Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Caribische eilanden / Dominicaanse Republiek

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Dominicaanse Republiek
D.R. bezienswaardigheden
D.R. beste reisperiode
D.R. informatie
D.R. informatie
D.R. voor beginners
D.R. klimaat & weer
D.R. startpagina
D.R. zonkalender
winterzon in D.R.
zomerzon in D.R.
meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Dominicaanse Republiek
Op het eiland Hispaniola ligt de Dominicaanse Republiek, een land gelegen in het Caribisch gebied, grenzend aan Haïti. De bevolking is een mengelmoes van de oorspronkelijk Taíno-indianen, Spanjaarden die na de ontdekking van het eiland Hispaniola door Columbus naar dit eiland verhuisden en negers afkomstig uit Afrika die als slaven door de Spanjaarden meegenomen werden naar de Dominicaanse Republiek om daar op het land te werken. De Spaanse heerschappij op het eiland is begonnen met het stichten van La Nueva Isabela in 1496, wat we tegenwoordig kennen als de hoofdstad Santo Domingo. Aan het einde van de zestiende eeuw namen de Fransen een deel van de macht op het eiland over, dit westelijke deel kennen we tegenwoordig als Haïti. Aan het eind van de achttiende eeuw namen de Fransen zelfs de macht over het hele eiland over, tot 1844 als ruim 22 jaar na de uitgeroepen onafhankelijkheid van het Spaanse deel dit ook daadwerkelijk een feit wordt. Van de invloed van de Fransen is maar weinig terug te vinden in het hedendaagse leven van de Dominicanen. De bevolking stamt deels af van de Spanjaarden, de namen op het eiland komen voort uit de het Spaans en de officiële taal is Spaans, vermengd met enkele woorden Amerikaans-Engels.

Tegenwoordig is de Dominicaanse Republiek een populaire toeristische bestemming, waardoor ongeveer vijftien procent van de totale beroepsbevolking direct of indirect werkzaam is in de toeristische sector. Andere belangrijke bronnen van inkomsten zijn landbouw, mijnbouw en handel via de Free Trade Zone. Van alle landen in Centraal Amerika en de Cariben is de Dominicaanse Republiek de tweede economie met een duidelijk groeipatroon waardoor het de status van derde wereld land definitief kwijtgeraakt lijkt te zijn.

Het toerisme is pas in de jaren tachtig van de vorige eeuw op gang gekomen, waarbij het binnen tien jaar explosief gestegen is. Grote hotelketens bouwden verspreid over het eiland vooral grote hotels weggezet uit het luxe segment, waarbij de all-inclusive formule dé manier was om grote aantallen toeristen naar de Dominicaanse Republiek te lokken. Dit heeft geleid tot een jaarlijkse stroom van meerr dan tien miljoen toeristen naar de Dominicaanse Republiek, waarbij de lokale bevolking relatief weinig geld overhield aan de toeristen en de grote winsten naar het buitenland verdwenen, in de zakken van de investeerders die de grote resorts op het eiland weggezet hebben. Tegenwoordig gaat men verstandiger om met de ontwikkeling van het toerisme en probeert men vooral duurzaam en ecologisch verantwoord toerisme te laten groeien. Ook is er steeds meer ruimte voor kleinere topklasse hotels, waar een intieme luxe sfeer centraal staat en de omgeving weinig te lijden heeft onder de ontwikkeling van deze projecten. Dankzij de aanwezigheid van een prachtige natuur, steden vol historie en de vriendelijke bevolking gaat het de goede kant op met het toerisme dat kwalitatief op een hoger niveau staat.
De belangrijkste pijlers van de Dominicaanse Republiek als vakantiebestemming zijn de fabelachtig mooie stranden, het aangename tropische klimaat en de zee die uitnodigt om te zwemmen, te duiken en te vissen. Binnen de top tien van populairste bestemmingen voor een romantische huwelijksreis staat de Dominicaanse Republiek dan ook steevast hoog in de lijst. Vooral de regio Punta Cana is erg in trek als vakantiebestemming.

Plaatsen in de Dominicaanse Republiek
Over de volgende bestemmingen in de Dominicaanse Republiek is op deze site uitgebreide informatie beschikbaar:
Punta Cana

Reizen naar D.R. De manier om naar de Dominicaanse Republiek te reizen is per vliegtuig. De meeste Europeanen vliegen met een pakketreis naar de internationale vliegvelden van de Dominicaanse Republiek. De drie grootste luchthavens wat betreft het aantal binnenkomende toeristen zijn Punta Cana in het oosten, Puerto Plata in het noorden en Santo Domingo in het zuiden. La Romana Airport is een kleinere luchthaven in het zuidoosten van het land. Losse vluchten naar de Dominicaanse Republiek zijn ook te boeken. Diverse Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen direct of indirect vanaf Amsterdam, Brussel en de Duitse luchthavens naar diverse bestemmingen in de Dominicaanse Republiek.

DOMINICAANSE REPUBLIEK AANBIEDINGEN VAN TUI

 

Vluchttijd Vliegen naar de Dominicaanse Republiek doe je in ongeveer 9 tot 10 uur. De terugvlucht duurt vanwege wind in de rug meestal een uurtje korter. Bij de terugvlucht wordt er vaak door de nacht heen gevlogen, waarbij je aan het einde van de middag of in de avond vertrekt en de volgende dag in de ochtend aankomt in Europa.
Overnachten De meeste van de ruim 50.000 hotelbedden op de Dominicaanse Republiek zijn terug te vinden in luxe all-inclusive hotels. Deze vakantieparken waarbij de gasten een vast bedrag voor het verblijf betalen en vrijwel alles inbegrepen is (eten, drinken, vertier, sport) liggen verspreid langs de kusten van de Dominicaanse Republiek. Erg populair zijn de gebieden Punta Cana en Bavaro, waar de grootste concentraties aan luxe resorts te vinden zijn. Ook populair zijn Playa Dorada, Sosúa, Cabarete en Boca Chica. Een redelijk groot deel van de luxe hotels zijn in handen van Europese ketens zoals Melia, Riu, Occidental en Barcelo. Goedkopere hotels, hostels, pensions en motels vind je vooral meer landinwaarts en in de grote steden. Houd er rekening mee dat veel van de simpele hotels echt heel erg simpel zijn en volgens Europese normen vaak echt onder de maat zijn.
Het ecotoerisme is ook op de Dominicaanse Republiek in opkomst, wat je merkt in de toename van sfeervolle middenklasse hotels en pensions, waar de gast het gevoel heeft echt kennis te maken met het leven op de Dominicaanse Republiek.
De Dominicaanse Republiek is geen land om te kamperen. Officiële campings vind je niet in het land. Je kunt wel een tent opslaan op een strand of ergens in de natuur, maar plekken waar voorzieningen zijn voor kampeerders zijn ver te zoeken hier.
Reizen in D.R. De snelste manier om grotere afstanden binnen de Dominicaanse Republiek te overbruggen is per vliegtuig. SAP Group (het voormalige Air Santo Domingo) verzorgt binnenlandse vluchten tussen Santo Domingo en een aantal vliegvelden op het eiland. Vliegtickets zijn zeker betaalbaar te noemen. Andere luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden zijn Takeoff en Caribair.
Als je minimaal 25 jaar oud bent kun je een auto huren. Huurauto’s zijn niet zo duur en benzine is ronduit goedkoop te noemen in de Dominicaanse Republiek. De wegen zijn over het algemeen niet zo goed als je in Europa gewend bent. Zeker de wat meer afgelegen wegen kunnen soms flinke gaten vertonen. Als je van plan bent om de verharde wegen te verlaten is een vierwielaangedreven terreinauto eigenlijk een must. Vooraf reserveren is voor een huurauto in de Dominicaanse Republiek vrijwel altijd de goedkoopste oplossing.
Taxi’s zijn voldoende te vinden in de Dominicaanse Republiek. Je herkent ze aan het bordje taxi op het dak. Taxi’s werken met vaste tarieven (informeer hiernaar) of werken op basis van een afgesproken prijs. De taxitarieven liggen vrij hoog, zeker in vergelijking met andere vormen van vervoer in de Dominicaanse Republiek.
De goedkoopste manier van vervoer is per bus. Op lange afstanden kun je gebruik maken van bussen met airconditioning, de stadsbussen zijn over het algemeen gammel, warm en overvol.
Treinen rijden er niet op de Dominicaanse Republiek, omdat een spoornetwerk ontbreekt.


 

Douane & documenten Om naar de Dominicaanse Republiek te reizen heb je een paspoort nodig dat tenminste 6 maanden geldig is op het moment dat je arriveert in de Dominicaanse Republiek.
Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Bij aankomst op de Dominicaanse Republiek moet je een toeristenvisum kopen. Deze is 30 dagen geldig. Als je langer verblijft dan moet je een 'long stay fee' betalen bij vertrek uit de Dominicaanse Republiek. Deze is afhankelijk van de lengte van het extra verblijf.
De invoer van alle soorten drugs is ten strengste verboden. Overtreding wordt zwaar bestraft, ongeacht de omstandigheden waaronder je de drugs meegenomen hebt.
Reisseizoen & klimaat Tropische klimaten heersen in de Dominicaanse Republiek, waardoor het temperatuur in grote delen van het land gedurende vrijwel het hele jaar rondom de 28 tot 32 graden overdag liggen. Uitzondering wordt gevormd door de berggebieden, waar het door de hoogtes soms een aanzienlijk stuk kouder kan zijn. Op de top van de hoogste berg, de Pico Duarte, komt met regelmaat ook vorst voor. Als toerist heb je daar alleen mee te maken als je de berg wilt gaan beklimmen.
Langs de stranden overheerst de warmte, waarbij gedurende het hele jaar regenbuien voor kunnen komen. In de wintermaanden zijn deze buien zowel in aantal als in hevigheid het minste. Vanaf mei nemen de regenkansen aanzienlijk toe. Je zult het echter regelmatig meemaken dat je op het strand nog heerlijk ligt te zonnen terwijl je landinwaarts de donkere regenwolken ziet. Vanaf juni tot begin december is het orkaanseizoen. Dat houdt niet in dat er continu orkanen overtrekken, maar wel dat de Dominicaanse Republiek in een regio ligt waar in die periode de kans bestaat dat er orkanen, tropische stormen of zware tropische depressies over kunnen trekken of het weer kunnen beïnvloeden omdat ze in de buurt liggen. In de regel betekent dit dat er meer dagen zijn met zware buien of die soms compleet regenachtig verlopen. Daadwerkelijk getroffen door een orkaan wordt de Dominicaanse Republiek ongeveer eens in de 2 tot 6 jaar.
De periode december tot en met april is het hoogseizoen op de Dominicaanse Republiek, waarbij de prijzen over het algemeen ook wat hoger liggen. Ondanks de soms relatief frisse avonden is dit veruit de beste reistijd om de Dominicaanse Republiek te bezoeken. Het land is daarom ook een populaire winterzonbestemming. In het laagseizoen liggen de prijzen van hotelkamers lager, maar tijdens schoolvakantieperiodes kunnen de totale pakketreizen door de duurdere tickets en/of ruimere marges van de reisorganisaties toch hoger uitvallen dan wat je zou verwachten.
Op het klimaat van de Dominicaanse Republiek lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief gedetailleerde klimaattabellen voor de Dominicaanse Republiek en een aantal plaatsen en streken binnen het land.
Op de Dominicaanse Republiek zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar de Dominicaanse Republiek.
 
Klimaattabel
deze tabel geldt voor Punta Cana en Bavaro. Klimaatinfo per bestemming:
klimaatinfo D.R.
 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand zeewater
temperatuur
in °C
januari 28 21 8 9 27
februari 28 21 9 8 26
maart 29 21 9 8 26
april 30 22 9 8 27
mei 31 23 8 11 27
juni 31 23 8 11 28
juli 32 24 9 13 28
augustus 32 24 9 13 29
september 32 24 8 14 29
oktober 31 23 8 15 29
november 30 23 8 12 28
december 29 22 7 11 27
Geld De valuta waar je op de Dominicaanse Republiek mee betaalt is de Dominicaanse peso (RD$). Bij banken of wisselkantoren kun je onze euro’s omwisselen voor peso’s. Bij hotels kun je vaak ook wisselen, echter krijg je dan te maken met een veel ongunstigere wisselkoers. In toeristische gebieden kun je vaak ook met euro’s of Amerikaanse dollars betalen.
Geld pinnen kan bij geldautomaten, waarbij er wel een toeslag berekend wordt. De hoeveelheid geldautomaten ligt lager dan wat we in Europa gewend zijn en soms moet je echt goed zoeken naar een plek waar je geld uit de muur kunt trekken.
Betalen met creditcards kan in redelijk veel, maar niet alle hotels en restaurants. Niet zelden wordt er een (fikse) toeslag berekend voor betalingen met creditcards.
Fooien Het geven van fooien in horecagelegenheden hangt er van af of het bedieningsgeld (tien procent) boven op het oorspronkelijke bedrag plus BTW berekend is. Als er geen service charge op de rekening staat dan is een fooi van 10% normaal. Indien je uitermate tevreden bent over de service dan mag je uiteraard altijd wat extra geven.
Kruiers betaal je 1 tot 2 dollar per koffer of tas. Kamermeisjes maximaal een dollar per dag.
Tijdsverschil Het tijdsverschil tussen Nederland en de Dominicaanse Republiek bedraagt in de winterperiode 5 uur en in de zomer 6 uur. In de Dominicaanse Republiek is het tijdens de zomertijd daarom zes uur vroeger dan bij ons, zodra de wintertijd ingaat is het in de Dominicaanse Republiek vijf uur vroeger dan bij ons.
Om op de heenreis een jetlag te beperken kun je op de dag van aankomst het beste proberen zo laat mogelijk naar bed te gaan, indien mogelijk pas na 11 uur lokale tijd. Herhaal dit de dag daarop en de kans is groot dat je redelijk aangepast bent aan het lokale tijdsritme.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 januari - Nieuwjaarsdag
6 januari - Drie Koningen
21 januari - Dia de Nuestra Señora de la Altagracia
26 januari - Natalicio de Duarte
27 februari - Onafhankelijkheidsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
16 augustus - Dia de la Restauración
24 september - Dia de Nuestra Señora de las Mercedes
6 november - Dag van de Grondwet
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Goede Week (Semana Santa) & Pasen (maart/april)
Taal De officiële taal en spreektaal in de Dominicaanse Republiek is Spaans.
In grote hotels is de kans groot dat men ook Engels spreekt en soms ook wat Duits.
Gezondheid Reizen naar de Dominicaanse Republiek brengt een aantal gezondheidsrisico's met zich mee. Zo is er een verhoogde kans op hepatitis A en in mindere mate hepatitis B. Muggen kunnen ook dengue (knokkelkoorts) overbrengen). Het malariarisico wijzigt met regelmaat, dus actueel en accuraat advies inwinnen omtrent de kans op malaria is daarom aan te raden.
Een specifiek risico dat in het noorden van de Caribische zee voorkomt is vergiftiging door het gif ciguatoxine. Dit gif wordt door algen geproduceerd waarna het in de voedselketen terecht komt. De kleine visjes nemen het gif op, de grotere vissen eten de kleinere vissen op waarna de grootste vissen de hoogste concentraties van dit gif binnen kunnen krijgen. Ciguatoxine is een gif dat bijna niet afgebroken wordt, waardoor de concentraties toenemen naarmate je verder in de voedselketen komt. Het gif is tevens hittebestendig, waardoor het bakken, grillen of koken van vis geen invloed heeft op het gifgehalte. Wie een met ciguatoxine besmette vis eet die kan ciguatera krijgen, een ziekte die maanden tot jaren aan kan houden en niet te bestrijden is. Het is daarom aan te raden om lokaal gevangen grote vissen, waaronder snappers en makreel, te vermijden als maaltijd.
Het leidingwater kan darminfecties veroorzaken. Het is daarom afgeraden om kraanwater als drinkwater te gebruiken. Gebruik mineraalwater uit afgesloten flessen, ook voor het spoelen van de mond na het tandenpoetsen.
De medische zorg in de
Dominicaanse Republiek is eenvoudig maar in de regel voldoende. Op afgelegen plekken in de Dominicaanse Republiek kan de afstand tot een dokterspost of ziekenhuis een flink eind zijn.
Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor de Dominicaanse Republiek  is 001809
Het kiesnummer voor Nederland vanuit D.R. is 00131 of +31
Mobiel bellen in de Dominicaanse Republiek is over het algemeen niet goedkoop en de dekking van het netwerk is minder goed dan in Nederland. Wie veel lokaal wil bellen of gebeld wordt die kan het beste een lokale SIM-kaart aanschaffen om kosten te besparen.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 110 Volt. Veel Nederlandse apparatuur werkt ook op 110 Volt (110-240 Volt). Zo niet, dan is er een transformator nodig van 110 naar 220 Volt.
De stekkers wijken af van onze stekkers, vandaar dat voor onze elektrische apparaten een adapter of verloopstekker nodig is. Deze is te koop op de meeste Europese luchthavens (bijv. Schiphol) en bij de ANWB.
Veiligheid Armoede zorgt in de grote steden voor redelijk veel criminaliteit. Dit kan bestaan uit relatief kleine versgrijpen zoals zakkenrollerij en diefstal, maar ook gewapende overvallen kunnen hier voorkomen. Als rijke toerist ben je een gewilde prooi dus heb je in de grote steden een verhoogde kans om slachtoffer te worden van een overval. Zo lang als dat je op de drukke plekken tussen de mensen blijft is die kans een stuk kleiner. Uiteraard moet je zoals in zoveel arme landen je rijkdom niet teveel uitdragen. Dus geen opzichtige sieraden, dure horloges en pas ook op met je duurdere fotocamera’s. Ook in toeristenoorden en bij afgelegen bezienswaardigheden is de kans om te maken te krijgen met kleine criminaliteit de afgelopen jaren toegenomen.
In het geval van een dreigende orkaan die je de veiligheidsinstructies van het hotel of de overheid op te volgen. Mogelijk moet er geëvacueerd worden indien het verwachte pad van een orkaan over het gebied berekend wordt waar je je bevindt.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - als je een huurauto hebt moet je rekening houden met plotselinge drempels waar je echt niet harder dan stapvoets overheen kunt. De andere variant is de greppel die hetzelfde effect moet hebben: het afremmen van het verkeer
- nudisme is verboden in de Dominicaanse Republiek en komt daarom ook vrijwel niet voor. Op een echt verlaten strand zie je het wel eens
- topless zonnen is ook niet toegestaan en wordt gezien als ongepast. Toch zie je bij de grote hotels regelmatig dames topless zonnen
- de zon  is in de Dominicaanse Republiek een stuk feller dan bij ons, een goede bescherming is dus aan te raden
- afdingen hoort bij het kopen van producten. Als je niet afdingt zul je vrijwel altijd teveel betalen


 

Tips (zien & doen) - Los Tres Ojos zijn vier meren die ontstaan zijn door het instorten van ondergrondse grotten
- de Grot van de Wonderen (La Cueva de Maravillas) is een bijzondere grot die je alleen onder begeleiding van een dis mag bezoeken
- de Basilica Catedral Nuestra Señora de la Altagracia in de stad Higüey is een grote kerk die voor de lokale bevolking een belangrijk bedevaartsoord is
- op veel plekken in de Dominicaanse Republiek wordt paardrijden voor kinderen en volwassenen aangeboden
- wilde krokodillen en leguanen leven in en langs het Lago Enriquillo, een grote binnenzee die even zout is als de oceaan
- tropisch regenwoud ontdekken doe je door middel van een drie kilometer lange wandeling naar de top van de berg Loma Quita Espuela, waarna je beloond wordt met een mooi uitzicht over het Cibaodal
- vissportliefhebbers kunnen vanaf diverse plekken aan boord stappen om te gaan diepzeevissen, waarbij onder andere op marlijn en zwaardvis gevist wordt
- hoofdstad Santo Domingo heeft een fraai historische centrum, dat ooit door Columbus gesticht is
- rondom Jarabacoa zijn uitstekende mogelijkheden om te wildwatervaren. Kajakkers hebben deze bestemming dan ook inmiddels al massaal ontdekt
- Calle Conde is een drukke autovrije wandelboulevard in Santo Domingo. Hier kun je het dagelijks leven van de Dominicanen slenterend gadeslaan
- de Dominicaanse Republiek staat bekend om haar sigarenindustrie. Als je de kans krijgt bezoek dan een tabaksplantage en/of een sigarenfabriek
- in Punta Cana en Playa Dorada vind je een aantal zeer fraaie golfbanen waar golfliefhebbers een balletje kunnen slaan
- snorkelen kun je eigenlijk langs de hele kust. Fraaie plekjes vind je vooral langs de stranden van Punta Cana en Samaná
- de historische kern van Puerto Plata bestaat uit een verzameling van fraaie victoriaanse huizen
- een soort van waterpark dat door de natuur gevormd is, zo kun je de 27 watervallen van Damajagua noemen. Probeer een bezoek aan deze aaneenschakeling van watervallen, kloven en waterbekkens in de ochtend te plannen, want 's middags arriveren er vaak busladingen vol toeristen
- een mooie berg om wandelend te beklimmen is El Morro, waarbij je langs zoutbekkens, een mangrovenmoerras en prachtige bloemen uitkomt op een uitstekend uitzichtpunt over de Bahia de Icaquitos
- natuur bewonderen doe je in nationaal park Los Haitises, waar een combinatie van mangroven, grotten en eilandjes een fraai geheel vormen
- adembenemende tropische stranden vind je bij Las Galeras op het schiereiland Samaná
- in de Samaná-baai kun je tijdens het paringsseizoen (half januari t/m half maart) bultruggen spotten. De walvissen komen van uit het noorden hier naartoe om te paren
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Dominicaanse Rep."

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek

 

Wist je dat... ... de merengue haar oorsprong vind in de Dominicaanse Republiek
... barnsteen een fraai souvenir is van de Dominicaanse Republiek
... de inwoners van het (ei)land Dominica óók Dominicanen heten, maar dat er sprake is van verschillende landen
... het dominospel zo populair is hier dat men het land wel eens gekscherend Domino-caanse Republiek noemt
... de Dominicaanse Republiek slechts een kleine twintig procent groter is dan Nederland als het gaat om de oppervlakte
Cultuur  
Zomerzonbestemming (warm, echter wel regenseizoen)
Winterzonbestemming (één van de beste winterzonbestemmingen)
Wintersportbestemming (vergeet skiën hier maar)
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden (sommige stranden behoren tot mooiste ter wereld)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (vooral buiten toeristische gebieden goedkoop)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© Landenportal.nl

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl