te nemen.

Vluchttijd Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport in iets meer dan een uur naar London toe. Vanaf de andere vliegvelden in Nederland is dit ongeveer een kwartier langer, met uitzondering van Rotterdam.
Overnachten Overnachten in London kun je op heel veel verschillende manieren doen. Van zeer low budget tot 5 sterren. London heeft het allemaal. Er zijn hier meer dan 50 vijfsterren hotels verspreid over de stad. Ieder met zijn eigen charmes en specialiteiten. Men vindt er de echte zakenhotels ,maar ook de meer op luxe en gemak ingestelde hotels, met wellness en spa. De stad kent ook een hoop budgethotels en jeugdherbergen waar je kunt slapen. Hier slaapt men voor enkele tientjes per nacht. Let wel luxe en hygiëne is hier niet altijd optimaal. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod van B&B’s. Vaak een wat kleinschaliger en charmantere manier van overnachten. Kortom voor ieder budget en smaak is hier wel wat te vinden. Men kan er voor kiezen om een ontbijt bij de overnachting te bestellen. Er zijn echter ook heel wat ontbijtcafeetjes te vinden die heerlijke een heerlijk Engels ontbijt maken of je trakteren op de lekkerste verse koffie en scones.
Reizen in Londen Reizen in London kan op vele manieren. De meest efficiënte is de metro. Je kunt kaartjes kopen die een aantal dagen geldig zijn en je onbeperkt de stad laten doorkruisen. De meest ideale manier om Londen door te komen. Ook ’s nachts rijden er metro’s. Ander alternatief is te voet. Al wandelend geniet je meer van de stad en zie je ook veel meer. Veel attracties zijn op loopafstand van elkaar. Als je vooraf een beetje bekijkt wat je wilt zien kun je veel dingen ook te voet afleggen. Uiteraard zijn er ook de traditionele vervoersmiddelen in London. De zwarte taxi en de dubbeldekbus. De zwarte taxi’s in London zijn ook zeer bekend. Iedere chauffeur moet een uitgebreide test doen om in aanmerking te komen voor een vergunning. Dat wil niet zeggen dat ze de onnozele toerist iet proberen een loer te draaien. Wees voorbereid en vraag vooraf even wat de rit ongeveer gaat kosten. London staat bekend om zijn rode dubbeldekbus. Deze zijn één van de meest gebruikte vervoermiddelen in London. Niet zo snel als de metro , maar zeker zo leuk. De auto kun je beter bij je hotel laten. Naast dat in London er ongeveer zo’n vierentwintig uur per dag spits is. Rijdt hier iedereen natuurlijk ook nog links. Autorijden hier is dus vaak onhandig en onnodig langzaam. Zeker met zoveel makkelijkere alternatieven. Over de rivier de Thames zijn ook verschillende veer en rondvaartdiensten. Een leuk alternatief. Voor de echte waaghalzen is er de fiets. Het verkeer in London is druk en als je niet gewend bent links te rijden en het fietsen in een drukke stad kan dit behoorlijk gevaarlijk zijn. Het verkeer is ook niet zo aan fietsers gewend. De stad heeft wel een eigen huur systeem met leenfietsen die je op verschillende plaatsen kunt huren en ook weer wegzetten net als n de meeste andere grote steden.
Douane & documenten Wie naar het Verenigd Koninkrijk reist moet in het bezit zijn van een geldig paspoort. Vanaf eind 2023 moet je ook een ETA voor het Verenigd Koninkrijk regelen voordat je naar Londen af kunt reizen. Omdat het Verenigd Koninkrijk niet tot één van schengenlanden behoort zijn hier nog steeds grenscontroles. Deze grenscontroles bestaan hoofdzakelijk uit een paspoortcontrole maar als je pech hebt wordt je auto binnenstebuiten gekeerd. Voor het in- en uitvoeren van luxe artikelen gelden de EU-regels.
Reisseizoen & klimaat London heeft net als de rest van Engeland en de grootste delen van het Verenigd Koninkrijk een gematigd maritiem klimaat. Het klimaat in Londen staat onder de invloed van de zeeën en de oceaan die rond Engeland liggen. Door deze invloed komen er hier maar weinig weersextremen voor. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden ligt slechts iets boven de twintig graden Celsius. Het hitterecord staat in Londen op achtendertig graden Celsius. In de wintermaanden is het er koel maar aangenaam. Door de invloed van de zee komt de temperatuur hier niet vaak onder het nulpunt uit. Lange periodes met vorst zijn dan ook een uitzondering. De beerslag is hier gelijkmatig over het jaar verdeeld en zal tijdens de koudste dagen van het jaar als sneeuw of natte sneeuw naar beneden komen.
Londen kan het gehele jaar bezocht worden maar de beste periode om deze wereldstad te bezoeken is in de lente of in de herfst. In deze periodes zijn de temperaturen het aangenaamst en zullen periodes met extreem warm of koude periodes zo goed als niet voorkomen. Een mooie periode om Londen te bezoeken is in de kerstperiode. Hier zijn alle winkels prachtig versiert en is de stad schitterend verlicht. Het is dan wel verstandig om voor vertrek het huidige weer in de stad te bekijken zodat je weet wat er je te wachten staat.
Op het klimaat van Londen lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief gedetailleerde klimaattabellen voor Londen.
 
Klimaattabel

 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand zeewater
temperatuur
in °C
januari 7 2 2 17 n.v.t.
februari 7 2 2 13 n.v.t.
maart 10 3 4 15 n.v.t.
april 13 5 5 14 n.v.t.
mei 17 8 6 13 n.v.t.
juni 20 11 7 12 n.v.t.
juli 22 13 6 11 n.v.t.
augustus 22 12 6 12 n.v.t.
september 19 10 5 12 n.v.t.
oktober 15 8 3 14 n.v.t.
november 10 4 2 16 n.v.t.
december 8 3 1 15 n.v.t.
Geld De pond sterling is in Londen en de rest van het Verenigd Koninkrijk het enige wettige betaalmiddel. Er zijn in de stad meerdere bankfilialen en pinautomaten te vinden waar je gewoon met je Nederlandse pinpas geld uit de muur kan halen. Dit is vaak de makkelijkst een goedkoopste manier om aan ponden te komen. Bij zo goed als alle winkels, restaurants en cafés kun je hier met je pinpas afrekenen. Alleen bij de kleinere barretjes, boetieks en op de markt kan dit nog wel eens een probleem zijn dus zorg er in ieder geval voor dat je genoeg contant geld op zak heb. Creditcards worden hier op grote schaal geaccepteerd.
Fooien Na een diner, lunch of cafébezoek is het hier de gewoonte om een fooi te geven. De hoogte van deze fooi schommelt tussen de 5 en 10 procent van de rekening. Hierbij mag er je echter wel rekening mee houden hoe goed of slecht de service was en de kwaliteit van de producten. In sommige restaurants wordt de fooi al bij het totaalbedrag van de rekening opgeteld.
Taxichauffeurs zijn gewend om ongeveer 10 procent van de ritprijs te krijgen. In de hotels krijgen de kamermeisjes kruiers en portiers gewoonlijk ook een fooi.
Tijdsverschil In London is het één uur vroeger dan in Nederland. London ligt net als de rest van het Verenigd Koninkrijk in de tijdszone UTC-0. In het Verenigd Koninkrijk geldt net als in de Nederland de zomertijd. Deze gaat hier op hetzelfde moment in waardoor het tijdsverschil altijd één uur is.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 januari - Nieuwjaarsdag
25 december - Kerstmis
26 december - Boxing Day
Overige feestdagen die jaarlijks op andere dagen vallen:
Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Bank holiday eerste maandag in mei
Bank holiday laatste maandag in mei
Bank holiday laatste maandag in augustus
Taal In Londen spreekt men Engels. Dit is voor de meeste bewoners de enigste taal die ze spreken. De meeste inwoners van Londen spreken met een lokaal dialect dat soms moeilijk te verstaan is. Het grote voordeel is wel dat ze als je een beetje Engels spreek ze jou wel kunnen verstaan.
Gezondheid De medische voorzieningen in Londen zijn goed. Er zijn door de stad heen meerdere ziekenhuizen, medische posten, apotheken en tandartspraktijken te vinden. Deze hebben vaak beurtelings dienst de schema's hiervan zijn vaak te vinden op de entreedeur en natuurlijk op internet. Als je wilt weten waar de dichtstbijzijnde hulppost zit kan je 100 bellen en hier zal je verder geholpen worden. Londen heeft vier grote ziekenhuizen waarvan één een academisch ziekenhuis is. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
Het kraanwater is hier goed drinkbaar maar niet erg lekker dit door de grote hoeveelheden chloor die er in het water zit. Je kunt het goed gebruiken om koffie en thee van te maken of om je tanden mee te poetsen. Als drinkwater zou ik toch water uit flessen aanbevelen.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Engeland is 0044
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Londen/Engeland is 0031
Alle Nederlandse providers hebben een normale dekking in Londen en zo gauw je over de grens bent schakel je over naar het lokale netwerk. Het is wel handig om van te voren het tarief van jou provider in Engeland te checken. De dekking in Londen is over het algemeen erg goed maar in sommige oude gebouwen kan de verbinding nog wel eens wegvallen. Londen heeft tevens een goede dekking voor het 3G netwerk.
Bij veel horeca gelegenheden of bij openbare gebouwen is er gratis wifi te verkrijgen. Bij veel hotels wordt dit tegenwoordig ook gratis aangeboden. Bij de hotels dat dit niet zo is wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Is dit het geval is het vaak verstandig en goedkoper om ergens anders van de wifi gebruik te maken.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220-240 Volt wisselstroom. Je kunt dus al je eclectische apparaten gewoon aansluiten. Hier heb je echter wel een adapter voor nodig. Deze reisstekker is vaak onderdeel van een wereldstekkerset maar is over te verkrijgen. Als je er geen heb kun je er in veel gevallen één lenen in je hotel. Is dit niet het geval, koop je er één in de lokale supermarkt of nachtwinkel. De prijs hiervan ligt vaak niet hoger dan enkele euro's.
Veiligheid - London blijft en grote stad met bijbehorende zakkenrollers. Voorzichtigheid is dus geboden.
- Vermijdt ’s avonds donkere straten en steegjes zeker als u allen bent. Dat geldt ook voor de metro. Indien u ’s avonds reist, is het verstandig dit te doen in een groepje.
- Doordat het Verenigd Koninkrijk zich in veel internationale geschillen mengt is de kans op een terroristische aanslag in Londen groter dan bijvoorbeeld in Nederland. Vooral plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen zoals treinstation, metrostations en toeristische attracties zouden hier het doelwit van kunnen zijn
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Let op bij het oversteken hier rijdt men links. Dit staat op de drukste kruispunten gelukkig aangegeven.
- Bij veel toeristische attracties en in de musea kan het in de weekenden erg druk zijn
- Omdat men hier links rijdt neemt men hier de rotondes ook in de tegenovergestelde richting dan dat wij gewend zijn.
Tips (zien & doen) - Tower of London is een verzameling gebouwen die ooit dienst deden als gevangenis, executieplaats en tegenwoordig dienen als museum en bewaarplaats van de kroonjuwelen van Engeland. Rondleidingen worden verzorgd door de voormalige bewakers, de zogenaamde Beefeaters.
- Tower Bridge. Brug die vlak bij de Tower of London ligt. Een van de meest gefotografeerde stukken van London. De brug bestaat uit twee torens met daartussen een hangbrug die open kan voor het doorlaten van schepen.
- Tate modern. Een van de belangrijkste musea voor modern kunst. Het heeft een grote vaste collectie, maar ook veel tijdelijke exposities met onder andere schilderkunst ,maar ook installaties.
- Hyde park. Een beroemd park in London. Een groene oase in een drukke stad. In de zomer vindt u hier picknickende families, bootjes die varen op de vijver en spelende kinderen. Aan de rand van het park is de beroemde speakers corner. Iedereen die een bodschap heeft mag die vanaf een zeepkist hier verkondigen.
- Changing of the Guards en Buckingham Palace. Dit is de woon en werkplaats van de Britse koningin. Het paleis is in de vakantie van de koningin, als ze dus niet thuis is, te bezoeken. Daarnaast is er op gezette tijden het ceremoniële Changing of the Guards.
- Houses of parlement. Dit bekende paleis is de thuishaven voor het Engelse parlement.
- Big Ben. Dit is de meest bekende klokkentoren van Engeland. Is onlangs nog hernoemt naar Queen Elisabeth.
- Londen Eye. Dit enorme reuzenrad geeft je een spectaculair uitzicht over London en de rivier de Thames. Het werd gebouwd ter ere van het millennium.
- Westminster Abbey. In gotische stijl gebouwde kerk. Veel huwlijken e begrafenissen van de Britse Koninklijke familie vonden hier plaats. Zoals het huwelijk van Prins William en Kate Middelton.
- St. Pauls Cathedral. Deze prachtige kathedraal kent een mooi grote koepel. Bezoekers kunnen aan weerszijde van de koepel elkaar nog steeds horen.
- Madame Tussauds. Dit wassenbeeldenmuseum is beroemd over hele de wereld en kent inmiddels al vele dependances in andere steden. Je bent pas echt beroemd als Madame Tussaud een beeld van je in huis heeft.
- Wimbledon. Het tennispark waar ieder jaar het grote grand slam toernooi wordt gehouden.
- Soho. Hippe wijk in London. Een gedeelte ervan is China Town.
- Picadilly Circus. Een van de drukste verkeersknooppunten van de stad. Vooral ’s avonds erg bekend vanwege de grote lichtreclames.
- Trafelgar Square. Een van de beroemdste pleinen van London. In het midden de sokkel met daarop generaal Nelson. Hij won de slag bij Trafelgar.
- Harrods. Dit wereldberoemde warenhuis is een attractie op zich. Het centrale trappenhuis is in Egyptische stijl, na de afkomst van de huidige eigenaar, gerestaureerd. Hier vind men alles wat de Engelse upperclass nodig heeft. Sta niet te kijken als een sjeik net wat dure schoenen voor zijn dames aan het kopen is.
- British museum. Alles wat de Britten de afgelopen eeuwen hebben gestolen is hier terug te vinden. Prachtige Egyptische schatten, de beelden van de Akropolis ,maar ook manuscripten van beroemde schrijvers en componisten. Handschriften van John lennon en Mozart kun je hier beide terugvinden.
- Musical op West-end. Alle grote musicals hebben hier gestaan, of worden hier nog steeds uitgevoerd. Iedere avond zijn hier de meest fantastische voorstellingen.
- Covent Garden. Deze overdekte markt is vaak vol met leven. Veel straatartiesten vertonen hun kunsten voor de ingang van de mark tegenover het theater.
- Camden. Een zeer artistieke en kleurrijke wijk. De gevels zijn hier fel gekleurd, rijk versiert en geven direct een idee wat er binnenin verkocht wordt. Erg leuk is ook de overdekte markt die hier wordt gehouden.
- Hondenraces bij London Greyhound racing. Een echt Engels vermaak. Waag een gokje of kijk je ogen uit naar het kleurrijke schouwspel van mensen wat hier aan je voorbij trekt.
- Riverboot tour. Stap in en rustige rondvaartboot, of onderneem een tochtje in een supersnelle speedboot. Leuk om de stad eens van een andere kant te bekijken.
- Shakespeare theater The Globe. Het echte theater werd helaas gesloopt door de Puriteinen, maar in 1997 werd het weer herbouwd. Het theater is vooral bekend van de vele stukken van Shakespeare die hier voor het eerst werden opgevoerd. Er is tegenwoordig ook een expositie over Shakespeare te zien.
- Ga in London niet naar een restaurant. Ze zijn vaak erg duur en helemaal niet goed. Bij de meeste pubs kun je ook prima eten.
- Natural history. Dit is een van de mooiste natuurmusea van de wereld. Met een grote collectie dinosaurus skeletten.
- Voetbalstadions. London kent aan groot aantal profclubs. Twee van de grootste zijn Arsenal en Chelsea. Al deze clubs hebben buiten wedstrijden om hun stadion ook open voor publiek. Voor echte voetbalfans natuurlijk een must.
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Londen"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Londen

 

Wist je dat... - Je aan de vlag bij Buckingham Palace kunt zien of de koningin thuis is ja of nee.
- De best bezochte bezienswaardigheid het British Museum is.
- London zo’n vier inschrijvingen heeft op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
- Je in Oxford en Regent Street prima kunt winkelen.
- Je met een London Pas veel korting krijgt op attracties.
- Souvenirs zijn door heel de stad te koop, het scheelt veel geld ze niet bij de attractie zelf te kopen.
- Je in Hyde park veel eekhoorn kunt vinden. Als je nootjes bij je hebt kun je ze voeren.
- Je bij Harrods kledingvoorschriften hebt. Je komt de zaak niet in als je een korte of kapotte broek aan hebt.
- Je op Leichester square goedkoop tickets voor musicals kunt scoren. Ze verkopen hier de laatste kaartjes voor de voorstellingen die avond.
Cultuur  
Zomerzonbestemming (geen echte zonbestemming)
Winterzonbestemming (te koel in de winter)
Wintersportbestemming (skiën is niet mogelijk in Londen)
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden (geen)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil  
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© Landenportal

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl