Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Afrika / Kaapverdië

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Kaapverdië
Kaapverdië bezienswaardigheden
Kaapverdië klimaat & weer
Kaapverdië foto's
Kaapverdië informatie
Kaapverdië top 10
Kaapverdië nieuws & tips
Kaapverdië voor beginners
bijzondere plaatsen
mooiste dorpjes Kaapverdië
waar overnachten in Kaapverdië
winterzon in Kaapverdië
winterzon op Boa Vista
winterzon op Sal
zonkalender Kaapverdië
wikipedia
meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Kaapverdië
Kaapverdië ligt voor de westkust van Afrika op vier- tot achthonderd kilometer verwijderd van het Afrikaanse vaste land. De verschillende eilanden van Kaapverdië worden geheel omringd door de Atlantische Oceaan. Kaapverdië is vele eeuwen niet meer geweest dan een aantal verlaten rotsen in de Atlantische Oceaan. Ze waren wel al eens aangedaan door de Romeinen en de Feniciers maar deze zagen geen potentie in deze afgelegen eilanden. Het waren de Portugezen die onder leiding van Hendrik de Zeevaarder het land herontdekten en er halverwege de vijftiende eeuw de eerste permanentte nederzetting op de eilanden bouwden. Later zouden de eilanden voornamelijk gebruikt worden als handelspost en bevoorradingspunt voor schepen die naar Amerika voeren.
Omdat er op de Kaapverdische eilanden behalve zout maar weinig natuurlijk grondstoffen te vinden zijn is er vanuit het westen altijd maar weinig belangstelling geweest voor de eilanden. Wel speelden de eilanden een belangrijke rol inde levendige slavenhandel die er tussen het nieuw ontdekte Amerika en Afrika was ontstaan. Veel slaven werden van het Afrikaanse vaste land naar Kaapverdië gebracht en hier verhandeld. Met de afschaffing van de slavernij waren de eilanden hun belangrijkste inkomensbron kwijt. Later werden de havens van Kaapverdië wel gebruikt door grote schepen om kolen en later olie bij te vullen.
Vandaag de dag is de belangrijkste vorm van inkomsten het toerisme. Met name de eilanden Sal en Boa Vista zijn de laatste jaren een steeds populairder worden winterzonbestemming op relatief korte vliegafstand. Langs de prachtige stranden van deze twee eilanden zijn prachtige hotels en resorts gebouwd. Met name de komst van de grote all inclusive resorts hebben ervoor gezorgd dat het toerisme naar Kaapverdië nog steeds in de lift zit.

Op vakantie naar Kaapverdië

Kaapverdië heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een van de populairste winterzonbestemmingen in Afrika. De eilanden Boa Vista en Sal waren de eerste twee eilanden die gevonden werden door het grote publiek. Tegenwoordig zijn daar de eilanden Santiago en Sao Vincente al bijgekomen en misschien weten andere eilanden die tot Kaapverdië behoren ook wel de aansluiting te vinden. De mooiste winterzonvakanties op een van de Kaapverdische eilanden boek je bij Tui.nl. Deze reisorganisatie staat bekend om zijn hoge kwaliteit van accommodaties en service. Eenmaal in Kaapverdië kun je behoorlijk wat dagtochten en excursies over de eilanden maken.

Boek nu de voordeligste vakanties op Kaapverdië bij Tui.

Reizen naar Kaapverdië Op de Kaapverdische Eilanden zijn twee grote internationale vliegvelden te vinden en meerdere kleine nationale. De twee internationale bevinden zich op de eilanden Boa Vista(Rabil Airpot) en Sal (Amilcar Cabril Intenational Airport). Er zijn een aantal vliegtuigmaatschappijen die vanuit Nederland en België rechtstreeks vliegen op Kaapverdië dit zijn Tuifly en Jetairfly. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met andere maatschappijen te vliegen maar in de meeste gevallen zal je dan een overstap moeten maken. Om één van de andere Kaapverdiaanse eilanden te bezoeken zal je altijd een overstap moeten maken of je reis voortzetten per boot.
Het is niet mogelijk om met een ferry naar Kaapverdië te reizen. Wil je toch met de boot naar deze archipel reizen dan zal je dat met je eigen zeiljacht moeten doen. Verder zijn er wel enkele cruisemaatschappijen die Kaapverdië aandoen. Meestal zijn dit cruises die de oversteek naar Zuid-Amerika maken.
Vluchttijd Je vliegt vanuit België en Nederland in ongeveer zes uur tot zeven uur naar de luchthaven van Sal of Boa Vista. Dit is echter een gemiddelde het kan namelijk dat de vluchttijd aanzienlijk wordt verlengd door stevige tegenwind. Zeker als er met kleinere vliegtuigen wordt gevlogen want deze zijn dan gedwongen om een tussenlanding te maken op Faro en hier extra brandstof te tanken. De vluchttijd kan hiermee met een uur verlengt worden.
Verder dien je er rekening mee te houden dat je op de heen of terugvlucht zo goed als altijd een extra tussenstop maakt op Sal of Boa Vista. Het kan dus zomaar voorkomen dat je reistijd hiermee enkele uren wordt verlengd.
Overnachten De meeste hotels, appartementen en resorts zijn te vinden op de eilanden Sal en Boa Vista dit zijn dan ook de eilanden waarop door verschillende maatschappijen pakketreizen op aan worden geboden. Sal is van deze twee eilanden al enige jaren de populairste maar Boa Vista is steeds meer terrein aan het winnen. Op deze twee eilanden zijn hoofdzakelijk grote resorts te vinden. Deze immense complexen zijn in de meeste gevallen direct aan één van de prachtige zandstranden te vinden die de eilanden rijk zijn. Is dit niet wat je zoekt dan zijn er natuurlijk ook kleinschaligere hotels en appartementencomplexen te vinden. Opvallend veel hotels en resorts in Kaapverdië bieden all-inclusive vakanties aan.
Op de andere Kaapverdische eilanden zijn beduidend minder hotels en resorts te vinden. Deze eilanden worden relatief gezien dan ook maar door weinig mensen bezocht. De andere eilanden zijn dan wel weer in trek als excursie of dag uitstapje.
Op Kaapverdië zijn geen officiële campings of kampeerterreinen te vinden.
Reizen in Kaapverdië Taxi
Het meeste vervoer in Kaapverdië voor toeristen gebeurt met de bus of per taxi. Op de meeste toeristische plaatsen en in de grotere steden zijn er vrij gemakkelijk taxi’s te verkrijgen. Het grote nadeel van taxi’s in Kaapverdië is dat ze relatief duur zijn. De taxi’s zijn te herkennen aan het taxi-teken bovenop het dak. Voor korte ritjes maak je gebruik van een meter voor langere ritten kun je beter van te voren een prijs afspreken. De meeste taxi’s in Kaapverdië zijn pick-ups waar je als klant achterin de laadbak mag plaatsnemen. Dit kan erg stoffig zijn en je zit vol in de zon, niet erg comfortabel.
Busvervoer
Het busvervoer in Kaapverdië wordt verzorgt door minibussen die meer op taxi’s lijken dan op openbaar vervoer. Toch zijn de prijzen hiervan erg schappelijk. Er zijn niet echt vaste tijden dat deze bussen langsrijden en er zijn ook geen vast op- en afstap plaatsen. Dit maakt het busvervoer voor veel toeristen in Kaapverdië tot een niet zo geliefd vervoersmiddel.
Huurauto
Als je de eilanden wilt gaan verkennen dan kun je het beste een auto huren. Als het iets meer mag kosten dan doe je er goed aan om een fourwheeldrive te nemen want de wegen in Kaapverdië zijn over het algemeen slecht onderhouden en erg onoverzichtelijk. Het huren van een auto op de Kaapverdische eilanden gaat vaak gepaard met de nodige problemen maar als je eenmaal in het bezit bent van een eigen auto kun je in alle rust van de schoonheid van de verschillende eilanden genieten.
Eilandhoppen
Het vervoer tussen de verschillende eilanden gebeurt op twee manieren met het vliegtuig en met ferry’s. De goedkoopste manier om tussen de verschillende eilanden te reizen is met een ferry maar dan kun je soms behoorlijk lang onderweg zijn. Het vliegen tussen de eilanden gaat snel maar is relatief duur. Als je van plan bent om de reis per boot te gaan maken dan moet je er wel rekening mee houden dat de oceaan hier soms behoorlijk tekeer kan gaan.


 

Douane & documenten Voor een bezoek aan Kaapverdië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Verder moet je in het bezit zijn van een geldig visum. Deze geef je samen met je paspoort af bij de douane. Je krijgt een stempel in je paspoort en je mag daarna 30 dagen vrij reizen door het land. Bij het verlaten krijg je een nieuwe stempel in je paspoort. Wil je langer dan 30 dagen in Kaapverdië verblijven dan dien je ter plaatsen een visum voor langer tijd aan te vragen.
Een gewoon visum voor Kaapverdië kun ja aanvragen bij de ambassade in Brussel en het consulaat in Rotterdam.
Reisseizoen & klimaat De meeste Kaapverdiaanse eilanden hebben een steppeklimaat. Sommige eilanden zoals Sal, Maio en Boa Vista neigen naar het woestijnklimaat maar de gemiddelde jaarlijkse neerslag ligt hiervoor net iets te hoog. Het klimaat van de Kaapverdiaanse eilanden wordt hoofdzakelijk bepaald door de noordoostpassaat die hier zo goed als het hele jaar aanwezig is. Is dat niet het geval dan steekt de harmattan wind de kop op. De Harmattan wind neemt warme droge lucht mee vanuit de Sahara. Dit wind neemt ook stof en zand mee vanuit de Sahara wat dan weer op de eilanden achterblijft.
De gemiddelde jaarlijkse neerslag op Kaapverdië ligt behoorlijk laag er zijn zelfs jaren dat de neerslag helemaal achterwege blijft. De meeste kans op langdurige neerslag heb je op het eiland Fogo. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de Pico de Figo de hoogste berg van Kaapverdië. De grootste kans op langdurige neerslag heb je tijdens onze zomermaanden.
De gemiddelde dagtemperatuur in Kaapverdië ligt het gehele jaar ergens tussen de 22 en de 27 graden Celsius wat erg aangenaam is. Op de zandeilanden zoals Sal, Maio en Boa Vista ligt de gemiddelde temperatuur net iets hoger maar deze eilanden hebben wel weer meer last van de passerende winden waardoor de gevoelstemperatuur dan niet veel zal verschillen met de andere eilanden. Het zeewater is het geheel jaar erg aangenaam met temperaturen tussen de 23 en 27 graden Celsius.
Koude dagen of winterweer komt niet voor in Kaapverdië. Alleen op de hoogste toppen van de Pico de Fogo kan de temperatuur soms zakken tot tien graden boven het vriespunt.
De populairste periode om een reis naar Kaapverdië te maken is tijdens de winterperiode. Kaapverdië is een echte winterzonbestemming.
Op het klimaat van Kaapverdië lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief gedetailleerde klimaattabellen voor Kaapverdië en verschillende plaatsen in Kaapverdië.

Op de Kaapverdië zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Kaapverdië.
 

Klimaattabel
Kaapverdië
 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand zeewater
temperatuur
in °C
januari 24 19 7 2 23
februari 24 19 8 2 23
maart 25 18 9 3 23
april 25 19 10 2 23
mei 25 20 10 3 23
juni 26 21 9 3 24
juli 27 22 7 4 26
augustus 28 23 6 6 27
september 29 24 7 7 27
oktober 28 23 8 4 26
november 27 22 8 3 25
december 26 20 7 2 24
Geld De nationale munteenheid van Kaapverdië is de escudo. De escudo is onderverdeel in briefjes van 200, 500, 1.000, 2.000 en 5.000 en er zijn munten met een waarde van 1, 5, 10, 20 , 50 en 100 escudo. De escudo is gekoppeld aan de euro. De standaardwisselkoers bedraagt ongeveer 1 op 110. De koers van de escudo is gekoppeld aan de euro en fluctueert hierdoor ook niet.
Er zijn niet heel veel pinautomaten te vinden in Kaapverdië. Wel hebben alle banken op ieder eiland een pinautomaat maar toch is het lastig om er één te vinden. Je kunt het beste ervoor zorgen dat je voldoende euro’s meeneemt en deze ter plaatse inwisselt. Als je wilt pinnen in Kaapverdië kun je dit in veel gevallen uitsluitend doen met een visa-card en de kosten hiervan zijn behoorlijk hoog. In de meeste grote hotels en resorts kun je ook terecht met andere creditcards. In winkels en restaurants is het niet gebruikelijk om met een creditcard of een pinpas te betalen. Als het mogelijk is om met een gewone pinpas te betalen dan moet je dit van te voren wel hebben in gesteld anders zal je bank de pintransactie blokkeren. Dit kun je doen op de website van de desbetreffende bank.
De prijzen in Kaapverdië liggen behoorlijk hoog zeker voor de producten die geïmporteerd moeten worden. Zo goed als alle producten die je in Kaapverdië kunt kopen zijn geïmporteerd aangezien er op de eilanden zelf bijna niets groeit.
Bijzonder is dat je vaak goedkoper uit bent als je met euro’s betaald als dat je met de plaatselijke munteenheid betaald. Zorg er dus voor dat je voldoende euro’s meeneemt als je op vakantie gaat naar Kaapverdië.
Fooien Het is Kaapverdië de gewoonte als je uit eten bent geweest iemand je ergens mee geholpen heeft of een paar vragen voor je beantwoord heeft een fooi te geven. Het minimumloon in Kaapverdië is vastgesteld op 100 euro per maand. Dit is voor veel inwoners van het land maar net genoeg om rond te komen.
Taxichauffeurs, gidsen, kamermeisjes en andere mensen die in de toeristische sector werken zijn het gewend om een fooi te krijgen.
Tijdsverschil Kaapverdië ligt in de tijdszone UTC+ 1:00 en kent geen zomer of wintertijd. Hierdoor is het tijdsverschil tussen Kaapverdië en Nederland in de zomertijd drie uur en in de wintertijd twee uur.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 januari – Nieuwjaarsdag
20 januari – Dag van de Helden
18 februari - Onafhankelijkheidsdag
1 mei – Dag van de arbeid
5 juli - Onafhankelijksdag
15 Augustus – Maria-Hemelvaart
12 september – Nationale Dag
25 december - Eerste Kerstdag
26 december – Tweede Kerstdag
Variabele feestdagen (nationaal):
Aswoensdag
Goede Vrijdag
Pasen
Taal De officiële taal van Kaapverdië is Portugees. Deze taal wordt door het merendeel van de Kaapverdiaanse bevolking gesproken en geschreven. Het is echter niet de taal die door de meeste inwoners van het land onderling gebruikt wordt. Dit is namelijk het Crioulo de Kaapverdiaanse variant van het Creools. Het is een duidelijke mengeling van verschillende Afrikaanse talen en het Portugees. Op ieder eiland wordt een andere variant van deze taal gesproken.
Op de meer toeristische eilanden en in de grote steden kun je meestal wel uit de voeten met Frans of Engels maar dat is jammer genoeg niet altijd het geval.
Gezondheid De medische voorzieningen in Kaapverdië zijn redelijk maar vallen in het niets met wat wij in Nederland gewend zijn. Op ieder eiland is wel een apotheek en een klein of groot ziekenhuis te vinden. Als er grote complicaties zijn of ernstige aandoeningen dan wordt je naar een ziekenhuis op de Canarische Eilanden of in Dakar in Senegal gebracht.
Niet alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben afspraken met de gezondheidsinstanties in Kaapverdië. Is dit niet het geval dan zal je de rekening ter plaatse contact moeten afrekenen.
Het kraanwater is hier drinkbaar maar heeft een behoorlijke bijsmaak. Dit is niet lekker om te drinken en als je er teveel van drinkt kun je er maagkrampen van krijgen. Als je het gebruikt om koffie of thee mee te zetten kan het geen kwaad meer maar het tast wel de smaak wat het drinken aan. Het is wel geschikt om je tanden mee te poetsen. Als drinkwater zou ik water uit flessen aanbevelen.
Wie op reis gaat naar Kaapverdië kan zich het beste tegen een paar ziekten laten inenten. Er zijn geen vaccinaties verplicht maar aanbevolen wordt om een DTP, gele koorts, hepatitis A en een Hepatitis B injectie te nemen. Een cholerastempel verplicht. Er komt malaria voor op het eiland Santiago, wil je dit eiland bezoeken dan is het slikken van Malaria pillen, jezelf insmeren met deet en klamboes gebruiken is geen overbodige luxe.
Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Kaapverdië is 00238
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Kaapverdië is 0031
Alle Nederlandse providers hebben een redelijke tot goede dekking in Kaapverdië. Alleen op de meer afgelegen plaatsen op de eilanden heb je soms geen of een slechte ontvangst. Het bellen vanuit Kaapverdië naar Nederland is duur. Dit kan goedkoper maar dan zal je in Kaapverdië een kaartje koopt van een lokale provider. In de meeste plaatsen in Kaapverdië kun je gebruik maken van het GPRS netwerk het is ons niet gelukt om een 3G of 4G netwerk te vinden. In sommige plaatsen, hotels en restaurants in Kaapverdië kun je gratis gebruik maken van het wifi-netwerk. Dit werk vaak zonder versleuteling. In veel gevallen gaat het dan ook onveilige netwerken waarbij je voorzichtig moet zijn met wat je bekijkt en deelt.
Toch zijn er nog veel hotels en ressorts op de verschillende eilanden te vinden die de wifi nog steeds als een melkkoe gebruiken en behoorlijk tarieven vragen voor een uurtje internetten.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220-240 Volt wisselstroom. Daarnaast worden in Kaapverdië dezelfde stopcontacten gebruikt als dat wij in Nederland gewend zijn. Het is dus niet nodig om een verloop stekker mee te nemen en alle apparatuur kan zonder problemen opgeladen worden.
Veiligheid - Er komt op het eiland Santiago malaria voor. Zorg ervoor dat je jezelf goed insmeert met deet en het innemen van malariapillen zijn geen overbodige luxe.
- Op de drukke markten en winkelstraten in de grote steden en toeristische plaatsen kunnen er net als in Nederland zakkenrollers actief zijn. Ditzelfde geld voor het openbaar vervoer van Kaapverdië .
- In de Atlantische Oceaan rond Kaapverdië komen er verschillende stromingen voor. Deze stromingen en met name de onderstromingen kunnen soms heel verraderlijk zijn. Met een gekleurde vlag staat bij de meeste hotels en ressorts aangegeven of het veilig is om te zwemmen. Op sommige plaatsen zijn er lifeguards aan het werk.
- De wegen zijn niet altijd van goede kwaliteit, pas hier je snelheid en rijstijl op aan.
- De Atlantische Oceaan rondom Kaapverdië kan behoorlijk ruig zijn. Zwemmen is op de meeste plaatsen niet verstandig!
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Kaapverdië ligt niet heel ver van de evenaar, de zon staat er dan ook dichterbij dan dat wij gewend zijn. Zorg voor een zonnebrand met een hoge factor want de kans op verbranden is hoog.
- Afdingen is niet gebruikelijk in Kaapverdië behalve op de Senegalese markt.
- Ondanks dat het veel gedaan wordt is het niet toegestaan om topless of naakt te zonnen. Het wordt oogluikend toegestaan maar je kunt ook verzocht worden iets meer aan te trekken.
- Met de hygiëne is het op sommige plaatsen ernstig gesteld kijk dus uit met rauwe producten en vlees en vis wat niet goed doorbakken is.


 

Tips (zien & doen) - Ga het onderwater leven van Kaapverdië ontdekken. Er zijn meerdere plaatsen waar je duikuitrusting kunt huren. Er komen verschillende soorten dolfijnen en citroenhaaien voor in de wateren rondom de Kaapverdische Eilanden.
- Als je het nachtleven van Kaapverdië wilt ontdekken dan kun je het beste naar het eiland Sâo Vincente gaan naar de plaats Mindelo. Deze stad staat bekend om zijn uitgaansleven. Ook het dorpje Santa Maria op het eiland Sal heeft een kleurrijk nachtleven.
- Probeer het plaatselijke drankje, de grogue. Dit is een stevige borrel die gemaakt is van suikerriet.
- De belangrijkste inkomensbron van Kaapverdië is het toerisme. Veel van de inwoners leven onder het bestaansminimum en hebben weinig tot niets. Neem als je het kunt missen wat spullen voor de scholen mee en misschien wat goede kleding.
- Eén van de mooiste stranden van Kaapverdië is Santa Monica Beach op Boa Vista. Dit 18 kilometer lange zandstrand wordt met regelmaat genoemd in de top tien van mooiste stranden ter wereld.
- De Atlantische Oceaan rondom Kaapverdië is een geliefde visspot. In de wateren rondom de eilanden kunnen onder andere barracuda’s, geelvin tonijnen, en blauwe marlijnen gevangen worden.
- Een excursie Fogo is een must voor natuurliefhebbers. Op dit eland vind je Pico de Fogo de hoogste berg van Kaapverdië. De flora en fauna van dit eiland is niet te vergelijken met de meeste andere eilanden.
- Het belangrijkste gerecht uit de Gambiaanse keuken is; cachupa. Dit gerecht is gemaakt van mais bonen en wat er op dat moment voorradig is. Denk hierbij aan vis, worst en uien
- Een van de leukste manieren om Sal of Boa Vista te verkennen is met een quad. Je kunt dan op plaatsen komen die met andere vervoersmiddelen onmogelijk te bereiken zijn.
- Er worden vanaf de verschillende eilanden door meerdere maatschappijen boottochten aangeboden waarbij je kunt walvisspotten. Dit is een must do als je Kaapverdië bezoekt.
- Wil je meer van het binnenland van Kaapverdië zien, huur dan een 4x4 met chauffeur en bezoek plaatsen waar je met een gewone auto niet kan komen.
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Kaapverdië"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Kaapverdië

 

Wist je dat... - Kaapverdië lang een kolonie van Portugal geweest ia
- Naast het toerisme het land voornamelijk leeft van het toerisme
- Pico de Fogo met 2.829 meter het hoogste punt van Kaapverdië is
- Kaapverdië samen met de Canarische Eilanden, Madeira en de Azoren tot de Macronesia eilanden behoren.
- De caretta caretta schildpadden op de stranden van Kaapverdië hun eieren leggen
- Er voor de kust van Kaapverdië er meer dan 14 verschillende soorten dolfijnenvoorkomen
- Er uitbundig carnaval gevierd wordt in Kaapverdië
- Dat Kaapverdië één inschrijving heeft op de werelderfgoedlijst van de Unesco
- Het merendeel van de Kaapverdiaanse bevolking katholiek is.
- Een aantal van de stranden van Kaapverdië tot de mooiste stranden ter wereld behoren
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (perfect winterzon weer)
Wintersportbestemming (sneeuw en vorst hebben hier geen kans)
Uitgaan  
Winkelen (geen shopping malls en lange winkelstraten)
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur (hier is zeker verbetering mogelijk)
Prijspeil  
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© foto's Landenportal.nl

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl